Overleg:Vrijmetselarij in Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Aantal loges in Nederland[brontekst bewerken]

Hoeveel loges zijn er in Nederland? Ik tel er 23 als ik het aantal namen tel, maar in de tekst staat 22. Frederik Beuk 17 jun 2006 13:25 (CEST)[reageer]

Beste samenstellers van dit artikel. Naar mijn mening is het artikel karig en ook nog eens scheef. Ik zal eens een paar mensen met verstand van zaken vragen of zij dit artikel willen bijstellen. Zoals het nu is, is de kwaliteit echt te laag. Zo zijn er in Nederland honderden loges en niet 22 of 23. Het artikel lijkt alleen te gaan over de gemengde vrijmetsalerij, en dat is maar een klein onderdeel van het totaal.

Beste samenstellers van dit artikel (2). In ieder geval is het vermelde over de Vereniging van Vrouwen van Vrijmetselaren (VvVvV) pertinent onjuist. In de twintiger jaren van de vorige eeuw ontstonden er in enkele plaatsen dergelijke dameskringen, vooral met een charitatief doel, onder meer in Arnhem in 1925. Ik vermoed dat het jaartal 1921 betrekking heeft op een dergelijke kring in Den Haag. Pas op 28 januari 1930 voegden enkele kringen zich formeel aaneen tot een landelijke Vereniging, die in haar hoogtijdagen zo'n 2500 leden telde. Ze werd beslist niet opgericht op initiatief van de Orde, integendeel: het Hoofdbestuur van de Orde heeft zich er met hand en tand tegen verzet. De VvVvV is in 2000 (misschien een jaar eerder of later) opgeheven. Slechts de kring Arnhem bleef informeel nog een tijdlang bestaan (tot 2014). Brucop.

Beste samenstellers en mede-overleggers, dit artikel is inderdaad niet bevredigend. Manlijke en gemende Vrijmetselarij, de vrouwelijke grootmacht Femina Textura (die geen Vrijmetselarij genoemd wil worden), buitenlandse grootmachten die hier enkele loges hebben, het verschil tussen regulier en irregulier, afscheidingen, etc., alles staat door elkaar. Daardoor eerder verwarrend dan informatief. Ga er maar eens aan staan, het is een moeilijke materie. Wie heeft de moed om dit artikel van de grond af aan te herschrijven? Primasz.

Proeflezer gezocht[brontekst bewerken]

Als er mensen zijn die dit artikel actief volgen - Ik ben op zoek naar een proeflezer die meer kennis van zaken heeft van de Vrijmetselarij om feedback te geven op een artikel dat is geschreven door een gebruiker die ik nu coach. Het gaat om Afdeling van de Meestergraad en het artikel lijkt nu wel redelijk in mijn ogen, maar ik kan niets zeggen over de inhoud of de diepgang. Sum?urai8? 5 mei 2017 23:29 (CEST)[reageer]

Ik kwam dit tegen via TBP. Ik denk dat je het best aan gebruikers zoals user:Beachcomber, user:Kiro Vermaas en user:Andries Van den Abeele vraagt.Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 5 mei 2017 23:47 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Vrijmetselarij_in_Nederland zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 25 mrt 2022 06:14 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.