Overleg gebruiker:81.165.189.165

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door RonnieV in het onderwerp Hotelschool Ter Duinen
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.775 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hotelschool Ter Duinen[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, op bovenstaande pagina geeft u aan dat het theoretisch gedeelte van de opleiding (te) licht zou zijn. Heeft u bronnen die dat staven? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 26 aug 2014 10:31 (CEST)Reageren

  • Jazeker, ik blijf hierin volharden omdat ik de huidige tekst onvoldoende objectief is. Ik heb diverse bronnen gecontroleerd. Eerst en vooral heb ik de statistieken kunnen inzien van het aantal afgestudeerden die slaagden in hun eerste jaar hoger onderwijs in een richting dat NIET direct aansloot bij hotelmanagement. Dat was ver beneden de Vlaamse gemiddelden. Vervolgens heb ik een aantal interne bronnen (ervaring van drie leerkrachten, waarvan twee nog in dienst)hierover uitleg gevraagd.
Ik meen dat mijn nuance zeker terecht is en dat toekomstige leerlingen het recht hebben op degelijke en betrouwbare informatie. Wikipedia als reclamestunt gebruiken is verkeerd.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.165.189.165 (overleg · bijdragen) 2 sep 2014 11:58‎
  • Beste gebruiker, bedankt voor uw uitleg. Met bronnen doelde ik eigenlijk op verifieerbare bronnen, bronnen die voor een ieder (eventueel met enige moeite) in te zien zijn. Gesprekken met enkele betrokkenen zijn dat niet echt, de studieresultaten zouden dat kunnen zijn als die ergens ter inzage zijn. Daarbij speelt wellicht ook een rol wat de resultaten zijn van degenen die wel doorgaan in de horeca-branche, en de aantallen leerlingen in beide groepen.
Weet u ook wat de resultaten zijn van leerlingen van andere hotelscholen in het TSO, of meer algemeen andere praktijkgerichte opleidingen op dat niveau? Ik kan me wel degelijk voorstellen dat een vak- en praktijkgerichte opleiding op secundair niveau een vervolgstap in het hoger onderwijs, zeker in een andere, meer theoretische richting, moeilijker maakt. Dat zal vast ook gelden voor een overstap van een theaterhavo/vwo naar een studie economie (om van natuurkunde maar te zwijgen). Maar wilt u aangeven dat het eindniveau van het TSO, verzorgd door deze Hotelschool, niet zou voldoen aan landelijke TSO-normen? Of komt een en ander wellicht doordat de leerlingen van deze school (maar feitelijk alle praktische TSO-opleidingen), mogelijk vanuit hun eigen persoonlijkheid, meer aangesproken worden door de praktische aard van de lessen op een hotelschool en daardoor meer moeite hebben met de overstap naar theoretisch hoger onderwijs dan leerlingen die een klassieke (theoretischer) onderwijsvorm gevolgd hebben?
Kunt u ook aangeven over welke periode de door u geraadpleegde bronnen spreken? Volgens de informatie van de Vlaamse overheid is er enige tijd sprake geweest van onderwijs dat niet voldeed aan de normen, maar is hierin door de school een duidelijke inhaalslag gemaakt.
U heeft zeker gelijk als u stelt dat Wikipedia niet bedoeld is als reclamemiddel. Daarentegen is Wikipedia ook geen platform om ongefundeerde kritiek te uiten op een instelling of organisatie. Ik wil u dan ook nogmaals vragen om te kijken of het mogelijk is om met verifieerbare bronnen uw bewering te onderbouwen, en daarbij ook te kijken of deze algemeen is voor praktische opleidingen of uitsluitend van toepassing is op deze ene opleiding. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 2 sep 2014 17:08 (CEST)Reageren

