Overleg gebruiker:BeneluxUnion

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door RonnieV in het onderwerp Blokkade

Hallo BeneluxUnion, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
RonnieV (overleg) 17 apr 2019 11:15 (CEST)Reageren

Bronnen en copyright[brontekst bewerken]

Beste BeneluxUnion,

Ik zie dat je hard bezig bent om het artikel Benelux van nieuwere informatie te voorzien. Dat is een loffelijk streven.

Tegelijkertijd is het wel belangrijk dat je je bijdraagt aan een encyclopedie. Informatie die je geeft moet inhoudelijk juist zijn, maar ook in eigen bewoordingen geschreven zijn, dan wel gebruik maken van vrijgegeven teksten met een duidelijke bronvermelding. Tenzij expliciet anders vermeld is iedere (recentere) tekst auteursrechtelijk beschermd.

Met deze bijdrage plaats je een heel stuk tekst dat afkomstig lijkt te zijn van deze bron. Op de betreffende pagina is niet aangegeven dat de betreffende tekst vrij van copright is. Ik moet dan ook, in overeenstemming met de regels die Wikipedia hanteert ten aanzien van het auteursrecht de betreffende bewerking ongedaan maken en verbergen. Als de betreffende tekst wel is vrijgegeven, kan je dat aangeven zoals beschreven op Wikipedia:OTRS/Mijn eigen tekst.

Daarnaast maakt je gebruikersnaam wel duidelijk vanuit welk standpunt je zaken beschrijft, maar de verwijzing naar de Benelux Unie schurkt erg aan tegen Wikipedia:Gebruikersnaam, met name omdat dit de naam van een organisatie betreft. Op de Engelse Wikipedia geldt een vergelijkbare regeling, evenals op de Franse Wikipédia (zie hier). Om die reden wil ik je vragen om je gebruikersnaam te laten hernoemen, zoals beschreven op deze pagina. Indien je, buiten deze overlegpagina bewerkingen doet op de Nederlandstalige Wikipedia zullen we je account buiten gebruik moeten stellen.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 apr 2019 11:15 (CEST)Reageren

Blokkade[brontekst bewerken]

Beste BeneluxUnion,

Omdat je niet reageert op het bovenstaande, maar doorgaat met bewerkingen onder een gebruikersnaam die niet voldoet aan de alhier geldende regels heb ik jouw gebruikersnaam buiten gebruik moeten nemen. Je kan alsnog een wijziging van je gebruikersnaam aanvragen, waarbij je hier kan aangeven dat je dat doet, zodat de blokkade opgeheven kan worden of een andere gebruikersnaam aanmaken die wel voldoet aan de geldende regels. Deze overlegpagina is uitgesloten van de blokkade. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 apr 2019 11:30 (CEST)Reageren