Overleg gebruiker:Benïsme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Beoordelingsnominatie Hippen
Hallo Benïsme, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.695 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Gebruiker:FoxBot FoxBot 4 aug 2010 16:53 (CEST)Reageren

Galerida theklae[brontekst bewerken]

Hallo Benïsme, ik heb je artikel Galerida theklae ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! MichielDMN 🐘 (overleg) 9 aug 2010 14:24 (CEST)Reageren

Beste Benïsme, bedankt voor je bijdragen rond de theklaleeuwerik. Bovenstaand lemma dat ik nomineerde voor verwijdering is blijkbaar de wetenschappelijke naam van dit vogeltje. Op Wikipedia is het echter niet nodig een artikel te kopiëren of opnieuw aan te maken als meerdere namen naar hetzelfde verwijzen (de Nederlandse en wetenschappelijke naam bijvoorbeeld). Je kunt met #REDIRECT [[artikelnaam]] ook doorverwijzen naar een andere pagina. In het geval van de wetenschappelijke naam kon je dus doorverwijzen naar theklaleeuwerik. Iemand heeft dit dan ook zo opgelost. Daardoor valt de nominatie van dat artikel weg. Fijn dat je wil meewerken aan Wikipedia, ik hoop dat er nog veel artikels en bewerkingen volgen! --MichielDMN 🐘 (overleg) 9 aug 2010 15:39 (CEST)Reageren

Zwarte leeuwerik[brontekst bewerken]

Hallo Benïsme,

Ik merk dat je een artikel schreef over de zwarte leeuwerik. Ziet er goed uit, maar mag ik je a.u.b. op enkele dingen wijzen?

  • Wetenschappelijke namen van organismen (planten, dieren, wat dan ook) staan cursief en de geslachtsnaam heeft altijd een hoofdletter. De soortnaam niet.
  • De andere wetenschappelijke namen, voor familie, ordes, klassen etc. worden niet cursief geschreven.
  • Als je naar de "red list" verwijst in een taxobox is het de bedoeling dat je naar het juiste dier linkt, anders klopt de info niet.
  • De titel van het artikel (in dit geval "zwarte leeuwerik") moet in het vet geschreven worden de eerste keer dat de naam wordt gebruikt. Niet tussen aanhalingstekens dus.

Bekijk zeker even de geschiedenis om te zien wat ik heb aangepast, kan helpen.

Voor de rest prima, ik ben blij dat er nog iemand zich met dieren wil bezighouden hier op Wikipedia. 't Is hard nodig!

Voor vragen kun je altijd op m'n overlegpagina terecht. Ik help je heel graag verder!

MichielDMN 🐘 (overleg) 15 aug 2010 23:40 (CEST)Reageren

Melanocorypha maxima[brontekst bewerken]

Beste Benïsme, sorry dat ik wat overhaast reageerde met het verbetersjabloon, maar ik dacht dat je een nieuwe gebruiker was. Ik zie nu echter dat je meer van deze lemma's hebt aangemaakt, dus je was waarschijnlijk gewoon nog niet klaar. Vriendelijke groet, --ErikvanB 17 aug 2010 01:04 (CEST)Reageren

Red list[brontekst bewerken]

Beste Benïsme, ik wil je toch nog even vragen op te letten als je artikels aanmaakt waarbij je een zogenaamd "red-list id" (rl-id) vermeldt. Die vermeldingen zijn zéér nuttig, maar je moet dan wel naar het juiste id verwijzen. In de taxobox verander je die blijkbaar niet als je die kopieert en plakt in een nieuw artikel. Als je niet weet welk id bij welke vogel hoort, dan zal ik je dit even uitleggen. Ga naar de rode lijst en vul in het zoekveld de wetenschappelijke naam van het dier in. Dan vind je in de URL (het webadres) bovenaan een nummer. Voor "Melanocorypha yeltoniensis" krijg je bv. als URL www.iucnredlist.org/apps/redlist/details/148891/0, dan is het id daarvan 148891. Die moet je dan in de taxobox plakken bij rl-id. Wil je hier a.u.b. op letten? Plaats onderaan dan ook {{appendix}}, dan komt er automatisch een link naar dit id.

Als er vragen zijn, stel die dan a.u.b. op mijn overlegpagina. Ik bijt niet :-).

Groetjes en succes!

--MichielDMN 🐘 (overleg) 17 aug 2010 09:02 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Hippen[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Hippen dat is genomineerd door Timelezz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140104 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 5 jan 2014 01:02 (CET)Reageren