Overleg gebruiker:Stella2707

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Stella2707 in het onderwerp Logo Planon
Hallo Stella2707, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.800 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kopie van de Helpdesk[brontekst bewerken]

Nieuwe pagina Planon Software[brontekst bewerken]

Beste Wikipedia-community, Ik hoop dat dit de juiste groep voor mijn vraag is. Ik werk sinds kort voor het bedrijf Planon Software (HQ in Nijmegen) en kwam er tot mijn verbazing achter dat het nog geen eigen Wikipedia-pagina heeft. Dat is best opmerkelijk aangezien het bijna 1.000 medewerker heeft, globaal opereert en wereldmarktleider is op het gebied van facility- en building management software is (rapporten van Verdantix en Gartner bevestigen dit) – en daardoor wellicht interessant voor mensen die online iets zoeken rondom dit onderwerp? Mijn voorstel is om een korte stub over Planon te schrijven. Kan ik dat zelf doen (evt. met begeleiding?) of willen jullie dit liever zelf oppakken? Hier ook een beetje meer informatie / een aantal feitjes over Planon:

- Planon werd meerdere keer Market Leader in het analistenrapport van Verdantix (2019, 2022 etc.) en “heeft bijna alle ministeries als klant, net als het gebouw van de Tweede Kamer en parlementsgebouwen in Londen, Parijs, Berlijn. Bij grote bedrijven als Shell, Siemens, Philips en NXP is Planon eveneens kind aan huis.” (AD 2019). - Was Planon in het nieuws vanwege het instappen van de beursgenoteerd multinational Schneider Electric als aandeelhouder (Computable, Tedmag, Verdantix etc) - Is Planon zelf bezig met overnames van andere internationale bedrijven (COOR, Axonize etc). - Is Planon oprichter van een Living Lab in Nijmegen, wat ook als voorbeeld dient voor sustainable buildings en waar ook regelmatig samen wordt gewerkt met studenten en universiteiten Dit gebouw behaalde recent ook als eerste gebouw in Nederland de WELL certificering voor de meest vooraanstaande bouwnorm. -  Werd de eigenaar Pierre Guelen “Ondernemer van het jaar in Nijmegen” (met een spreekwoordelijke start 40 jaar geleden op een zolderkamer) Deze informatie meer als back-up voor de relevantie van Planon, dit hoeft natuurlijk niet per se op de Wikipedia-pagina genoemd te worden. Ik zag ook een aantal voorbeelden van vergelijkbare bedrijven uit de branche die misschien als voorbeeld kunnen dienen? (TOPDesk, ServiceNow, MRI_Software) Alvast bedankt voor jullie hulp & feedback! Met vriendelijke groet, Stella2707 (overleg) 20 dec 2022 15:51 (CET)Reageren

