Overleg gebruiker:Bvlg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Belfius Foundation[brontekst bewerken]

Hallo Bvlg, ik heb je artikel Belfius Foundation ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Kleuske (overleg) 23 jul 2013 14:58 (CEST)

Ik ben bezig dit artikel nog te vervolledigen, je bent te snel in je opmerkingen. Bvlg (overleg) 23 jul 2013 15:02 (CEST) Zie overigens ook http://fr.wikipedia.org/wiki/Belfius_Foundation Bvlg (overleg) 23 jul 2013 15:03 (CEST)

Beoordelingsnominatie Bedrijfsmecenaat[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Bedrijfsmecenaat dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130724 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 25 jul 2013 02:01 (CEST)

Beoordelingsnominatie Guy Roelandt[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Guy Roelandt dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130918 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 19 sep 2013 02:03 (CEST)

Theater Kalleke Step[brontekst bewerken]

Beste Bvgl,

Naar aanleiding van uw beoordeling, had ik u graag gewezen op enkele punten.

"Artikel zou over een pop moeten gaan, maar meer dan de helft gaat over het theater, dat artikel is gisteren verwijderd. Een kwart gaat over een bode waar geen eens bronnen voor zijn, deze bode zou verworden zijn tot een nar (dat beroep kwam toch echt in de Middeleeuwen pas op) en dat rond 800... en de andere kwart gaat over de naamgever van de pop. De pop zelf wordt dus niet eens echt genoemd. Dqfn13 (overleg) 19 sep 2013 16:38 (CEST)"

Als u opmerkt dat de helft over het theater gaat, dan wil ik graag wijzen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijk_Poppentheater_Toone deze pagina gaat namelijk 100% over het theater Toone.

Er staat in de pagina geen enkele vermelding van "een bode" dit haalt u er zelf bij! Wel is er melding van een "nar". Er staat ook duidelijk dat het verhaal ontstaan is uit de "legende van het Ros Beiaard" deze legende leeft in België in verschillende steden, maar alleen in Dendermonde danst Kalleke Step, de "nar" voor het Ros Beiaard. Dan kan u eveneens de pagina over het Ros Beiaard laten verwijderen.

Het gaat hier trouwens niet om een kopie, het gaat om een marionet die vernoemd is naar persoon en die persoon is dan weer ontstaan uit de legende van het Ros Beiaard.

De pop "Kalleke Step" is zeker vernoemd en de link naar Ros Beiaard is er om aan te tonen, waarom de pop Kalleke Step genoemd is. Kalleke Step is een volksfiguur, vereeuwigd in een marionet.

U kunt best ook eens kijken op https://nl.wikipedia.org/wiki/Marionet daar staat trouwens een afbeelding van Kalleke Step en dan misschien ook nog eens op https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kalleke_step_(marionet).jpg Het verwijderen van de pagina zou totaal onrechtvaardig zijn. Bepaalde zaken kunnen misschien nog duidelijker of anders opgesteld worden, waarvoor u tips hartelijk welkom zouden zijn.

Kallekestep (overleg) 20 sep 2013 09:59 (CEST)

Beste Kallekestep,
Mijn bijdrage in de discussie over de pop beperkte er zich toe op te merken dat de tekst over de pop volledig overgenomen was van een andere site. Op de site http://www.rosbeiaard.be/nl/historiek/belangrijke-elementen/kalleke-step/47 staat expliciet De vzw Ros Beiaardcomité behoudt alle intellectuele eigendomsrechten op de website zelf alsook op de ter beschikking gestelde informatie.
Ik zou het spijtig vinden dat een artikel over de pop zou ontbreken op Wikipedia, maar dan moet u een artikel maken met eigen inhoud. Veel succes hiermee Bvlg (overleg) 20 sep 2013 10:08 (CEST)

Bewerkingsoorlog[brontekst bewerken]

In de beslissing om het artikel KlasCement voor een dag te beveiligen, heb ik je naam genoemd. Je hebt nu de mogelijkheid om op een constructieve manier aan de discussie over dat artikel bij te gaan dragen. Met constructief bedoel ik dat je niet alleen je eigen gelijk probeert te bewijzen maar dat je er blijk van geeft de bijdragen van andere gebruikers te hebben gelezen, je best hebt gedaan die te begrijpen, en er op ingaat vanuit het idee dat ze die met de beste bedoelingen hebben gedaan.

