Overleg gebruiker:77.168.205.26

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 77.168.205.26! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.079.112 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Jeroen Dubbeldam[brontekst bewerken]

Gelieve in dit lemma de staande tekst te respecteren, geen ronkende aanprijzende reclameverhalen toe te voegen en geen onjuistheden toe te voegen. De eerste Nederlandse Olympisch kampioen is toch echt Charles_Pahud_de_Mortanges. Dubbeldam is dus niet de enige Nederlander. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 nov 2017 16:24 (CET)[reageer]

Echter niet volgens registers van de FEI. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.168.205.26 (overleg · bijdragen) 23 nov 2017 16:27 (CET)[reageer]
Herhaald verzoek - een tabel met overwinningen en prijzen met bronvermelding kan best maar niet alle deelnames waar hij aan wedstrijden meedeed. Ook een zin als "Dubbeldam wordt gekenmerkt door zijn uiterst gecontroleerde rijstijl en zijn unieke geduld. " is niet op zijn plek in een encyclopedie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 nov 2017 16:30 (CET)[reageer]


Excuus, laatste zin vergeten (over geduld en etc). Echter bij de prestaties de alleen de belangrijke prestaties overgehouden.

Hoi. Een lijst van overwinningen of deelnames dient ook netjes opgemaakt te worden. Groet, ErikvanB (overleg) 23 nov 2017 16:51 (CET)[reageer]

Dat Charles Pahud De Mortanges de eerste Nederlandse Olympisch Kampioen in het springen zou zijn, is niet waar. Deze is de olympisch kampioen in het onderdeel samengestelde ruiterwedstrijden. Wat niet te verwarren is met het onderdeel Paardensport Springen op de huidige edities van de Olympische Spelen. Jeroen Dubbeldam is wel degelijk de eerste Nederlandse Olympisch kampioen in het springen.