Overleg:Station Luik-Guillemins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat een brak artikel is dit zo. Dit is toch geen Nederlands, het lijkt wel door een scholier geschreven. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 145.116.15.128 (overleg|bijdragen) .

Ik vind het er heel behoorlijk uitzien. Maar als je het nog kunt verbeteren, of een nieuw artikel wilt schrijven om een goed voorbeeld te geven hoe een goed artikel voor een encyclopedie er uit moet zien, ben je van harte welkom. Johan Lont 15 nov 2006 16:45 (CET)

Ach, in het begin kan nog niet alles goed zijn. We werken gewoon verder en dan komt het wel goed. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Liespi (overleg|bijdragen) .

Voorstel tot hernoeming[brontekst bewerken]

Hoewel op wikipedia bij anderstalige plaatsnamen, indien beschikbaar, een Nederlandstalig exoniem wordt gebruikt (dus Luik ipv Liège), is dit volgens mij niet de bedoeling bij stationsnamen. In ieder geval heeft de taalunierichtlijn volgens mij alleen betrekking op geografische namen en niet op stationsnamen. Anders zou je ook constructies krijgen als Keulen Hoofdstation e.d. en dat lijkt mij erg gekunsteld. Zie ook de huidige lemmata Berlin Hauptbahnhof en Gare du Nord. Mijn voorstel is derhalve om dit artikel te hernoemen naar "Station Liège-Guillemins". KKoolstra 14 aug 2007 09:26 (CEST)

Conform je verhaal zou het dus Gare Liège-Guillemins moeten zijn toch? Het lijkt me overigens allemaal niet zo belangrijk. --joep zander 14 aug 2007 09:30 (CEST)
Volgens mij is de afspraak dat we Nederlandstalige plaatsnamen gebruiken in de stationsnamen. De NMBS doet dit zelf ook. Dus het blijft Luik-Guillemins. Arafi 14 aug 2007 10:41 (CEST)
Ik volg gewoon de NMBS infofiche. Norbert zeescouts 18 aug 2007 09:32 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Station Luik-Guillemins. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 apr 2019 03:25 (CEST)