Overleg gebruiker:83.83.128.2

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door MoiraMoira in het onderwerp Aanmelden
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.775 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Tussenkopjes[brontekst bewerken]

Hallo,

welkom op Wikipedia. Allereerst bedankt voor uw toevoegingen van gebeurtenissen aan de jaarpagina's. Ik vraag mij echter af wat het nut is van het toevoegen van kopjes van de landen waar de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Als er in de toekomst meer gebeurtenissen uit meer landen worden toegevoegd dan krijg je op ten duur vele kopjes waaronder slechts één gebeurtenis staat.

Groet,

Tûkkã 10 jan 2008 18:48 (CET)Reageren

Tussenkopjes[brontekst bewerken]

Hallo,

De kopjes van de landen bij de jaarpagina's vind ik nodig, om een duidelijk onderscheid te maken tussen de gebeurtenissen van een bepaalde periode. Op de Engelse Wikipedia zie je duidelijk hoe de jaarpagina's ordelijk in gerangschikte volgorde zijn geplaatst, dit ziet er veel netter uit dan alle gebeurtenissen bijeen te plaatsen!!! Tevens voor de historische hobbyliefhebber jong of oud is dit veel meer overzichtelijker, soms weet men niet waar een bepaalde gebeurtenis zich heeft afgespeeld en dan met een vermelding van het land is dit begrijpelijker.

Groet,

Bismarck|83.83.128.2 26 februari 2008 01:40 (CET)

Slag bij Mantinea[brontekst bewerken]

Geachte 83.83.128.2, met betrekking tot dit "artikel": mocht u van plan zijn om over dit onderwerp een bijdrage aan Wikipedia te leveren, dan zou ik u willen adviseren om die eerst gereed te maken en dan pas te plaatsen, om zo te voorkomen dat u de indruk wekt een zogenaamde onzinpagina aan te willen maken. Met vriendelijke groet, Wutsje 24 feb 2008 17:11 (CET)Reageren

Geschiedenis in de verleden tijd[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker,

Bedankt voor je recente wijzigingen. Die ik heb gezien zijn een bijdrage voor Wikipedia. Misschien is het goed een eigen account te nemen waaronder je schrijft, omdat anders al je anonieme wijzigingen moeten worden gecontroleerd en dat is in jouw geval denk ik niet zo nodig.

Verder heb ik geschiedenisfragmenten van de tegenwoordige tijd naar de verleden tijd gezet. Tegenwoordig zie je vaak bij journalisten dat ze voor gebeurtenissen in het verleden de tegenwoordige tijd gebruiken. Hiermee actualiseren ze een gebeurtenis. Bij Wikipedia is het echter gebruikelijk hiervoor de verleden tijd te gebruiken.

Succes verder, hopenlijk onder een eigen account.

Met vriendelijke groet, Davin 25 feb 2008 20:51 (CET)Reageren

Geschiedenis in de verleden tijd[brontekst bewerken]

Hallo,

Waarom moet ik een eigen account nemen, mijn enige doel is een historische bijdrage te leveren voor de jaarpagina op de Nederlandse Wikipedia. Dit doe ik vanwege dat er te weinig informatie op de jaarpagina's staat vermeld, met mijn kennis van historie en krijgsgeschiedenis wil ik graag voor de historieliefhebbers jong of oud, mij tenvolle beschikbaar stellen voor de nodige informatie. De Engelse Wikipedia is een uitstekend voorbeeld hoe je deze jaarpagina's moet vullen met informatie uit het verleden, dit ontbreekt bij de Nederlandse jaarpagina's!!! De krijgsgeschiedenis over veldslagen en andere historische gebeurtenissen is vaak NIET aanwezig, dit vind ik ten zeerste kwalijk de lezer heeft het recht om in zijn moedertaal over deze informatie te beschikken.

Groet,


Bismarck|83.83.128.2 26 februari 2008 02:05 (CET)

Het werk dat je doet is ook heel erg welkom! Laat ik vooral dat heel duidelijk stellen. Ik heb daar ook geen kritiek op, eerder opbouwende kritiek of tips. Blijf er vooral mee doorgaan!
Een gebruikersnaam is trouwens niet verplicht. Maar hij kost niets en binnen tien seconden ben je klaar. Het voordeel is dat niet elke individuele bewerking van je de aandacht trekt. Het is namelijk zo dat andere gebruikers (allemaal vrijwilligers) alle anonieme wijzigingen controleren. Die staan op deze lijst. Gisteren heb ik er ook 1/3 dag van weggewerkt en daar ben je toch zo een uurtje of wat mee bezig. Er wordt namelijk nogal wat vandalisme op Wikipedia gepleegd en om daarom moeten we wel anonieme wijzigingen controleren. Zou je een eigen account hebben, dan kom je niet meer op die lijst voor en wordt niet elke bewerking van je onder een vergrootglas gelegd. Je levert goed werk af en daarom dat ik je dat adviseer. Ook is een IP-adres niet volledig anoniem. Je hebt er dus eigenlijk alleen maar voordelen mee.
Keep on going!
Met vriendelijke groet, Davin 26 feb 2008 19:08 (CET)Reageren


Bewerking jaarpagina's[brontekst bewerken]

Bedankt voor je schouderklopje, het is een hobby van mij al sinds mijn jeugd en het niet te geloven dat er toch nog mensen zijn die Wikipedia niet serieus nemen. Wat betreft de gebruikersnaam aanmaken, volgens mij ben ik al aangemeld, maar zoniet hoe gaat dat in zijn werk? Heb jij s.v.p een korte uitleg voor mij.... Gr.

