Overleg gebruiker:Bosch79

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Apollo Hotel Utrecht City Centre
Hallo Bosch79, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.698 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 5 nov 2008 15:40 (CET)Reageren

Geen reclame[brontekst bewerken]

Wikipedia is een encyclopedie, geen gratis reclamewebsite of gouden gids om reclame te maken voor een hotel. PatrickVanM / overleg 5 nov 2008 15:45 (CET)Reageren

Geachte heer VanM, U heeft uiteraard gelijk dat Wikipedia een encyclopedie is en geen hotelbrochure. Echter zie ik geen verschil in een stukje geschiedenis van het Apollo Hotel en de huidige teksten van Krasnapolsky en Amstelhotel. Kunt u mij aangeven wat ik wel mag schrijven, eerlijk gezegd ben ik de draad/onderscheid daarin kwijt.

Als je adressen en telefoonnummers voor reservering gaat noemen overschrijd je een grens. Daarnaast zijn de artikelen over het Amstelhotel en Krasnapolsky niet geschreven door marketingmedewerkers van de betreffende hotels. PatrickVanM / overleg 6 nov 2008 14:10 (CET)Reageren

Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Ik begrijp uw standpunt en sluit me daar bij aan. Echter was de tekst zelf een stukje geschiedenis met data, architecten en levensloop van het hotel. Is die tekst wel toegestaan wanneer ik de adresgegevens verwijder?

Het probleem is alleen dat je door eenmalig reclame te maken je jezelf al een slechte naam hebt bezorgd. Je bijdragen zullen (zeker als ze gaan over het bedrijf waar je werkt) met argusogen worden bekeken. Ik hou mezelf altijd voor als je echt zo belangrijk bent er vanzelf wel een artikel over je geschreven wordt (en vandaar dat ik ook maar niet over 1 van mijn bedrijven een artikel aanmaak). Je kunt het natuurlijk aanmaken, maar kijk anders eerst nog even naar wikipedia:Relevantie om te zien of het bedrijf echt wel relevant is. PatrickVanM / overleg 6 nov 2008 14:38 (CET)Reageren

Ik hoop van harte mijn naam te kunnen zuiveren. Graag maak ik een aangepast artikel en zou u willen vragen uw oordeel daarover te willen geven. Ik ben van mening dat de geschiedenis van markante hotels (en groepen) gepubliceerd moet worden voor studenten en anders geïnteresseerden. (binnen de verschillende hotelscholen in Nederland is deze en andere hotel-informatie zeker relevant en van groot belang, (ben zelf student aan de Hotelschool The hague)) Ik zie uw reactie op de nieuwe pagina graag te gemoed.

Apollo Hotel Amsterdam[brontekst bewerken]

Hallo Bosch79, ik heb je artikel Apollo Hotel Amsterdam ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! — Zanaq (?) 6 nov 2008 15:28 (CET)

Hallo Zanaq. Wat is er volgens u dan niet correct aan deze tekst/opmaak. Ik zie geen verschil met legio andere artikelen/pagina's. Ook zie ik geen commerciële doeleinden of overgenomen teksten. Daarnaast geef ik mijn mening niet, maar zijn het feiten en dus objectief. Ik hoor het graag van u!

De stijl is niet droog genoeg, en een inleiding (met definitie/context) ontbreekt. Groet. Je kunt je bijdragen op overlegpagina's overigens met vier tildes (~~~~) ondertekenen. — Zanaq (?) 6 nov 2008 15:44 (CET)

Niet droog genoeg? Hoeveel droger kan het zijn dan? En gaat een inleiding op zo'n 10 regels tekst niet een beetje ver? Laten we voorop stellen dat ook ik Wikipedia 'schoon' en objectief wil houden! Maar om een inleiding te schrijven op 10 regels tekst...! Ik zie overigens geen verschil met pagina's zoals van Krasnapolsky of Des Indes. (Bosch79 6 nov 2008 15:55 (CET))Reageren

Zowel Hotel_Krasnapolsky als Hotel Des Indes bevatten een prima inleiding. Groet. — Zanaq (?) 6 nov 2008 15:58 (CET)

Ik heb een inleiding toegevoegd zoals deze ook op de pagina van Krasnapolsky is te zien. Ik hoop dat het artikel nu wel goed is. Ik hoor het graag. Hartelijke groeten. (Bosch79 6 nov 2008 16:09 (CET))Reageren

Inleiding ziet er duidelijker uit: het is altijd belangrijk goed duidelijk te maken waar een artikel precies over gaat. Dan komen we bij de droogte: probeer zo feitelijk mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld De geschiedenis van het Golden Tulip Apollo Hotel gaat 74 jaar terug in de tijd. is minder droog dan Het hotel is opgericht in 19xx. Groet. — Zanaq (?) 6 nov 2008 16:16 (CET)

Ik heb de smaak te pakken. Volgens mij gaat 't zo wel! Geloof dat alle 'sfeermakers' wel weg zijn! Nu we toch contact hebben; ik heb gelezen dat foto's kunnen worden ge-upload ergens aan de linker kant van het scherm, echter zie ik deze optie nergens staan. Heeft u een tip? Bedankt. (Bosch79 6 nov 2008 16:35 (CET))Reageren

Foto's uploaden kan pas als je minstens 4 dagen ingeschreven staat. Als je je registreert op de centrale plaatjesbewaarplaats kun je daar als het goed is meteen uploaden. — Zanaq (?) 6 nov 2008 16:39 (CET)
Bedenk overigens dat 74 jaar volgend jaar niet meer klopt. Gebruik daarom bij voorkeur absolute tijdsaanduidingen ipv relatieve. Groet. — Zanaq (?) 6 nov 2008 16:39 (CET)

Verwijderingsnominatie Apollo Hotel Utrecht City Centre[brontekst bewerken]

Beste Bosch79, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Apollo Hotel Utrecht City Centre. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081217 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 18 dec 2008 01:09 (CET)Reageren