Overleg gebruiker:BastiaanNaber~nlwiki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Richardw in het onderwerp Spaanse peper
Hallo BastiaanNaber~nlwiki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.775 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Spaanse peper[brontekst bewerken]

Hej Bastiaan,

als je nieuwe informatie toevoegd (zoals je gedaan hebt in het artikel Spaanse peper, zou je er dan op willen letten dat de rest van het artikel ook blijft kloppen? Wat ik bedoel: als er een nieuwe nummer één komt, is de oude nummer één nummer twee geworden en de oude nummer twee zakt naar de derde plaats...

Richard 30 mei 2012 14:16 (CEST)Reageren

Over de nummer twee is nogal wat onduidelijkheid. De initity-peper zoals genoemd kan ik nergens vinden als heetste peper. De pagina Scovilleschaal noemt 1)Moruga Scorpion en 2) Naga Jolokia. Dus dat heb ik maar in de bewerking meegenomen.
De Engelse wiki meldt zelfs een hele andere volgorde:
  1. Trinidad Moruga Scorpion
  2. Trinidad Scorpion Butch T pepper
  3. Naga Viper pepper
  4. Infinity chilli
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door BasiaanNaber (overleg · bijdragen)
Ook 'buiten' Wikipedia kom ik de infinity-peper tegen (krantenberichten en dergelijke). Die zou dus eigenlijk ook in het artikel Scovilleschaal genoemd mogen worden. Als je je geroepen voelt?
Verder twee kleine dingen: ik voer overleg het liefst op één plaats. Je reacties mag je gewoon hier plaatsen, ik zie ze dan vanzelf verschijnen. Verder: zou je je bijdragen op overlegpagina's willen afsluiten met vier tildes (~~~~)? Die worden bij het opslaan automatisch vervangen door je naam, de datum en de tijd. Op die manier is ook later nog te zien wie, wat gezegd heeft (en wanneer). Bedankt alvast!
Overigens heb ik zojuist iets gedaan wat normaal gesproken "uit den boze" is: ik heb jouw bijdrage hierboven iets anders weergegeven (tekstueel staat er nog precies hetzelfde). Dat is om je gelijk wat mogelijkheden van de wikitekst te laten zien (inspringen, automatisch nummeren en dergelijke). Meer informatie vind je in de snelcursus die hierboven genoemd wordt.
Alvast succes en vooral heel veel plezier op Wikipedia toegewenst. Richard 30 mei 2012 14:44 (CEST)Reageren

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 05:00 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 22:56 (CEST)