Overleg:Wende Snijders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik weet niet of de datum van binnenkomst van La Fille Noye juist is. Het is in ieder geval week 38 en ik heb http://www.megacharts.nl gebruikt Rcsmit 20 okt 2006 00:06 (CEST)

En wanneer is haar debuutalbum Quand Tu Dors uitgebracht? Dat staat er niet bij.

Dit kan beter[brontekst bewerken]

Zowat het gehele artikel is weinig meer dan een opsomming van punten. Geen omschrijvingen, geen leesbaar verhaal. Om deze reden heb ik het ook toegevoegd aan de Dit kan beter lijst.

FanvanWende[brontekst bewerken]

Fanvanwende heeft veel toegevoegd, maar is dat te controleren? mvg HenriDuvent 25 jan 2018 11:29 (CET)

Het ziet er wel heel erg uit als fanmail. Bovendien zijn bestaande (weliswaar wat oudere) bronnen zonder meer overschreven en kent het artikel daardoor geen enkele bronvermelding meer. Ik denk dat Fanvanwende gevraagd moet worden om met bronnen te komen voor haar beweringen. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 25 jan 2018 11:40 (CET)
Ik ben er een voorstander van om het terug te draaien. Jan Arkesteijn (overleg) 25 jan 2018 11:44 (CET)
Daar heb ik aan zitten denken, maar ik was bang het kind met het badwater weg te gooien. Als we het daar hier echter over eens worden, heb ik geen problemen met terugdraaien. Ik ken Wende wel, maar heb te weinig kennis om de fanmail te gaan opknappen. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 25 jan 2018 11:53 (CET)
Ik twijfel ook. Het zou best waar kunnen zijn wat FanvanWende allemaal beweert. Fanvanwende heeft zich alleen op wikiepedia gemeld voor deze bijdrage en is vermoedelijk niet aanspreekbaar. Dan toch maar weg?/ hg HenriDuvent 25 jan 2018 13:15 (CET)
Voor terugdraaien. Niet eens zo zeer vanwege de inhoud maar wel omdat het allemaal heel erg duidelijk als fan geschreven is en daarmee allerlei problemen heeft omtrent neutraliteit, POV en (te veel) details en personen. Misschien alleen nog even kijken of er echt belangrijke dingen missen qua inhoud. Agora (overleg) 25 jan 2018 15:18 (CET)
Ik heb toch maar geprobeerd FanvanWende te benaderen: Overleg gebruiker:FanvanWende. Als niet binnen een redelijke termijn wordt gereageerd, lijkt terugdraaien me de juiste actie. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 25 jan 2018 16:08 (CET)

Hi, ik ben nieuw op wikipedia omdat ik graag de pagina van Wende wilde verbeteren. Ik heb per ongeluk de bronvermelding overschreven en alle informatie die erin staat is wel waar. Ik zou graag de bronnen weer willen aanvullen (die heb ik wel, maar moet even wennen aan de werking van wikipedia), maar als jullie vinden dat de neutraliteit onvoldoende is hoor ik het graag. Ik vind bijvoorbeeld ook dat de foto broodnodig vervangen moet worden, omdat Wende al jaren geen blond haar meer heeft. Overigens mist er bijvoorbeeld ook nog een single. FanvanWende (overleg) 26 jan 2018 03:00 (CET)

Hoi, fijn dat u zich even meldt. En ook fijn dat u een artikel wilt verbeteren. Veel mag en kan op Wikipedia maar er zijn wel enkele regels en richtlijnen. Deze kunt u vinden op uw overlegpagina [|zie hier]. Belangrijk is dat u neutraal schrijft, met een beetje afstand, en dat alles wat u toevoegt te controleren is via onafhankelijke gezaghebbende bronnen. Dat zou in dit geval bijvoorbeeld een muziekencyclopedie kunnen zijn. Ik hoop dat u nu genoeg aanwijzingen hebt op verder te gaan. Mocht u hulp nodig hebben, dan is er vast wel iemand die deze wil bieden. mvg HenriDuvent 26 jan 2018 09:26 (CET)
Inderdaad, bedankt voor de reactie op het verzoek tot overleg.
Ik ben het volkomen eens met je opmerking over de foto, die is te oud. Als je een zelfgemaakte, auteursrechtenvrije foto hebt, dus niet van internet of uit de krant, dan mag je die bij het artikel plaatsen. Als je niet weet hoe dat moet, dan wil ik graag helpen. Ik mag de foto niet voor je uploaden, want je moet zelf de rechten vrijgeven, maar kan je wel vertellen hoe het proces werkt. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 26 jan 2018 09:57 (CET)
Ik heb de foto veranderd. Dit is echter geen fanpagina, maar een encyclopedie. We hoeven niet iedere keer als het onderwerp van het artikel naar de kapper is geweest een actuele foto te plaatsen. Jan Arkesteijn (overleg) 26 jan 2018 11:46 (CET)
Klopt (en ik draai tijdens mijn controles inderdaad het wijzigen van foto's wel eens terug om precies die reden). Maar de bestaande foto was uit 2009, dus deze aanpassing lijkt me gerechtvaardigd. Bedankt voor je hulp! JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 26 jan 2018 14:47 (CET)
Goed dat er bronnen zijn toegevoegd, maar dit zijn niet het soort bronnen waarom het moet gaan. De basis van een artikl\el als dit dient eigenlijk een biografie te zijn uit een betrouwbaar medium, niet aan elkaar geschakelde youtube filmpjes, graag een dergelijke bron, kan dat? mvg HenriDuvent 29 jan 2018 00:12 (CET)

