Overleg:Sociale media

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

VKontakte[bewerken]

VKontakte wordt door menigeen beschouwd als de tegenhanger van Facebook en wordt gerekend als de energrootste sociale media in Europa. Ik vind het dus zéér opmerkelijk dat een dergelijke vermelding wordt verwijderd uit het Wikipedia item over sociale media. --Cyberhulp 11 mrt 2014 16:20 (CET)

Volgens http://vincos.it/world-map-of-social-networks/ is VKontakte (in december 2013) nog steeds de grootste social media site in Rusland. Bvlg (overleg) 12 mrt 2014 23:51 (CET)

Gezegde[bewerken]

Over social media wordt in de eerste paragraaf het volgende gezegd: "[...] Engelse benaming voor online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen." Klopt dit wel? Is deze omschrijving niet passender bij user generated content websites? Gaat het niet veel meer om het gebruik van content met elkaar delen en er over discussiëren? --Waltervos84 2 mrt 2010 10:39 (CET)

Naamswijziging[bewerken]

Ik heb een naamswijziging voorgesteld van "Social media" naar "sociale media". Deze term is ondertussen toch volledig ingeburgerd, en verdiend daarom de voorkeur.

Ik heb dit reeds in het artikel verwerkt en de uitspraak "De Engelse term social media is ook in het Nederlandse taalgebied gangbaar." verwijderd. Als je op internet kijkt hoe vaak het begrip "sociale media" in Nederlandse publicaties gebruikt wordt, dan is zo'n uitspraak niet meer vol te houden. Tenzij dit natuurlijk in een zeer recente publicatie wordt bevestigd. -- Mdd (overleg) 4 aug 2011 09:00 (CEST)

Overigens klopt die uitspraak social media is ook in het Nederlandse taalgebied gangbaar." ook niet. Het is zo dat dit een nieuw (internationaal) begrip is, en dat is in geen enkele taal gangbaar. Nu is dit een begrip uit de computerwereld, waar Engels sowieso de voertaal is. Met veel van die begrippen heb je gezien, dat eerst het nieuwe Engels origineel in de Nederlandse taal wordt gebruikt... en later komt daar al dan niet een Nederlandse term voor.
Overigens is het met het begrip "social media" nog iets genuanceerder. Voor de internethype bestond de term ook al maar in een andere betekenis van "sociaal medium". Maar dit doet niets af van de voorgaande bewering, daar het hier om een nieuwe betekenis gaat. -- Mdd (overleg) 4 aug 2011 11:37 (CEST)

Is wikipedia ook "social media" ?[bewerken]

Ik zou vanuit gevoel zeggen van niet. Maar als ik kijk naar de beschrijving die gegeven wordt:

" ...is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen"

..dan zou wikipedia wél onder "social media" vallen.

Wie kan hier een lichtje op schijnen voor mij ?

P.S.: Persoonlijk heb ik nog nooit gehoord van "sociale media". In mijn beleving wordt op het journaal en andere media alleen de Engelse term "social media" gebruikt.

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Sociale media. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 sep 2017 20:03 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Sociale media. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 okt 2017 14:43 (CEST)

NRC-links zijn intern verplaatst bij NRC. Gebruik liever gewoon de links bij NRC ipv webarchieflinks. Zie https://www.nrc.nl/nieuws/2009/04/11/twitter-is-snel-anoniem-en-onbetrouwbaar-11711836-a1001306 Alice2Alice (overleg) 3 okt 2017 20:31 (CEST)