Overleg Wikipedia:Babel/Opiniepeiling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Babel Ja/Nee[bewerken]

Het doel van deze opiniepeiling is:
Het goedkeuren van Babelsjablonen en -categorieën

Daarom is de vraagstelling:

Hebben Babelsjablonen een toevoegende waarde voor Wikipedia NL?
Deze opiniepeiling is afgelopen.

Voor overleg: Overleg Wikipedia:Babel#Overleg

Let op: De preciese indeling van de categorieën staat nog niet vast en wordt later bepaald.

Ja, en ook met categorieën[bewerken]

  1. WebBoy... 10 mei 2005 19:33 (CEST)
  2. Evil berry 10 mei 2005 20:23 (CEST)
  3. C&T aka (BM) aka s.v.e.t. {?} 10 mei 2005 21:25 (CEST)
  4. Besednjak 12 mei 2005 17:03 (CEST)
  5. Klemen Kocjancic 12 mei 2005 17:18 (CEST)
  6. oscar 12 mei 2005 18:23 (CEST)
  7. Jcb - Amar es servir 12 mei 2005 19:15 (CEST)
  8. Elly 12 mei 2005 19:33 (CEST) Zolang men er alleen zijn of haar eigen gebruikerspagina van voorziet, en dit niet aan anderen wordt opgedrongen, vind ik het prima (al zal ik het zelf niet gebruiken dus). Elly 12 mei 2005 19:33 (CEST)
  9. Waerth©2005|overleg 12 mei 2005 21:03 (CEST) - Op je eigen gebruikerspagina mag je wat mij betreft zoveel sjablonen en cats opnemen als je zelf leuk vind. Ik vind deze hele peiling zelfs vreemd ... gaan we nu ook al regels opstellen voor gebruikerspagina's?
  10. Dedalus 12 mei 2005 22:31 (CEST) Hear, hear Waerth! Hear, hear. Als je maar niet teveel speelt op je gebruikerspagina Knipogende smiley
  11. Bearsuit dixit 13 mei 2005 13:53 (CEST) vanwege wat Waerth en Sietske zeggen.
  12. GerardM 15 mei 2005 11:07 (CEST)
  13. Firefox Overleg 20 mei 2005 23:17 (CEST)
  14. empoor! 21 mei 2005 13:58 (CEST)
  15. Hans (JePe) @ 23 mei 2005 17:05 (CEST) behalve de categorieën Nederlands, Engels en Duits waartoe bijna elke wikipediaan behoort.
  16. pjetter 23 mei 2005 22:08 (CEST)
  17. ErwinWessels 24 mei 2005 13:02 (CEST)
  • GerardM 23 mei 2005 16:46 (CEST) (dubbele stem)

Ja, maar zonder categorieën[bewerken]

  1. -Lars- 10 mei 2005 19:56 (CEST) - Maar enkel de sjablonen. De categorieen staan me tegen.
  2. effe iets anders 10 mei 2005 20:10 (CEST) - Ik denk dat de categorieën niet echt bijdragen aan een betere structuur wanneer de babelsjablonen goed gaan werken, en dus veel gebruikers het gaan toepassen. Het wordt dan te onoverzichtelijk.
  3. Chip 10 mei 2005 21:54 (CEST)
  4. Michiel1972 12 mei 2005 15:16 (CEST)
  5. Mixcoatl 12 mei 2005 17:46 (CEST) - Babel is leuk en nuttig, maar het interesseert me echt niet wie er allemaal middelmatig goed Italiaans spreken.
  6. Jeroen ... 12 mei 2005 18:02 (CEST) - Alleen op gebruikspagina's.
  7. MADe 20 mei 2005 23:14 (CEST)niet te moeilijk doen, weten dat iemand goed Frans kan is ok, maar meer moet dat ook niet zijn. Soms vind ik dat ze beter een sjabloon "nederlandse spelling" invoeren, want hier en daar ben ik al dt-fouten tegengekomen.... niemand wil weten dat je een zwakke kennis frans hebt - voeg enkel de talen toe waar je "goed" in bent. Aldus geen categorieën

Ja, geen mening over wel of geen categorieën[bewerken]

