Overleg gebruiker:Andriessen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door VanBuren in het onderwerp Jammer
Hallo Andriessen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.333 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Watch-wiki[brontekst bewerken]

Beste P.P.J.M. Andriessen, het artikel Watch-wiki is nogmaals verwijderd omdat dit een reclameuiting betreft. Een artikel op Wikipedia moet bestaan uit meer dan een paar woorden en een externe link. Met vriendelijke groet, Jvhertum 18 jun 2007 13:58 (CEST)Reageren

Nogmaals, volgende keer blok - RonaldB 18 jun 2007 14:02 (CEST)Reageren
Nogmaals, u bent hierbij geblokkeerd voor 1 dag - Jvhertum 18 jun 2007 14:03 (CEST)Reageren

Ik snap goed dat u het goed bedoeld hoor, maar Wikipedia is niet bedoeld als een reclamerekje, ook al is het net als Wikipedia een vrijwillig iets en een vrije licentie project. Ik ben met CaAl wel eens dat een link naar de webstek op iets hoofdartikel Horloge mogelijk wel kan, echter natuurlijk niet per horlogemerk of aanverwante onderwerpen. Ik wens uw project veel succes toe en hoop dat er ook wisselwerking mogelijk is van informatie.. U bent natuurlijk ook van harte welkom om hier informatie toe te voegen of te verbeteren..Dolfy 18 jun 2007 14:17 (CEST)Reageren

Antwoord[brontekst bewerken]

Beste Andriessen,

Normaal gesproken antwoord ik op mijn eigen overlegpagina, om het overleg centraal te houden, maar dit keer op deze pagina zodat duidelijk zichtbaar voor je is dat er een nieuw bericht is.

Goed om te zien dat je toch aktief geworden bent op Wikipedia, ondanks de vervelende start. Ik heb er gelijk wat van geleerd; ik kende het verschil tussen chronometer en stopwatch niet. Ik zal je bericht puntsgewijs langsgaan en beantwoorden.

  • "Na uw verzoek..."
Het is de gewoonte op Wikipedia elkaar te tutoyeren. Ik hoop dat u het niet verkeerd opvat dat ik je je noem.
  • "Ik hoop dat u het niet vervelend vindt dat ik u benader, maar ik zou graag willen dat er af en toe eens mee gekeken wordt."
Zeker niet; overlegpagina's zijn juist om elkaar te benaderen. Ik zal zo nu en dan uw bijdragen langsgaan.
  • " Ik heb op wikipedia de tekst aangepast bij chronometer en stopwatch de tekst bij chronometer is nog niet helemaal klaar. Vooral deze laatste pagina is helemaal overhoop gehaald, maar wat er stond klopte voor een groot deel niet. Mijn voorgangers van deze tekst zullen wel schrikken."
Zolang de wijzigingen correct zijn (het is niet mijn kennisgebied, dus ik kan dat niet controleren), zullen je voorgangers het geen probleem vinden.
  • "Inmiddels ben ik er ook achter hoe ik afbeeldingen kan invoegen."
Ik heb het gezien. Tip: afbeeldingen die voor meerdere projecten (bv. ook anderstalige Wikipedia's) nuttig kunnen zijn, kunnen beter op "Wikipedia Commons" geplaatst worden (zie Help:Gebruik_van_afbeeldingen#Gebruik_van_Wikimedia_Commons). Dan zijn ze direct op meerdere projecten te gebruiken, en kan je bijv. ook je afbeeldingen op de Engelse Wikipedia toevoegen.
  • "Graag adviezen over de opmaak of veranderingen aanbrengen, waardoor ik op het goede spoor kan worden gezet."
Ik heb bovenaan deze pagina een sjabloon gezet met een aantal handige links die bijvoorbeeld uitleggen hoe tabellen en sjablonen gebruikt kunnen worden.
  • "Kan ik ook in contact komen met andere schrijvers op gebied van uurwerk-techniek en geschiedenis enz. om te overleggen zonder dat ik mensen zoal u moet lastigvallen die op uurwerkgebied misschien geen specialiatie hebben. Ik vind wikipedia Nederland op ons vakgebied nogal mager als ik dit vergelijk met Engeland, Duitsland, en Franrijk."
Ja, dit kan. U kunt dan het beste de geschiedenis van relevante artikelen bekijken en bij de gebruikers die de grootste wijzigingen gedaan hebben, een bericht achterlaten op de overlegpagina. (Voor de Engelse, Duitse, Franse wikipedia moet u zich wel eerst opnieuw registreren op die versie; en is de voertaal vanzelfsprekend niet in het Nederlands)
  • "Overigens staat op een Amerikaanse website een gallery met allerlei afbeeldingen van beroemde wetenschappers en uurwerkmakers, die vrij te gebruiken zijn, ik werk er zelf aan mee, www.twigsdings.com/horology/heroes/intro.htm."
Zulke afbeeldingen zouden zeker een toevoeging zijn op Wikipedia, maar houdt er rekening mee dat Wikipedia behoorlijk streng is qua auteursrechtenbeleid. "Vrij te gebruiken" is niet altijd genoeg: op Wikipedia moet alles onder de 'GDFL' licentie vrijgegeven worden, die iets verder gaat: behalve vrij te zien, is het ook vrij te bewerken, en bv vrij te gebruiken door derden voor commerciële doeleinden. Op Wikipedia:Beleid voor gebruik van media staat uitleg waar je op moet letten. Om geen juridische problemen te krijgen is het beleid streng: wanneer de opgegeven licentie-informatie niet volkomen duidelijk is, wordt de afbeelding waarschijnlijk verwijderd. Vooraf verdiepen in de beleidsrichtlijnen kan dus veel frustratie achteraf schelen.

