Overleg Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel2017

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Alweer Brussel?[bewerken]

Alweer een schrijfweek over Brussel? Is het niet leuker om nu eens te schrijven over een bepaald thema? Of over bijvoorbeeld Zuid-Afrika (ik zeg maar wat). Trijnstel (overleg) 22 apr 2017 01:09 (CEST)

Er waren vrijwilligers die iets in Brussel wilden organiseren en dat dus hebben gedaan. Wat mij betreft is dat enkel goed. Deze lokale schrijfweek is niet door mij georganiseerd overigens. Op Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst/Balk kun je de komende schrijfprojecten zien. In mei en juni is er een themaweek gepland. In oktober een lokale schrijfweek over Gelderland. Mvg, Taketa (overleg) 22 apr 2017 09:12 (CEST)
De schrijfweken zijn georganiseerd omdat we bemerkten dat Brussel minder goed beschreven is dan de omliggende hoofdsteden. Net als dat activiteiten rond de gendergap, heeft deze activiteit aandacht voor een leemte op Wikipedia: de Belgiëgap of Belgiumgap. Romaine 22 apr 2017 13:24 (CEST)

Foto's[bewerken]

Is het niet ook een goed idee om een lijst te maken voor foto's van Brussel die nog gewenst zijn? Mensen die het leuk vinden en in de gelegenheid zijn kunnen dan ter plekke foto's maken en deze op Commons plaatsen. Deze kunnen dan ook als resultaat van de schrijfweek gepresenteerd worden (foto's maken is strikt genomen dan wel iets anders dan schrijven, maar het schrijven van nieuwe artikelen laat vaak tegelijk blijken of daar nog een foto bij nodig is). Groeten, Paul2 (overleg) 22 apr 2017 10:33 (CEST)

Lijkt me een prima idee! Voor het schrijven van een goed artikel zijn zeker afbeeldingen benodigd. Mogelijk ga ik er dan een dezer dagen dan zelf langs. Romaine 22 apr 2017 13:23 (CEST)
Prima idee. Ik heb al een pagina gemaakt. Zal er in de komende dagen items aan toevoegen SvenDK (overleg) 22 apr 2017 16:29 (CEST)

Evaluatie[bewerken]

De schrijfweken zijn inmiddels voorbij, misschien goed om even een kleine evaluatie te houden? Heeft het de gewenste resultaten opgeleverd? Wat ging goed, wat kan eventueel beter? Zelf heb ik maar een kleine bijdrage geleverd, dus ik laat dit dan in de eerste plaats graag aan de organisatoren en de actievere deelnemers over. Groeten, Paul2 (overleg) 16 mei 2017 02:44 (CEST)

Beste Paul, inderdaad, ik heb je bijdragen opgemerkt. Hartelijk dank daarvoor. we bereiden inderdaad een evaluatie voor met onze partners. Als je zelf feedback of een opinie hebt, mag je de gerust aan Gebruiker:Romaine en mezelf doorgeven. Als je in de toekomst meer structureel wil meewerken, laat het ons gerust weten.SvenDK (overleg) 16 mei 2017 06:46 (CEST)