Overleg gebruiker:Dimbo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door OrviIIe in het onderwerp Nominatie Zwaardvechter
Hallo Dimbo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.848 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hoi Dimbo, ik heb je artikel Earthworm Jim 3D voorgedragen voor verwijdering. Het is nog erg minimaal en heeft nauwelijks informatie. Voor opmerkingen kan je terecht op de verwijderpagina, onder de link naar het artikel (Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090401). Groeten, Sustructu 1 apr 2009 17:37 (CEST)Reageren

Computerspellen[brontekst bewerken]

Hallo Dimbo

Je bent in hard tempo artikelen over computerspellen aan het schrijven, maar in hun huidige vorm zullen deze weer worden verwijderd. Als je een goed artikel wilt schrijven, let dan op de volgende punten:

  • Maak het artikel op volgens de conventies van Wikipedia. Dat houd onder andere in dat het onderwerp van het artikel vetgedrukt in de openingszin moet staan, er interne links voorkomen in het artikel, en het artikel wordt ingedeeld bij een of meer categorieën. Computerspellen kunnen onder andere worden gecategoriseerd naar hun jaar van uitgave en het platform waarop ze zijn uitgebracht.
  • Spreek de lezer nooit rechtstreeks toe met "je", "u" of andere aanspreektermen. In een wikipedia-artikel spreek je nooit tot iemand of namens iemand. In plaats van een zin als "in dit spel speel je een soldaat" kan je beter melden "in dit spel neemt de speler de rol aan van een soldaat".

Voor computerspellen bestaat tevens een handige infobox om belangrijke informatie overzichtelijk rechts in beeld te zetten.

**Man!agO** 1 apr 2009 18:32 (CEST)Reageren

Sport (spelgenre)[brontekst bewerken]

Beste Dimbo, Ik heb je artikel Sport (spelgenre) genomineerd voor verbetering. Ik betwijfel eerlijk gezegd wel een beetje of het artikel kan worden verbeterd. Een tip is ook om beter op je taal te letten. Onze artikelen moeten door anderen worden gelezen en dat betekent dat ze goed geschreven, juist en feitelijk moeten zijn. Met vriendelijke groet, Theobald Tiger 1 apr 2009 19:19 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Populous[brontekst bewerken]

Beste Dimbo, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Populous. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090401 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 2 apr 2009 02:10 (CEST)Reageren

Nominatie Zwaardvechter[brontekst bewerken]

Hallo Dimbo, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Zwaardvechter. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. OrviIIe (overleg) 22 aug 2022 10:25 (CEST)Reageren