Bedankt voor je bericht. Als het bedrijf voldoende interessant/voldoende bekend is zal er vast iemand uit de wikipediagemeenschap een artikel schrijven. Ik raad je sterk af dit zelf te schrijven. zie: Wikipedia:Zelfpromotie. Vr groet Saschaporsche (overleg) 20 dec 2022 17:48 (CET)Reageren
Beste @Saschaporsche,
hartelijk dank voor je reactie. We hoeven/ willen het zeker niet per se zelf schrijven maar ondanks dat het bedrijf al 40 jaar bestaat, is er nog geen artikel. Is er nog iets wat wij kunnen doen om hier te helpen of dit process te versnellen?
Met vriendelijke groeten,
Stella Stella2707 (overleg) 21 dec 2022 10:26 (CET)Reageren
@Stella2707: Bedrijven zijn op de Nederlandse Wikipedia een ondergeschoven kindje. Wat Saschaporsche schrijft, klopt wel, maar er kan zomaar een decennium overheen gaan voor iemand aan Planon toekomt.
Ik zie dat je je in Wikipedia verdiept hebt en niet, zoals al te vaak voorkomt, enkel de wervende tekst van de eigen website op Wikipedia wilt zetten.
Tip: maak een zo neutraal mogelijk artikel in je Gebruiker:Stella2707/Kladblok. Let hierbij op het volgende:
  1. Relevantie: Relevantie kan per definitie nooit door het onderwerp zelf aangetoond worden. Bronvermelding (Referentie) van landelijke kranten, vakbladen en overzichtswerken is nodig om de relevantie aan te tonen. Als zulke bronnen ontbreken zal het artikel zonder meer verwijderd worden. Interviews zijn zelden geschikt, omdat daarin de directeur of wie dan ook kan leeglopen over de zegeningen van het bedrijf. Ook vermeldingen in databases zeggen meestal weinig.
  2. Interne bronnen zijn natuurlijk wel goed om het plaatje in te kleuren, maar omzetcijfers en dergelijke moeten uit onafhankelijke en/of gecertificeerde bronnen komen.
  3. Schrijf droog. Termen als goed, sterke groei, klantgericht, goed team, kwaliteit en dergelijke moeten altijd voorzien zijn van een onafhankelijke bron.
  4. Ongepubliceerde bronnen: Gebruik van ongepubliceerde bronnen zoals het bedrijfsarchief is niet toegestaan.
  5. Probeer ook de mindere kanten van het bedrijf te benoemen als onafhankelijke, gezaghebbende bronnen zoals kranten, vakbladen en overzichtswerken daarover geschreven hebben.
  6. Je Kladblok is voor jouzelf, al kan het verwijderd worden als het na aanmaningen te veel reclame blijft bevatten.
  7. Anderen: Een artikel is sneller te realiseren als je boven je Kladblok aangeeft dat anderen er ook in mogen werken. Ik wil er best fouten en onhandige of ongeschikte zaken uithalen en zorgen dat er een droge, neutrale tekst overblijft. In het algemeen: als je de uitgangspunten van Wikipedia respecteert kun je respect verdienen.
  8. Versiegeschiedenis: Via de versiegeschiedenis kun je altijd zien wat er veranderd is en daarover in gesprek gaan met de ander. Terugkeer naar oude versies is altijd mogelijk. De link naar de geschiedenis staat boven iedere pagina en via de linkjes vorige en huidig kun je versies vergelijken.
Met vriendelijke groet  →bertux 21 dec 2022 11:00 (CET)Reageren
Aanvulling:
Feiten: Omzetdoelen en mission statements zijn niet per se verboden, maar meestal irrelevant. Blijf bij de feiten. Geen toekomstmuziek. Gewonnen prijzen en erkenning zijn mooi, maar een bijzaak. (We hadden hier ooit een artikel over een bedrijf waar kennelijk het winnen van prijzen de hoofdactiviteit was.) Samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld groene organisaties of mensenrechtenorganisaties moeten nauwkeurig omschreven worden: wat is de vorm, wat is er concreet bereikt, welke onafhankelijke bron heeft daarover geschreven. Wikipedia-lezers zitten niet op groenwassen te wachten  →bertux 21 dec 2022 11:11 (CET)Reageren
@Bertux: Heel erg bedankt voor je uitleg en je hulp. Ik heb echt respect en begrip voor de spelregels en best practices hier op Wikipedia, dus als je me hierbij kunt helpen zou ik dat erg waarderen.
Ik zal een korte tekst / stub aanmaken en jou taggen of nog een keer benaderen zodat je hem nog kunt aanpassen (dit zal waarschijnlijk pas na kerst gebeuren 😉). Alvast bedankt en fijne feestdagen!
Mvg,
Stella Stella2707 (overleg) 21 dec 2022 16:50 (CET)Reageren
Fijne feestdagen en hopelijk tot volgend jaar!  →bertux 21 dec 2022 17:22 (CET)Reageren
Hi @Bertux,
ik heb inmiddels een draft van de Planon pagina aangemaakt op mijn Kladblok. Misschien zou je er een keer naar kunnen kijken? Ik ben benieuwd naar je feedback! :)
Mvg,
Stella Stella2707 (overleg) 13 apr 2023 17:11 (CEST)Reageren

Logo Planon[brontekst bewerken]

Zoals gezegd, het artikel is wat mij betreft in orde, maar ik werd geattendeerd op een probleem met File:Planon-logo.svg. Je hebt daarbij aangegeven dat dit je eigen werk is, maar in auteursrechtelijke zin ligt dat anders, aangenomen dat je niet bijklust als grafisch ontwerper.