Bismarck| 83.83.128.2 28 februari 2008 08:05 (CET)

Aanmelden kan door rechtsboven op de link aanmelden te klikken. Je krijgt dan de mogelijkheid om je aan te melden of je te registeren. Gewoon lezen en doen wat er staat en niet je password vergeten. Een emailadres opgeven is niet verplicht. Wel handig voor als je je password vergeet. PatrickVanM / overleg 28 feb 2008 08:10 (CET)Reageren
Mooi, welkom! Als je vragen hebt, kom dan gerust langs op m'n overlegpagina. Succes ermee! Davin 28 feb 2008 17:10 (CET)Reageren
Nog een tip trouwens: als je nieuwe pagina's aanmaakt, worden ze ook altijd gecontroleerd. De tip is dan om bovenaan het artikel het sjabloon:
{{wiu2|Ik heb ongeveer ... dagen nodig}} te plaatsen (wiu = werk in uitvoering). Hiermee wordt je een aantal dagen rust gegeven om het artikel af te maken voordat anderen er zich mee gaan bemoeien. Dat werkt soms wel zo prettig. Davin 28 feb 2008 21:35 (CET)Reageren

Slag bij Delium[brontekst bewerken]

Je deed maarliefst 6 edits achter elkaar. Dit kost wikimedia veel serverruimte om al die versies op te slaan. Beter is het om met Toon bewerking ter controle je edits zorgvuldig te controleren en het hele artikel in één keer bewerken. In de hoop dat je hier wat mee doet: Sum?urai8? 5 mrt 2008 18:16 (CET)Reageren

429 v.Chr.[brontekst bewerken]

Hallo anonieme gebruiker, had je een reden voor deze edit? Je hebt die reden niet ingevuld, dus ik heb je bewerking teruggedraaid. Het is handiger als je bij 'samenvatting' (onder het tekstvak waar het artikel in staat) invult wat je doet, dan weten anderen dat ook. --Peti ... 8 mrt 2008 23:48 (CET)Reageren

429 v. Chr[brontekst bewerken]

Hallo Peti Me,

De reden van verandering op deze edit was dat Xenophon in het "blauw" vermeld stond. Ik was hier NIET meeeens de persoon in kwestie werd doorverwezen naar een Griekse schrijver rond 430 v. Chr. en er stond toch duidelijk een vermelding van een Atheense veldheer. Er is over deze generaal jammergenoeg geen informatie, misschien kan jij of medeschrijvers deze ontbrekende biografie vermelden in Wikipedia.

Groet.

Bismarck|83.83.128.2 9 maart 2008 16:30 (CET)

Als de link naar een verkeerd persoon doorverwijst, is het gebruikelijk om de link te veranderen, bijvoorbeeld in Xenophon (veldheer)/Xenophon. Dan is er in elk geval geen verwarring meer :). Ik weet helaas te weinig van Griekse mythologie/geschiedenis om een artikel over deze veldheer te schrijven, maar als er een rode link staat, gaat vast wel een keer iemand dat doen. Met vriendelijke groet, Peti ... 9 mrt 2008 16:52 (CET)Reageren

subkopjes bij jaartallen[brontekst bewerken]

Hallo anoniem, ik zie dat je bij diverse jaartallen de landen/regio's vermeldt waar de betreffende gebeurtenissen zich afspeelden. Zou je s.v.p. die kopjes 1 nivo lager in de hiërarchie willen zetten zodat ze subkopjes van het hoofdstuk "Gebeurtenissen" vormen in plaats van eraan gelijk staan? Voor een aantal artikelen heb ik het nu gedaan, maar ik vermoed dat jij nog wel even bezig bent, dus als jij het nu meteen goed doet, hoef ik niet achter je aan te blijven lopen. Alvast bedankt! Groet, Lexw 15 mrt 2008 23:12 (CET)Reageren

407 v.Chr.[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel 407 v.Chr.. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Je kan deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! MoiraMoira overleg 3 apr 2008 14:07 (CEST)Reageren


Aanmelden[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker, u doet goed werk hier op Wikipedia. Bedankt daarvoor! Doordat u anoniem bijdraagt, komen uw bewerkingen op een speciale lijst te staan. De kwaliteitscontrole van deze lijst kost veel tijd. Als u zich registreert komen uw bewerkingen niet meer op deze lijst te staan, wat tijd bespaart. Daarnaast bent u eigenlijk met een gebruikersaccount veel anoniemer; nu kan iedereen eenvoudig een aantal dingen over u te weten komen: kijk maar eens hier. Hier staan nog meer redenen waarom u zich aan zou kunnen melden. Denk er eens over na! MoiraMoira overleg 4 apr 2008 11:03 (CEST)Reageren