Opnieuw bewerkingen aan het artikel uitvoeren (andere bewerkingen ongedaan maken of zelf informatie toevoegen) zonder inhoudelijke argumenten, en je daarmee opnieuw in een bewerkingsoorlog begeven, kunnen je op een blokkering komen te staan.  Wikiklaas  overleg  20 sep 2013 22:58 (CEST)

WOI-zaak opnieuw bekeken[brontekst bewerken]

Hoi Bvlg, ik stel jou en andere deelnemers aan de discussie van augustus over Harry Farr op de hoogte van de terugkeer van dit artikel als Executie van Harry Farr en de nominatie die daarop volgde. Groet, Apdency (overleg) 6 nov 2013 10:58 (CET)

Zit hier iets bij voor jou?[brontekst bewerken]

Kiften en kijven kunnen wij altijd nog maar daar schiet Wikipedia niets mee op. Dit artikel kent heel wat rode links en ik vermoed dat jij iets bekender bent met die namen dan ik: Lijst van Belgische deelnemers aan de Paralympische Zomerspelen 2012. Misschien zit er iets bij voor jou! The Banner Overleg 11 dec 2013 12:47 (CET)

Opmerking[brontekst bewerken]

Je plaatst zojuist een nieuw blokkadeverzoek onder 'afgehandelde verzoeken'. Richard 5 dec 2014 12:23 (CET)

Bedankt, zo gewoon om telkens onderaan toe te voegen, ik verplaats het verzoek Bvlg (overleg) 5 dec 2014 15:37 (CET)

Peter Hinssen[brontekst bewerken]

Bedankt voor de toevoegingen. Het klonk eigenlijk logisch, "Belgisch ondernemer" :-) Wel jammer dat er geen infobox voor bestaat: nu zit hij in het portaal "literatuur".

Verder: hoe zit dat met die wikidata dinges? Voor Hinssen (en|nl) klinkt dat logisch dat zoiets automatisch kan, maar wellicht niet voor pakweg Walvisfabrieksschip (nl|en). Moet je daar een of ander request indienen of zo? Of kan je dat zelf doen? TY. --Peddecke (overleg) 4 jan 2015 14:47 (CET)

Er is ook een infobox ondernemer, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Sjabloon:Infobox_ondernemer, dit lijkt mij inderdaad logischer dan een infobox auteur
Wikidata moet je steeds manueel aanpassen, onderaan de linkerkolom is er een optie "koppelingen toevoegen" (als er nog geen zijn) of "koppelingen bewerken" (als er al minstens één is). Je kan Wikidata zelf aanpassen, je hebt daarvoor geen speciale rechten voor nodig Bvlg (overleg) 4 jan 2015 15:00 (CET)
Infobox aangepast, literatuur als bijkomend portaal toegevoegd. De koppelingen voor het Walvisfabrieksschip (nl|en) lukken echter niet: ik krijg steeds de fout dat de link al elders in gebruik is. Hinssen heb jij in orde gebracht? Dat lijkt OK te zijn. --Peddecke (overleg) 4 jan 2015 17:02 (CET)
https://www.wikidata.org/wiki/Q431858 zou eigenlijk moeten gemerged worden met https://www.wikidata.org/wiki/Q984316. De talen bij het NL item verwijderen en toevoegen bij het EN item lukt niet: ik krijg een fout dat ik geen links mag verwijderen... --Peddecke (overleg) 4 jan 2015 17:12 (CET)
Item per item overzetten lukte wel. Nu nog het oude lemma verwijderen. Dat lukt me niet. Het komt nu wellicht terecht op zo'n onderhoudspagina "lemma's zonder verwijzingen" en zal daar hopelijk door een mod opgepikt worden. --Peddecke (overleg) 4 jan 2015 17:21 (CET)

sokpop[brontekst bewerken]

Zie mijn verzoek aldaar. MADe (overleg) 14 apr 2015 19:52 (CEST)

Artikelen graag koppelen op Wikidata[brontekst bewerken]

Hallo Bvlg, Leuk dat je het artikel Citi Journalistic Excellence Award hebt geschreven, een mooie verrijking voor Wikipedia! Misschien was je het deze keer vergeten, dan is dit bericht slechts een herinnering, maar het artikel was alleen nog niet gekoppeld op Wikidata. Alle artikelen dienen op Wikidata gekoppeld te worden: ofwel gekoppeld in het item (Q...) waarin reeds een artikel op een anderstalige Wikipedia gekoppeld is, ofwel gekoppeld in een nieuw item. Dit artikel heb ik nu een item op Wikidata aangemaakt op d:Q19829131. (Deze link staat automatisch ook in het linker menu: Wikidata-item.)

Op Wikipedia:Wikidata staat uitgelegd hoe je een item kunt toevoegen en hoe je dit onderwerp door het toevoegen van verklaringen beter vindbaar kan maken. Deze keer heb ik het artikel op Wikidata toegevoegd. Zou je de volgende keer bij het aanmaken van een artikel dit artikel ook op Wikidata kunnen toevoegen? Groetjes - Romaine (overleg) 24 apr 2015 11:44 (CEST)

Romaine Bedankt voor de feedback over het Citi Journalistic Excellence Award artikel. Ik had nagegaan of het al in andere talen bestond, wat niet het geval was. Vandaar dat ik de wikidata info nog niet had toegevoegd. Zal er volgende keer aan proberen te denken ;-) Bvlg (overleg) 24 apr 2015 13:56 (CEST)
Super! :-) Romaine (overleg) 24 apr 2015 19:21 (CEST)