Voor het plaatsen van het logo in onze beeldbank heb je dus toestemming nodig van de houder van de auteursrechten. Vaak is dat de ontwerper, maar bij logo's meestal de opdrachtgever. Bij ons Contactpunt vind je een standaardverklaring voor vrijgave onder onze CC-BY-SA-4.0-licentie.

Let wel, het gaat hier om auteursrecht, niet om merkenrecht. Een ander mag het Planon-logo niet als merk gebruiken, maar mag wel de letters husselen en een ander kleurtje geven, om het te gebruiken voor zijn nieuwe softwarebedrijfje Polon.

Als dat niet de bedoeling is, raad ik je aan om het bestand zo snel mogelijk te laten verwijderen . Dat kan door naar de beschrijvingspagina op Commons te gaan (zie de link bovenaan dit bericht) en daar in de broncode-modus het volgende boven te zetten:

{{speedy delete|I am just the uploader, not the author. No permission.}}

{{No permission since|month=May|day=2|year=2023}}

Het kan zijn dat de verwijdering geweigerd wordt. Als men vindt dat de combinatie van een paar letters en een simpele geometrische vorm niet onder het auteursrecht valt, blijft het logo behouden. In dat geval komt het bestand auteursrechtelijk in het publiek domein.

Een speedy deletion wordt gewoonlijk binnen een paar uur afgehandeld, in dit geval waarschijnlijk binnen een uur. Je kunt het bestand ook verwijderen van de Planon-pagina, maar nodig is dat niet. Als het verwijderd wordt van Commons, onze beeldbank, wordt het even later ook verwijderd van Wikipedia.


Ik hoop dat je voldoende informatie hebt om een beslissing te nemen.

Met vriendelijke groet  →bertux 2 mei 2023 16:50 (CEST)Reageren

Hi @Bertux,
heel erg bedankt voor je bericht en het uitleg. Ik heb nu een speedy deletion aangevraagd en het logo ook van de pagina verwijderd. Ik zal me nog een keer in de auteursrechten etc. verdiepen en kijken of er nog een manier is om een logo toe te voegen (misschien met toestemming van de ontwerper of opdrachtgever). Tegen die tijd kom ik misschien nog een keer met een vraag aan jou of andere leden terug. 😊
Met vriendelijke groet
Stella Stella2707 (overleg) 2 mei 2023 22:16 (CEST)Reageren
De moderator op Commons heeft het logo de aanduiding PD-textlogo gegeven; die mogelijkheid gaf ik al aan zonder die duidelijk te benoemen. Het wil zeggen dat het logo onvoldoende originaliteit heeft om onder het auteursrecht te vallen, zodat het tot het publiek domein behoort. Niemand heeft dus toestemming nodig om het logo te publiceren en je aangekondigde studie van het auteursrecht is niet urgent. Ik zal het logo terugzetten bij Planon.
Met vriendelijke groet →bertux 3 mei 2023 17:58 (CEST)Reageren
Ah, bedankt voor de info en het uitleg! Dan voeg ik het logo inderdaad weer toe bij Planon!
Met vriendelijke groet,
Stella Stella2707 (overleg) 4 mei 2023 14:51 (CEST)Reageren
Ik zag net dat jij het al had gedaan - dank je wel! :) Stella2707 (overleg) 4 mei 2023 14:58 (CEST)Reageren