Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:DrNukey

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Forces Nederland
Hallo DrNukey, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.201 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Verwijderen[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, ik wil je er nog op wijzen dat aan het verwijderen van een artikel altijd minimaal twee mensen te pas komen. De een nomineert het, de ander bekijkt de zaak nog eens goed en besluit of het daadwerkelijk verwijderd moet worden. Ik was in dit geval degene die het artikel nomineerde, iemand anders heeft het 7 uur later verwijderd. Je doet nu alsof je de kans niet kreeg er nog iets van te maken, maar de werkelijkheid is dat het 7 uur later nog steeds in een staat was die behouden niet rechtvaardigde. Overigens leent het onderwerp met de gekozen invalshoek daar ook niet voor. Wat Zanaq aangaf op mijn overlegpagina is niet dat hij voor behoud was, maar dat hij voor een normale procedure was. Dit betekent dat je artikel twee weken blijft staan, waarna het alsnog wordt verwijderd. Wat valt daarmee te winnen? GijsvdL 2 sep 2007 02:08 (CEST)Reageren

Gijs, ik heb al op je eigen pagina aangegeven dat je onmogelijk kunt verwachten dat als zo'n artikel om 2:30 's nachts wordt weggehaald, je in de volgende 7 uur tijd daar nog iets van kunt maken. De meeste mensen, en ook ik, slapen dan. Je had op zijn minst kunnen aangeven dat ik het artikel niet live moest inbrengen op dat tijdstip en het beter op de achtergrond eerst volledig kon maken. Maar botweg verwijderen, en dan nog met de motivatie die je op je pagina gaf, kan m.i. domweg niet door de beugel. En het doet de naam van Wikipedia ook geen goed.... DrNukey 2 sep 2007 23:44 (CEST)Reageren
Mijn motivatie om het op nuweg te zetten was dat het te belabberd was om te laten staan. Hoezo trekken wetenschappers de schadelijkheid van roken in twijfel? Dat zul je moeten staven. Hoezo zijn rokers uitschot? Dat zul je moeten staven. Als je dan vervolgens op mijn overlegpagina komt lopen zeuren over de nominatie, dan wil ik je best laten weten dat het kennelijk onzin is: roken is niet onschadelijk (anders werd ik er niet ziek van) en rokers zijn geen uitschot (anders waren het de rokers die overal weg moesten blijven in plaats van degenen die niet tegen rook kunnen). Als je iets dergelijks opnieuw in de artikel-naamruimte zet, dan zal ik dit opnieuw voordragen voor verwijdering. Dat heeft helemaal niets met mijn pov te maken, maar met het feit dat het flauwekul is. Als je denkt dat ik een hetze voer tegen artikelen over roken, staaf dat dan maar eens met een rijtje links naar edits van mij op dergelijke artikelen. Behalve een enkele tekstuele verbetering op 1 artikel, zul je hoogstwaarschijnlijk niets tegenkomen. GijsvdL 3 sep 2007 00:36 (CEST)Reageren

Rokersbelangen[brontekst bewerken]

Beste DrNukey, Zoals Gijs hierboven al aangeeft is hij niet de gene geweest die het artikel heeft verwijderd, dat heb ik gedaan. De tekst in deze vorm had namelijk nog niet veel met een encyclopedisch artikel te maken. Omdat je aangeeft er verder aan te willen werken, heb ik de oorspronkelijke tekst hieronder geplaatst. Ik heb bovenaan deze pagina het handige welkomstsjabloon geplaatst, waarin je alle informatie kunt vinden over hoe je een goed artikel kunt schrijven. Lees vooral de pagina Wikipedia:Vijf zuilen even door. Je artikel leek nogal vanuit een bepaald standpunt (POV) geschreven te zijn en lijkt bovendien eigen onderzoek te (WP:GOO) zijn.

Hou er rekening meer dat nadat je het artikel in aangepaste vorm terugplaatst, de kans bestaat dat de gemeenschap het alsnog afwijst. Ik ben het overigens niet eens met de kwalifictie "onzin" voor deze tekst en heb de waarschuwing hieronder daarom doorgestreept.
Succes en groet, Joris1919 2 sep 2007 11:48 (CEST)Reageren

Dank je, Joris. Het GOO-gehalte is niet zo hoog. Ik ken die wereld al jaren en weet welke organisaties en individuen daar actief zijn. Mijn bedoeling is, ook historisch, te beschrijven wat de ontwikkelingen in die wereld zijn. Hetzelfde kun je doen over de anti-rokenbeweging. Als een dergelijke aanpak GOO vindt, moet je het me zeggen. Dan zoek ik wel een andere benadering om mijn kennis op dit gebied op Wikipedia te delen. DrNukey 2 sep 2007 23:51 (CEST)Reageren

Oorspronkelijke tekst Rokersverzet[brontekst bewerken]

In de hele wereld zijn er krachten aan het werk die pogen het roken in de publieke sfeer te ontmoedigen. Dat komt onder andere tot uiting in het introduceren van een rookverbod in de horeca en op de werkplek. Het uiteindelijke doel is het gebruik van tabak op de lange termijn te verminderen.

De grote krachten achter deze beweging zijn de overheden, de anti-rokenorganisaties, de farmaceutische industrie en verzekeringsinstellingen.

Overal op de wereld komen rokers en wetenschappers echter in verzet tegen deze pogingen. Rokers voelen zich onderhand de paria's van deze maatschappij worden, wetenschappers vragen zich af of de wetenschappelijke argumenten wel hout snijden.

Deze pagina inventariseert het verzet en de argumenten van deze tegenbeweging.

{{ws}}

  1. 5 jul 2006 06:04 (CEST) vandalisme op Passief roken
  2. 31 aug 2007 02:34 (CEST) onzinpagina Rokersverzet
  3. 31 aug 2007 02:45 (CEST) verwijderen van nuweg-sjabloon op Rokersverzet
    • ws doorgestreept, zie uitleg hierboven.

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Forcesnl.gif[brontekst bewerken]

Beste DrNukey,

Bedankt voor het uploaden van Afbeelding:Forcesnl.gif naar Wikipedia. Ik heb deze afbeelding echter ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat er nog wat onduidelijkheden over bestaan.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle genomineerde afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?" of stel je vraag eventueel onderaan mijn overlegpagina..

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker de afbeelding heeft vrijgegeven.

Vriendelijke groeten,

Erik'80 · 26 jan 2008 15:25 (CET)Reageren

Zie je overlegpagina. DrNukey 28 jan 2008 04:12 (CET)Reageren

Verwijderingsnominatie Forces Nederland[brontekst bewerken]

Beste DrNukey, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Forces Nederland. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080318 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als je vragen hebt, kun je die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 19 mrt 2008 01:02 (CET)Reageren