Succes, CaAl (overleg) 22 jun 2007 10:32 (CEST)Reageren

Uw plaatje bijdrage[brontekst bewerken]

Het plaatje dat je hebt ge-upload: Afbeelding:Rolex Chronometer.jpeg en waarvan je beweert dat het eigen werk is kom ik ook tegen op [1]. Omdat er daardoor onduidelijkheid is over de auteursrechten heb ik er een sjabloon op moeten zetten waar dit ter discussie wordt gesteld. Ik hoop op je begrip hiervoor. VanBuren 23 jun 2007 10:41 (CEST)Reageren

Uw opmerkingen[brontekst bewerken]

Ik heb ook geantwoord op mijn overlegpagina. Ik raad u vriendelijk doch dringend aan geduldig te zijn en vriendelijk te blijven. Als u Pjotr vriendelijk vraagt wat u moet of kunt doen om plaatjes te behouden krijgt u meer medewerking dan wanneer u zo "ongeduldig" reageert. Echt waar. Wikipedia kent al een lange geschiedenis en geruzie over plaatjes die copyrighted zijn. Alleen in vriendelijk overleg werkt het om onduidelijkheden weg te werken. VanBuren 24 jun 2007 00:23 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:Kwarts scheepschronometer.jpg[brontekst bewerken]

Beste Andriessen, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:Kwarts scheepschronometer.jpg en Afbeelding:Mechanische scheepschronometer.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070623 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 24 jun 2007 03:05 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Rolex Chronometer.jpg[brontekst bewerken]

Beste Andriessen, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:Rolex Chronometer.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070624 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 25 jun 2007 03:07 (CEST)Reageren

Jammer[brontekst bewerken]

Jammer dat u opgehouden lijkt te zijn met het aanmaken of verbeteren van artikelen. Met de tekstwijzigingen was niets mis voor zover ik dat kan beoordelen. Helaas hebt u zich laten ontmoedigen door wat probleempjes met plaatjes die u ge-upload hebt. Voor het gebruik van plaatjes zijn strikte regels om schending van auteursrechten te vermijden. Er zijn meerdere mensen die u goede adviezen kunnen en willen geven om dat in goede banen te leiden. Het gaat dus niet om de plaatjes maar om de regeltjes eromheen? Veel specialisten hebben daar een hekel aan. Maar ja, it is part of the game. Ik hoop op uw "terugkeer". VanBuren 26 jun 2007 11:42 (CEST)Reageren

Een referentie m.b.t. toestemming over foto's: [2]. Misschien maakt dat duidelijk dat het niet eenvoudig is (maar wel uitvoerbaar) om foto's in een wikipedia-artikel te zetten. Mvg. VanBuren 27 jun 2007 21:37 (CEST)Reageren