Overleg:Wild zwijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het wereldkaartje is denk ik alleen maar verwarrend. Ook op de en.wiki is er al tegen geprotesteerd. De oorsponkelijke verbreiding is vanaf west Europa t/m de Filippijnen. In N-Amerika, Australie, Nieuw-Zeeland, Argentinie en Zuid-Afrika is de soort plaatselijk ingevoerd en leeft daar al of niet gemengd met weggelopen huisdieren voort. De rest van de rode vlek in Zuid-Amerika begrijp ik niet zo goed. Slaat dat niet op de Peccari's?

Sokpopje – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 152.1.193.141 (overleg · bijdragen) op 30 sep 2006 om 21:44 (CET).

Volgens mij heb je daar gelijk in. Een verklaring voor de rode vlek in Zuid-Amerika heb ik niet, maar volgens mij komen daar geen wilde zwijnen voor. Liever zou ik een kaartje zien waarin onderscheid wordt gemaakt tussen het natuurlijke verspreidingsgebied en de plaatsen waar het dier is ingevoerd. De Klauw 2 okt 2006 11:27 (CEST)

Levende voorouder[bewerken]

Het wilde zwijn wordt in de eerste alinea de "wilde voorouder van het gedomesticeerde varken" genoemd, maar de voorouders van ons varken zijn echt al heel lang dood. Kan deze zin wellicht iets wetenschappelijk correcter? :)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.107.116 (overleg · bijdragen)

Ik weet niet of dit nodig is, het lijkt me niet fout, ook niet wetenschappelijk. Als diersoort is het wilde zwijn de voorouder, toch? --MichielDMN 🐘 (overleg) 12 apr 2013 17:02 (CEST)
Voor zover ik weet is het Varken (tam) de gedomesticeerde vorm van het Wild zwijn. Mij lijkt dus niet dat er iets fout is, maar voel je vrij om te wijzigen wat incorrect is. Dinosaur918 (overleg) 12 apr 2013 21:58 (CEST)

Gegevens[bewerken]

Ik bezocht deze pagina om te kijken hoe groot ze kunnen worden, maar dat soort gegevens mis ik hier. Kwam er laatst twee van schouderhoogte tegen, wist niet wat ik zag, ik kende ze alleen van gordelhoog. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.168.179.252 (overleg · bijdragen) 18 jul 2015 11:32‎ (CEST)

Volgens de:Wildschwein#Körpergewicht_und_Körpergröße worden de grootste exemplaren niet hoger dan 110cm. BDijkstra (overleg) 18 jul 2015 11:49 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wild zwijn. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 feb 2018 10:37 (CET)