Overleg:Proxyserver

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Bij trage internetverbindingen tussen client en proxyserver kan bovendien de performance verbeterd worden doordat de proxyserver een snelle verbinding heeft met zowel server als de client, waardoor eventuele korte storingen en vertragingen in de verbinding tussen proxyserver en server kunnen worden opgevangen door de proxyserver, waardoor de client een constante snelle verbinding met de server lijkt te hebben.


Bovenstaande zin heb ik van de pagina verwijderd, omdat de zin zichzelf tegenspreekt. Ik weet alleen niet hoe het wel moet.

afbeelding verwijderd[bewerken]

beste erik baas, je hebt een "nietszeggende afbeelding" die ik erop heb gezet verwijderd.

mijn motivatie is dat ik ontdekt heb dat heel veel mensen zich absoluut geen voorstelling kunnen maken wat een proxyserver is, dus vandaar het (initiele, nog niet definitieve) plaatje.

dus als jij een beter plaatje erop kunt zetten, ga je gang, be my guest. --Repeater 11 feb 2007 15:31 (CET)

Ik ben benieuwd naar je definitieve versie, natuurlijk kan een goede afbeelding veel duidelijkheid geven. Deze hielp niet echt: drie pijlen, waar niet bij staat wat ze voorstellen wijzen naar een "proxy" (foute term), en die wijst weer naar "internet" (alsof de client geen gebruik zou maken van het internet om de proxyserver te kunnen kontakten). Met de clients en de webservers erbij (en de juiste terminologie) kan het nuttig worden, maar dit was geen verbetering van het artikel... - Erik Baas 11 feb 2007 21:57 (CET)

Geen bron[bewerken]

Op de pagina staat het volgende: Internetproviders in de Derde Wereld laten vaak al hun gebruikers voor buitenlands surfverkeer van een open proxyserver gebruik maken.

Ik mis echter de bron of de onderbouwing van dit 'feit' – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.93.9.232 (overleg · bijdragen)

Je kunt er een bronvraag bij zetten. In dit geval {{feit||2010|04|11}}. Ik heb het er al bijgezet. Uiteraard kun je zelf ook naar de bron zoeken, maar aangezien iemand anders dit beweerd kun je dus simpelweg bovenstaande toevoegen. Alleen de datum aanpassen als je het ooit nog eens toevoegt en net als nu de overlegpagina gebruiken indien je een bronvraag plaatst. Ik heb een welkomstsjabloon op je overlegpagina gezet. Succes en gr. - ¿Richardkw¿ 11 apr 2010 13:02 (CEST)

Deze pagina is duidelijk gemaakt door kenners; maar helaas is het me nog steeds niet duidelijk of we hier over een software programma praten of over een computer die als proxyserver fungeert en is die computer dan dedicated of niet? (Freeq Quist|14 juli 2011)

Een proxyserver is meestal een deel van de DMZ (Demilitarized Zone) en draait (meestal) op een daarvoor aangewezen (dedicated) computer, waarop echter ook andere software draait, zoals firewalls. De server _zelf_ is echter een programma. Hoewel sommige computers ook servers worden genoemd, zijn het (technisch) gewoon computers (serverhost, serverbox, etc). In de wandeling worden deze echter ook vaak servers genoemd. Kleuske (overleg) 14 jul 2011 21:37 (CEST)