Dit kan nog steeds veel beter[brontekst bewerken]

De hierboven geformuleerde kritiek (feitjesrelaas met en toen en toen structuur) geldt nog steeds. Een gefundeerde duiding ontbreekt, mvg HenriDuvent 29 jan 2018 17:27 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wende Snijders. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 jun 2018 14:13 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Wende Snijders. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 mei 2019 21:01 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wende Snijders. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 31 okt 2019 00:33 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wende Snijders. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 feb 2020 07:28 (CET)

Artiestennaam[brontekst bewerken]

Er is enige discussie over het gebruik van de artiestennaam. Snijders gebruikt als artiest de naam Wende, dat is dus een artiestennaam, wat niet hetzelfde is als een pseudoniem, als beweert ons lemma dat tot gisteren wel. mvgHenriDuvent 20 mrt 2020 13:52 (CET)

Een artiest die zijn of haar eigen naam gebruikt heeft simpelweg geen artiestennaam. Zoals Wikipedia's eigen artikel al aangeeft is een pseudoniem/schuilnaam een aangenomen naam die duidelijk afwijkt van de eigen naam. Marco Borsato heeft ook geen artiestennaam. Is niet erg maar het wordt een beetje bespottelijk als we bij iedere artiest gaan vermelden dat die artiest de eigen naam gebruikt als artiestennaam. Dat zou ten eerste heel erg overbodig zijn. Ten tweede is het ook onjuist want er is dan geen artiestennaam. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 24 mrt 2020 20:20 (CET)

Dit is onjuist, Wende - en Maan - zijn de aanduidingen voor de artiest, een artiestennnam is ook iets anders dan een schuilnaam. Raadpleeg aub de woordenboeken, mvg HenriDuvent 24 mrt 2020 21:31 (CET)

Wende en Maan zijn gewoon de eigen voornamen van de betreffende artiesten en dus geen artiestennaam. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 24 mrt 2020 21:33 (CET)

Wende en Maan zijn namen die ze gebruiken als artiest, m.a.w. de artiestennaam, ik kan het ook niet helpen, mvg HenriDuvent 24 mrt 2020 21:34 (CET)

Nee, het zijn geen artiestennamen maar hun eigen voornamen. Ze hebben dus geen artiestennaam. Ik kan het ook niet helpen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 24 mrt 2020 21:40 (CET)

Een artiestennaam is een naam die een artiest aanneemt, dat kan een variant zijn op of een deel van hun naam, zoals Maan of een schuilnaam /pseudoniem. Wat is daar mis mee? ik hecht in het geheel niet aan de toevoeging artiestennaam in het gewraakte lemma, maar handhaven van die term is ook goed te verdedigen. Maar waarom deze felheid. en waarom de beschuldiging dat ik bronnen zou vervalsen? mvg HenriDuvent 24 mrt 2020 21:50 (CET)

Een pseudoniem van een artiest wordt meestal een artiestennaam genoemd. Dat verzon ik niet. Dat staat letterlijk zo op Wikipedia. Nee, het handhaven van de bewering dat iemand een artiestennaam gebruikt is niet te verdedigen als die artiest geen artiestennaam gebruikt maar gewoon de eigen naam. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 24 mrt 2020 21:55 (CET)

Dat stond wel op wikipedia, maar dat is in strijd met wat Van Dale zegt, en die volg ik toch liever. een artietennaam kan een schuilnaam zijn, maar een artiestennaam kan ook erg lijken op of een deel zijn van de gebortenaam, en dan is het geen schuilnaam.. zo begrijp ik het althans. maar nogmaals, wellicht iets voor het taalcafe? mvg HenriDuvent 24 mrt 2020 21:59 (CET)

Stel dat je gelijk zou hebben, wat naar mijn mening dus niet zo is, gaan we dan bij iedere artiest vermelden dat hij/zij de eigen naam als artiestennaam gebruikt? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 24 mrt 2020 22:06 (CET)

Ik denk dat dit alleen zinvol is als de eigenlijke naam afwijkt van de naam waaronder de artiest bekend is. mvg HenriDuvent 24 mrt 2020 22:10 (CET)

Dat is hier niet het geval dus het artikel kunnen we nu met rust laten? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 24 mrt 2020 22:39 (CET)

Dat is nu net de kwestie, de artiestennaam wijkt wel af. Maar het is voor mij geen halszaak, ik heb het niet toegevoegd. Ik zou wel graag toevoege iets als 'ook bekend als Wende'. Tot er witte rook is. mvg HenriDuvent 24 mrt 2020 22:57 (CET)
Nee, de "aretiestennaam" wijkt niet af. Het is gewoon de eigen voornaam. Net zoals er massa's mensen zijn die in het dagelijks leven door iedereen met alleen hun voornaam worden aangesproken. Waarom wil jij perse doen alsof het hier om een afwijkende naam gaat? Bij Maan staat ook "kortweg Maan", wat is daar mis mee dan? 84.82.127.129 25 mrt 2020 10:54 (CET)
Dit is echter niet de kwestie. Zie overleg in het Taalcafe, wellicht helpt het ons verder, mvg HenriDuvent 25 mrt 2020 11:21 (CET)