  1. gpvos (overleg) 10 mei 2005 23:39 (CEST)
  2. Cat 10 mei 2005 23:50 (CEST)
  3. Robotje 12 mei 2005 18:08 (CEST)
  4. Sixtus 12 mei 2005 19:05 (CEST)
  5. Sietske | Reageren? 13 mei 2005 11:03 (CEST) - sinds mijn eerste niet-nederlandse bericht (Engelstalig, geschreven door een Duitser) op mijn Nederlandse overlegpagina zie ik het nut er wel van in
  6. Meursault2004 13 mei 2005 12:45 (CEST)

Nee, geen sjablonen en geen categorieën[bewerken]

  1. Ad 10 mei 2005 19:59 (CEST)
  2. Rex 10 mei 2005 20:04 (CEST)
  3. Lennart 11 mei 2005 21:10 (CEST)
  4. ChAoZ 12 mei 2005 20:48 (CEST) (Wat is de toegevoegde waarde voor nl.wikipedia?)
  5. Rasbak 12 mei 2005 21:14 (CEST)
  6. Tbc 15 mei 2005 15:39 (CEST)
  7. Evanherk 20 mei 2005 06:54 (CEST) 1) ik zie geen enkel voordeel boven de pagina 'wikipedianen naar taalvaardigheid'. 2) mbt categorieen: hoe bepaal je dat? zelf? Ik ben dagelijks professioneel als vertaler uit het engels en het duits bezig maar ik zou geen professionele opdrachten aannemen voor vertalingen naar die talen toe. Kan ik dan 'advanced level' engelse contributies leveren? Waar leg je de lat voor jezelf?
  8. Lexw 20 mei 2005 23:21 (CEST) Nóg meer sjablonen en/of categorieën? Schei uit alsjeblieft, zeg!

Blanco[bewerken]

  1. Ucucha 11 mei 2005 21:14 (CEST) Van mij mogen ze wel blijven, maar ik vind Babel een overdreven "grappige" naam. Ik zie niet in waarom je het niet gewoon taalvaardigheid of zoiets kan noemen.
  2. Bontenbal 12 mei 2005 18:23 (CEST) Ik vind ze bijzonder nuttig op commons, maar op de NL wikipedia zie ik het nut er niet van in.
  3. Puck 14 mei 2005 16:54 (CEST) Eens met Bontenbal: op een "project" waar meerdere talen gesproken worden (commons, meta) zie ik het nut wel in, maar hier niet. Ik zal ze dan ook niet gebruiken; maar om ze te verbieden vind ik ook wat ver gaan voor degenen die het wel handig vinden...
  4. gidonb 18 mei 2005 03:13 (CEST) Puck verwoordt mijn standpunt precies.
  5. IJzeren Jan 19 mei 2005 10:49 (CEST). Spielerei en dus niet van belang maar ook niet echt iets op tegen zolang maar blablabla...

Resultaat[bewerken]

Hoe gaan we deze opiniepeiling beoordelen? Nogal verdeeld.. Michiel1972 23 mei 2005 16:19 (CEST)

Er zijn maar acht echt tegen en de rest zegt of ja, of maakt het niet uit. Dus handhaven gewoon. Waerth©2005|overleg 24 mei 2005 16:11 (CEST)

Uitslag[bewerken]

Babel Categorieën
Ja Nee Blanco Totaal
Sjablonen Ja 17 7 6 30
Nee 8 8
Blanco 5 5
Totaal 17 15 11 43

Dit is de uitslag van de opiniepeiling. Zowel de babelsjablonen als de babelcategorieën kunnen blijven bestaan. Over de indeling van de categorieën is nog niets vastgelegd. Dit komt misschien later.

Er hebben in totaal 43 mensen gestemd. Bedank daarvoor!

WebBoy... 24 mei 2005 20:04 (CEST)

"Dit komt misschien later..." Neenee het Babel-systeem moet en zal en mag nu worden toegepast. Alle wikipedia's passen het systeem toe, we gaan toch niet vertellen dat we de enige wikipedia zijn die aarzelt (want we zijn de enige) omdat er vervelend gedaan wordt door sommigen? Goeie reclame voor de nl: editie... C&T aka (BM) aka s.v.e.t. {?} 26 mei 2005 21:57 (CEST)