Overleg:Sinterklaasjournaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Leespiet[bewerken]

Is er iemand die weet wie de Leespiet speelt? Hij komt voor in dit filmpje:

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/nps/sinterklaasjournaal/bb.20041115.asf

Ischa1 4 dec 2007 21:54 (CET)

Hoi Ischa, ik snap de vraag niet helemaal? De Leespiet is gewoon de Leespiet. Je vraagt toch ook niet wie Balkenende speelt? Joepnl 6 dec 2007 01:37 (CET)
Nou: Sinterklaas wordt bijvoorbeeld gespeeld door Bram van der Vlugt, dat weten we zo onderhand wel. Maar hoe heet de acteur die in 2004 in de schoenen van de Leespiet gestapt is? Als iemand dat zou kunnen ontdekken, zou dat een hele goede aanwinst zijn voor de Sinterklaasjournaal pagina! Als iemand het weet, kan hij/zij het hier melden!
Was ook een grapje, ik bedoelde dat de Leespiet écht was :) Joepnl 21 dec 2007 21:00 (CET)

Meneer Ernst[bewerken]

Is er iemand die weet wie meneer Ernst speelt? Hij komt voor in dit filmpje:

http://nl.sitestat.com/klo/nps/s?sinterklaasjournaal.aflevering10bb.home&ns_type=clickout&ns_url=%5bhttp://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/nps/sinterklaasjournaal2006/bb.sinterklaasjournaal10.wmv%5d

Als iemand het weet, kan hij/zij het hier melden.

Ischa1 8 feb 2008 18:31 (CET)

Zingende Pieten op school[bewerken]

Ik denk dat ik het wel aardig gezien heb, de zingende pieten van 25 november 2008 lijken me aardig op Jack Poels en Tren van Enckevort van Rowwen Hèze....Iedereen er mee eens?

Als je er een betrouwbare bron voor hebt wel, anders blijft het speculatie (speculasie?) natuurlijk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 nov 2008 10:43 (CET)


Muziekpiet[bewerken]

Ik zou bij de pieten (cast) Nol havens geen muziekpiet noemen omdat deze al bij de Club van Sinterklaas te zien is en iemand anders hem speelt. Dus zou ik hem zingpiet of piet van het pietenkoor noemen. Verzin maar een goede naam voor hem.

Groetjes, --Aapdedino 2 dec 2008 15:06 (CET)

Cast[bewerken]

Waarom hebben jullie nu in een keer alle andere gastrollen verwijderd? Al jaren hebben alle gastrollen erbij gestaan en nu vindt men het nodig om te gaan schrappen. Nu is er echt drastisch gereduceert. Als jullie vinden dat alleen de grotere rollen genoemd moeten worden, dan kunnen jullie ook in de pieten gaan schrappen. Neem bijvoorbeeld Edwin Rutten: hij heeft maar één keer als piet meegespeeld. Wie bepaalt wat een grote of kleine rol is? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.178.142.18 (overleg · bijdragen)

Omdat het hier gaat om figurantenrollen: eenmalige zeer kleine bijrolletjes. Als we op ieder artikel over een TV-serie alle figurantenrollen gaan opsommen, is het eind zoek. Je opmerking over het schrappen in de pietenlijst vind ik overigens zeer terecht. Daar zou wat mij betreft inderdaad ook wel wat opgeruimd mogen worden. Natuurlijk is het wel zo dat een rol als Zwarte Piet wat zwaarder gewogen kan worden dan een rol als willekeurige voorbijganger, aangezien een Zwarte Piet gezien het onderwerp van het Sinterklaasjournaal nu eenmaal een wat belangrijker persoon is dan de genoemde willekeurige voorbijganger. Maar toch: ook daar zou wat mij betreft wel de bezem doorheen mogen. Lexw 19 nov 2010 11:22 (CET)

Pietje Paniek in 2011[bewerken]

In 2009 en 2010 speelde Jochem Myjer Pietje Paniek. Nu ook de naam Pietje Paniek is genoemd in de serie van 2011 vraag ik me dat af. Ik denk dat Jochem 't niet was, aan z'n stem en uiterlijk – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.163.197.187 (overleg · bijdragen)

Daar ga ik ook niet vanuit, omdat Jochem ziek is en in deze periode niet veel kan doen. Waarschijnlijk is dit iemand anders. Maar wie? Kan iemand ons helpen? Roy B (overleg) 18 nov 2011 19:05 (CET)
Er is nu bijgezet dat Rutger de Bekker Pietje Paniek speelt! Mijn dank daarvoor! Toch ben ik benieuwd wie Rolstoelpiet speelt! Kan iemand hier antwoord op geven? Alvast bedankt! Ik heb nog wel een hulpje: http://forum.fok.nl/topic/1731270. Als je op die link naar beneden scrolt, kun je de rolstoelpiet zien!
En nu staat er weer Joost Spijkers. Is het nu Rutger of Joost? De rolstoel-piet is dus Thomas van Luyn. Met vriendelijke groet, Roy B (overleg) 27 nov 2011 18:41 (CET)

