Overleg gebruiker:62.194.30.79

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 62.194.30.79! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.172 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Sjabloon auteursrechten[brontekst bewerken]

Hallo,

Op Hans Joachim Marseille had ik het sjabloon voor (vermoeden van) schenden van auteursrechten gezet. Het is de bedoeling dat het er op blijft staat tot "we" zeker weten dat het niet zo is, dat er auteursrechten worden geschonden. Als u kunt aantonen dat het zelfgeschreven is, kan het sjabloon worden verwijderd (door een moderator of degene die het plaatste (gebruiker:Quichot) of een andere vertrouwde geregistreerde gebruiker (als ik het goed heb). Quichot 15 jan 2006 22:31 (CET)[reageer]

Antwoord op uw reactie op mijn overleg[brontekst bewerken]

Dank voor uw reactie. Quichot 15 jan 2006 22:34 (CET) En:[reageer]

Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.172 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Voor experimenten:

Welkom op Wikipedia!

Wikipedia is bedoeld als een vrij beschikbare, vrij bewerkbare en neutrale encyclopedie voor iedereen. Hoewel iedereen van harte is uitgenodigd om Wikipedia te bewerken, vond een medewerker aan de encyclopedie een of meer van uw bewerkingen niet constructief. Deze bewerking(en) is/zijn daarom teruggedraaid of verwijderd. Experimenteren en oefenen met bewerken kan in een speciaal daarvoor bedoelde pagina, die de Wikipedia-zandbak wordt genoemd. Klik hier om naar de zandbak te gaan.
Zie ook: welkom voor nieuwkomers.

Denk erom: absoluut geen mening. Wat voorbeelden:

"Dit enige minpuntje in een verder briljante film." "The Shining is zonder meer een zeldzame enge en buitengewoon beklemmende film." "Dit zorg voor een voortdurende spanning: je weet dat er iets niet klopt, maar wat?"

Absoluut niet egschikt voor een encyclopedie. Let ook op de opmaak alsjeblieft.

Yorian 17 jan 2006 16:42 (CET)[reageer]


Dag Job (ik moest even zoeken maar heb je naam gevonden; alles beter dan "62.194.30.79". Allereerst wil je vragen je als gebruiker aan te melden, tenminste als je van plan bent nog meer te gaan bijdragen, en dat hoop ik. Die bijdragen vind ik op zich zeker nuttig, maar ik verzoek je om je een beetje te verdiepen in de opmaak zoals die op Wikipedia gehanteerd wordt. Nu vergen je artikelen nog veel werk van anderen. Dat geldt ook voor de toon waarin ze gesteld zijn; probeer het met name eens minder over heldendaden te hebben, dat is niet neutraal, en zeker omdat je het in een aantal gevallen over nazi's hebt (Rudel, Wittmann) loop je gewoon het risico dat er van jouw artikel uiteindelijk weinig overblijft. Groeten, Fnorp 18 jan 2006 14:03 (CET)[reageer]

Dag Job,

op het artikel stond een 'wiu' aanduiding. het is niet de bedoeling dat deze weggehaald wordt. Als je niet vindt dat het artikel na 14 dagen weggehaald wordt kun je op Wikipedia:Te verwijderen pagina's commentaar toevoegen. Er wordt dan opnieuw naar gekeken.

Overigens was de naam van het artikel onjuist. Dat heb ik gecorrigeerd.

Groet, O E P 22 jan 2006 15:32 (CET)[reageer]

Afbeelding toevoegen[brontekst bewerken]

thumb|right|250px|De U-47 Op deze wijze kun je een afbeelding toevoegen, zie Günther Prien. Je mag echter geen afbeeldingen toevoegen waarop copyright rust. Een afbeelding 'zomaar' van het internet plukken mag helaas dus zo maar niet. O E P 22 jan 2006 16:26 (CET)[reageer]


Ik neem aan dat dit artikel zelf geschreven is. Geef dat nog even aan op de verwijderlijst of hieronder en dan komt alles vanzelf goed. Ik hou dit artikel wel even in de gaten.

En toch nog even het advies om je even aan te melden. Dat geeft voor anderen ook een stuk 'zekerheid' dat het 'serieus' bedoeld is.

O E P 22 jan 2006 17:24 (CET)[reageer]

Dag anoniem,

Zou je 'ns kunnen kijken of je je artikelen wat meer "wikistijl" kunt maken (met interne links etc.). Zie Wikipedia:Conventies voor wat daarmee bedoeld word. Alvast bedankt! Groeten, Tjipke de Vries 25 jan 2006 20:56 (CET)[reageer]

Toevoegingen aan Michael Wittmann[brontekst bewerken]

Dag, zag dat u het artikel Michael Wittmann opnieuw had uitgebreid. Ik heb daarbij een opmerking: Zou u uw best willen doen iets neutraler te schrijven, zinsnedes als Wittman bleek echter geen groot leider te zijn en in z'n bescheidenheid wilde hij liever gewoon tankaanvoerder blijven en klinken erg pro-Wittmann, en lijken me niet zo op hun plaats in een encyclopedie.

Vooral bij dit onderwerp lijkt het me aanbevelenswaardig om zo neutraal mogelijk te schrijven. Groet, «NielsF» zeg het eens.. 31 jan 2006 19:28 (CET)[reageer]

Mooie artikelen zeg, zit vast veel tijd in! Sietske Reageren? 7 mrt 2006 21:14 (CET)[reageer]

Hej anonieme Job. Je bent leuk bezig! Captain Scarlet leest lekker weg, mijn complimenten. Wel heb ik nog een herhaling van een verzoek voor je: zou je je niet willen aanmelden als geregistreerde gebruiker? Dat maakt het controleren van je bijdragen (er zijn ook ontzettend veel anonieme gebruikers die vandalisme plegen op Wikipedia) een heel stuk makkelijker. Of eigenlijk: als je als Job of welke naam je ook wil, onderdeel wordt van onze gemeenschap dan zien we dat jij het was (ipv 62.194.30.79) en denken we allemaal; Oooo dat zit wel goed, dat was Job!
Neem het nog eens in overweging, hartelijke groeten en veel plezier op Wikipedia, MigGroningen 16 mrt 2006 10:22 (CET)[reageer]

dag , ik heb op Kriegsmarine de eerste link naar Bismarck veranderd in Bismarck. zo komt de lezer sneller waar hij wil zijn, groet Aleichem 2 apr 2006 20:05 (CEST)[reageer]


Ridderkruis[brontekst bewerken]

Kun je de volgende zin nog eens controleren. " Dsjh 10 apr 2006 19:13 (CEST). Van de ruim 10 militairen die Duitsland tijdens de oorlog heeft gehad, kregen slechts 27 deze onderscheiding."[reageer]



Geachte anonymus,

Uw artikel over het Ridderkruis van het Ijzeren kruis is fraai maar niet helemaal correct. De vorm is beslist GEEN maltezer kruis! En er is al een uitgebreid artikel " IJzeren kruis". Het lijkt me het beste om van " Ridderkruis" een verwijspagina te maken. Er zijn immers talloze ridderkruizen.

Met vriendelijke groet,

4 jun 2006 04:48 (CEST)

Hallo, Als je de pagina over The Poseidon Adventure graag op Wikipedia zou willen hebben, moet je hem nog even afmaken. Wat mij betreft kan die dan blijven staan. Groetjes, Roelzzz 5 jun 2006 11:45 (CEST) Beste anonieme gebruiker,[reageer]

Bedankt voor je bijdragen op het artikel The Poseidon Adventure. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Je kan deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! IIVQ 10 jun 2006 11:20 (CEST)[reageer]