Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Artjoy65

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Vis met 1 oog in het onderwerp Histories Weeroverzicht van Nederland en Belgie
Hallo Artjoy65, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.693 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

vis →  )°///<  ← overleg 11 nov 2015 20:34 (CET)Reageren

Histories Weeroverzicht van Nederland en Belgie[brontekst bewerken]

Hallo Artjoy65, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Histories Weeroverzicht van Nederland en Belgie. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Het artikel past niet in een encyclopedie. Het is eerder een oproep, dan een artikel (lemma). Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. groeten, vis →  )°///<  ← overleg 11 nov 2015 20:38 (CET)Reageren

Histories weeroverzicht van Nederland en Belgie[brontekst bewerken]

Beste, Ik reageer op bericht dat mijn plaatsing artikel (nog) niet in orde is. En terecht is de opmerking dat het meer een oproep was dan een artikel. Had deze pagina ook niet bedoeld via kladblok ter publicatie. Wil nu een andere benadering zoeken en wel mijn gegevens plaatsen over Histories weeroverzicht van Nederland en Belgie en dan ergens mijn oproep tot aanvulling plaatsen in een subartikel Kan u een voorbeeld geven van mijn gegevens/opzet van dit artikel. Graag uw mening hierover.

jaar 839 -op 26 december werd Friesland bezocht door een grote watervloed. Alleen de toppen van de duinen bleven boven water uitsteken. Groot was het verlies aan Mensen en vee. Men begroot het aantal weggespoelde huizen op bijna drie en half duizend (bron 1)

jaar 860 -de Rijn stroomt over omdat door zware stormen aan zee die de monding verstopte. Grote overstromingen in Holland, Utrecht en de Betuwe. (bron 1)

jaar 989 -Grote overstromingen In Friesland en andere gewesten

jaar 1008 idem

jaar 1018..augustus werd een grote komeet waargenomen die meer als veertien dagen gezien werd

jaar 1042 Stormwinden en stortregens over geheel Nederland Vooral in Vlaanderen, Zeeland en Holland. Veel schade en duizenden mensen en dieren omgekomen. In juni van dit jaar hebben felle storm en hagel veel schade gebracht aan gewassen.

jaar 1078 zware hagelbuien met name in Westergo.

jaar 1079 Bijzondere strenge winter. Vorst duurde van 11 november tot laatst in Maart.Niet alleen de Rijn maar zelfs aan zee was op vele plaatsen dik kruiend ijs.

jaar 1108 Holland, Zeeland en Vlaanderen worden getroffen door een watervloed. Veel land ging verloren.

jaar 1156 De stad Leuven heeft te kampen met overstroming van rivier de Dijle

jaar 1164 9 januari ..Julianavloed. noordwesterstorm in Friesland en de lage landen langs de Elve en Wezer.. Bron Ubbo Emmius.

jaar 1170 Allerheilige vloed in November. In zowel Holland, Zeeland en Friesland. Al het land tussen Texel. Medeblik en Stavoren en Amstelland zijn geheel ondergelopen. Zelfs in Utrecht moest men de wallen versterken.

jaar 1172 Ongekende zachte winter. In januari stonden de velden al in bloei en in februari legde de veldvogels al hun eieren.

jaar 1173 op 11 mei wederom een zware watervloed. Grote schade in Utrecht door de noordwester storm. Smeltwater doen de Rijn en Maas overstromen.

jaar 1180 Grote staartster waargenomen boven Friesland. Zomer van dit jaar was uitzonderlijk droog.

jaar 1181 zware sneeuwval midden december

jaar 1200 zware watervloed in Friesland met veel dijkdoorbraken alsook in 1221

jaar 1223 strenge winter vanaf half november. Zelfs in april viel er nog grote hoeveelheden sneeuw

enz enz..

Ik ben maar ergens begonnen in de geschiedenis als voorbeeld en het is de bedoeling dat door vele aanvullingen e.a. wordt bevestigt uit andere bronnen en tussenliggende jaren met opmerkelijke weersomstandigheden worden aangevuld.

Gaande weg te komen tot een betrouwbaar meteorologisch overzicht en inzicht op de invloeden die dit gehad in onze gewesten.

Graag uw mening om een goed artikel te publiceren.

Met vriendelijke groet Artjoy