Paardenpiet[bewerken]

Jongens, Anne Rats is toch allang geen paardenpiet meer? De laatste keer dat ik een tabel met Pietenrollen zag (weet echt niet meer of dat in dit artikel was of een ander Sinterklaas-gerelateerd artikel) stond ze er in elk geval niet bij voor elk jaar vanaf 2002 tot nu. Als het dit artikel was dan is dat gewijzigd, als het een ander artikel was dan staat er ergens inconsistente informatie. Lexw (overleg) 21 nov 2011 13:21 (CET)

Heb het al gevonden: het is door Gebruiker:Theyoungone999 gewijzigd, geen idee waarom. Ik heb het weer hersteld naar de originele (correcte!) staat. Lexw (overleg) 22 nov 2011 12:40 (CET)
Toch heb ik een filmpje uit 2009 gezien, waar ook een Paardenpiet zichtbaar is! Is deze ook gespeeld door Anne Rats? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.163.197.187 (overleg · bijdragen)
Nee, vast niet. Ik heb in andere jaren ook weleens pieten in de stal bezig gezien, maar dat waren óf andere bekende pieten, óf min of meer anonieme stalpieten, maar zeker niet de Paardenpiet. Lexw (overleg) 27 nov 2011 21:50 (CET)

Pietenmutsen aflevering 26 november[bewerken]

Wat mij in de aflevering van 26 november opviel is dat de Wellespiet, gespeeld door Dick van der Toorn, een muts heeft met 'Dick' erop heeft. Ook heeft de Hoofdpiet, gespeeld door Erik van Muiswinkel, heeft een muts met 'Erik' erop. Is dit met opzet gedaan en is het een soort easter egg of is dit toeval??? Kan iemand hier antwoord op geven?

Ik denk dat het voor de grap zo is gegaan. Ze hebben gewoon die mutsen uit de schoen gehaald. Maar dit is niks voor Wikipedia. Voor een exact antwoord moet je contact opnemen met de NTR. Met vriendelijke groet, Roy B (overleg) 27 nov 2011 18:37 (CET)

Pietencast[bewerken]

Zou iemand even op de site van het Sinterklaasjournaal bij de liedjes willen kijken of ze daar nog niet vermeldde acteurs van pieten herkennen? Er ontbreken er namelijk nogal wat in de lijst. Met vriendelijke groet, Roy B (overleg) 28 nov 2013 19:59 (CET)

Sorry piet[bewerken]

Hallo, in het schema wordt vermeld dat de sorry piet er al lang niet meer inzit, Maar ik meen hem na genoemde periode in het schema nog in het sinterklaasjournaal gezien te hebben. Iemand die hier meer informatie over heeft?

Scenarioschrijver20 (overleg) 11 nov 2016 22:51 (CET)Scenarioschrijver20

Pietencontroversie[bewerken]

Het lijkt mij goed als er een kopje zou worden toegevoegd over hoe het Sinterklaasjournaal omgaat met de Pietendiscussie: eerst de verwijzingen, toen de roetveegpieten, en dit jaar de nieuwe pieten met kleurenschmink. Ik vind dat mijn eigen kijk hier momenteel niet volledig genoeg voor is, maar misschien denkt iemand anders hier een beginnetje aan te kunnen maken? Ik denk in eerste instantie dat dit wel objectief genoeg is om te includeren, want vooral de oplossing met de roetveegpieten en de kleurenschminkpieten zijn duidelijk een reactie op de discussie, naar mijn mening. 607 (overleg) 20 nov 2016 17:37 (CET)

Clowntjespiet (2014)/pietje Pam (2016)[bewerken]

Er staat dat dit Owen Shumacher is, maar dat is Friso van Vemde. Het zijn namelijk de drie Ashtom Brothers die deze rollen spelen. Antina85 (overleg) 29 nov 2016 18:19 (CET)

Ik had al het idee dat het Owen niet was. Wijziging doorgevoerd. Roy B (overleg) 30 nov 2016 10:51 (CET)

Kopje voor ieder jaar[bewerken]

Is het een idee om voor ieder jaar van het Sinterklaasjournaal een apart kopje te maken met het jaar en de plaats van de intocht? De lap tekst bij de verhaallijnen wordt nu wel erg lang. MerryEddyMe (overleg) 6 dec 2018 11:24 (CET)

Bedoel je het onderdeel verhaallijnen eruit halen en verplaatsen naar een eigen artikel? Dat wordt met veel langlopende TV-series ook wel gedaan als Lijsten van afleveringen van televisieseries. Behanzane (overleg) 7 dec 2018 13:09 (CET)