Overleg gebruiker:Dirk de Baan

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Agora in het onderwerp Jan de Baan
Hallo Dirk de Baan, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.930 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Veel plezier op Wikipedia! Peti ... 4 nov 2008 21:17 (CET)Reageren


Hallo Dirk,

Als ik het goed zie heb je op de turborotonde-wiki een toevoeging gedaan dat er turboverkeerspleinen zouden bestaan in Nederland. Dit betwijfel ik, kun je deze bewering onderbouwen met mss. een google earth linkje? Volgens mij zijn er (nog) alleen verkeerspleinen met verkeerslichten in NL. Voorthuizenr 21 feb 2009 11:23 (CET)Reageren

Hallo,

Leuk om eens mail te krijgen via Wiki over turborotondes. Inmiddels zijn 2 turborverkeerspleinen in Nederland gerealiseerd. Een turboverkeersplein is een plein waarbij op de rotonde 3 of meer rijstroken liggen en de hoofdvorm is afgeleid van de turborotonde. Verkeer dat de rotonde wil oprijden moet daardoor aan verkeer op 3 of meer rijstroken voorrang verlenen. Dat is niet veilig waardoor verkeerslichten noodzakelijk zijn. De capaciteit is erg hoog: tot 11.000 voertuigen per uur.

De pleinen die gerealiseerd zijn: 1. Tolhekplein N470 - N472 [1]

2. Doenkadeplein N209 - N471 G.K. van Hoogendorp - N472 [2]

Deze links doe ik via maps.live omdat maps.google ietwat oudere luchtfoto's heeft.

Provincie Zuid-Holland heeft op hun site een schets gezet van een turborverkeersplein. Zie [3] Zij bereiden nog 3 turboverkeerspleinen voor in de buurt van Naaldwijk. a. N213 - Verlengde Veilingroute (Vlietpolderplein) b. A20 - N213 (Wersterlee) c. N223 - Maasdijk (Maasdijkplein)

Als je foto's zou willen van het Tolhekplein in bedrijf, dan moet je maar even een mail sturen naar d.debaan@royalhaskoning.com omdat ik via wiki niet zo makkelijk een foto bijvoeg (probeerde ik en ik was gelijk de hele tekst kwijt die ik al getypt had...).

Vriendelijke groet, Dirk de Baan --Dirk de Baan 23 feb 2009 08:45 (CET)Reageren

. Ah, interessant zeg, bedankt voor je uitgebreide reactie! Wat ik vreemd vind aan dit turboverkeesplein is dat ze weliswaar ontworpen zijn volgens hetzelfde principe als de turborotonde, dus met die verhogingen en niet perfect rond, maar verder niet anders functioneren dan een 'ouderwets' verkeersplein; Bijv. knooppunt laagraven [4] en het kardinaal alfrinkplein [5] hier moet je van tevoren richting kiezen, volg je dezelfde "route" en kom je op dezelfde plaatsen een stoplicht tegen. Enige verschil zit 'm dan in de manier van aanleggen. Maar de ervaring leert wel dat een verkeersplein door veel mensen niet begrepen wordt en zwabberen vaak van links naar rechts en weer terug en staan dan nog verkeerd voorgesorteerd :-)

Als je me die foto zou willen sturen, graag, ik stuur je 'n mailtje.Voorthuizenr 23 feb 2009 15:19 (CET)Reageren


Hallo, Heb ik je mailtje gemist of heb je nog niet gestuurd? Mail voor een foto turboverkeersplein naar d.debaan@royalhaskoning.com

Verder even een reactie op de twee pleinen waarvan je een link stuurde. Dit zijn pleinen waarbij het verkeer onder een schuine hoek het plein kunnen oprijden en dus een hoge snelheid kunnen houden (als bv laatste in de wachtrij door groen rijdt). Een turboverkeersplein werkt weliswaar met verkeerslichten, maar de doorrijsnelheid op het plein is laag (tot 40 km/uur) , veel lager dan de twee pleinen die je stuurde (waar iemand makkelijk met 70 of 80 km/uur overheen kan rijden). Ook kan op het plein nog van rijstrook worden gewisseld (weven) waardoor schampen of snijden mogelijk is. Dat kan bij een turboverkeersplein niet. Dus er is wel een wezenlijk verschil...

Ik zie je mailtje wel tegemoet.

Vr. groet Dirk de Baan--Dirk de Baan 27 feb 2009 15:46 (CET)Reageren

Jan de Baan[brontekst bewerken]

Hallo Dirk de Baan, ik heb je artikel Jan de Baan ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 17 jan 2013 13:07 (CET)Reageren