Beste ronny,

Ik heb mij gebaseerd op de cijfers van het aantal leerlingen dat verder studeerd in een niet-hotel opleiding.Ik heb dat vergeleken met de gemiddelde cijfers van andere TSO richtingen in Vlaanderen waar leerlingen kiezen om verder te studeren buiten hun specifieke technische opleiding. Het zijn echt wel opmerkelijke resultaten en de verschillen zijn significant slechter voor Hotelschool Ter Duinen. Dit kan, zoals u terecht opmerkt, zeker ook zo zijn voor andere hotelscholen, maar daar ben ik nog mee bezig. Ik verifieer graag mijn cijfers met interne contacten om zo de cijfers beter te kunnen interpreteren. Dat heb ik dan ook gedaan voor Ter Duinen. Mijn kritiek is daardoor meer dan terecht en het is aan de school om dat probleem aan te pakken. Niet om de boodschap aan te vallen. Volgens mij moet dat zeker kunnen mits een goed onderwijskundig beleid met aandacht voor de brede vorming van de leerlingen. Zolang dit niet het geval is, is het gevaarlijk om te spelen met de toekomst van jongen mensen ten voordele van het eigen leerlingenaantal. Want dat is wat er hier gebeurt. Trouwens dat leerlingen in HK Ter Duinen vlotjes universiteit aankunnen lijkt me toch heel wat overdreven. Het aantal leerlingen van de laatste vijf jaar (dat slaagt in het eerste jaar univ) kun je tellen op één hand.... Wat het raadplegen van bronnen betreft kan ik u melden dat deze cijfers kunnen opgevraagd worden bij het ministerie van onderwijs. Iedereen met een directie functie binnen het onderwijs of die bezig is academische onderzoek kan die cijfers krijgen. Het begrip 'bronnen' overstijgt natuurlijk het medium internet. Bovendien zijn de gegevens op internet niet altijd even objectief. Vandaar ook mijn toch wel kleine nuance maar eveneens terechte opmerking bij dit Wikipedia artikel. groeten, D– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.165.189.165 (overleg · bijdragen) 17 sep 2014 12:45‎

Beste D, Bronnen mogen zeker ook buiten internet gevonden worden. Ik ben noch bezig met academisch onderzoek noch heb ik een directiefunctie in het (Belgische) onderwijs, dus heb ik geen toegang tot de door u genoemde gegevens. Mag u die cijfers en/of de uitkomsten van uw onderzoek wel ergens plaatsen? Nogmaals, zonder cijfers die uw bewering staven, blijven het niet-verifieerbare uitlatingen. Heeft u ook een beeld van de vorderingen van de leerlingen die verder gaan in een aansluitende richting?
Dat in vijf jaar een handvol leerlingen geslaagd is voor het eerste jaar van de univ neem ik van u aan. Maar als er maar vijf of zes leerlingen naar de univ zijn gegaan, is dat nog steeds een alleszins acceptabele score. Zoals hierboven al gemeld, heeft de school volgens de Vlaamse overheid de afgelopen jaren een inhaalslag gemaakt in haar theoretisch onderricht. Het lijkt mij dan in ieder geval fair om aan te geven over welke periode uw cijfers gaan, en wellicht ook aan te geven (als dat zichtbaar is) dat er een kentering heeft plaatsgevonden.
Het is belangrijk dat de (toekomstige) leerlingen een eerlijk beeld gepresenteerd krijgen. Het zou naïef zijn als zij dat beeld uitsluitend bepalen op hetgeen op Wikipedia over de school geschreven wordt, maar dit kan wel een rol spelen in hun beslissing. Ik zou het zeer op prijs stellen als er alsnog een vergelijking komt met de andere hotelscholen op TSO-gebied (het lijkt mij dat de keuze van een leerling eerder daartussen gaat dan tussen deze school en een TSO in (zeg) een natuurwetenschappelijke richting), en dat er ook een onderbouwing komt voor het door u weggehaalde deel over de succesvolle aansluiting in het (gerichte) vervolgonderwijs.
Mag ik vragen wat uw betrokkenheid in deze is, dat u wel over deze cijfers beschikt? (Antwoorden hierop is niet verplicht!)
Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 25 sep 2014 15:51 (CEST)Reageren

Dag Ronny,

Een vergelijking met andere hotelscholen is inderdaad wellicht meer significant. Ik zal er nog werk van maken. Wat mijn bronnen zelf betreft zal ik deze verzamelen en in voetnoot erbij plaatsen. De cijfers die ik mocht inzien zijn zeker niet geheim, trouwens wetenschappelijk onderzoek moet altijd verifieerbaar zijn. Anderzijds is mijn toevoeging zeker relevant omdat de school zelf nogal sterk doet uitschijnen dat 'hoger onderwijs buiten de hotelsector' tot de (probleemloze) mogelijkheden van de leerlingen die afstuderen horen. Formeel klopt dit en betwist mijn toevoeging dat ook niet, maar naar inhoud toe is er wel een ernstig probleem en het is deze nuance die ik, zonder af te schrikken, heb willen toevoegen. Trouwens recente uitspraken van de vorige directeur wijzen op het probleem dat slechts één vijfde van de leerlingen verder gaat in de horeca sector. Wat het probleem natuurlijk alleen maar versterkt.