Overleg gebruiker:Eensannebloem

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp deze manier van overleggen
Hallo Eensannebloem, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.805 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Encycloon (overleg) 20 jul 2020 14:30 (CEST)Reageren

URL[brontekst bewerken]

Dag Eensannebloem,

Je bericht stond op de goede plaats, maar je hebt het zelf al gevonden? Leuk dat je deze bestanden toevoegt trouwens!

Mocht je de cijfers nog niet gevonden hebben kun je de volgende manier gebruiken:

Succes verder, en als je nog andere vragen hebt kun je die gerust hieronder stellen. Groet, Encycloon (overleg) 20 jul 2020 15:33 (CEST)Reageren

Helemaal juist is deze wijze niet, omdat je dan de indruk wekt dat je de versie hebt ingesproken waarin de link naar het ingesproken bestand al aanwezig is. Bij niet zo heel veranderlijke artikelen, en als deze toevoeging de enige toevoeging is, is het niet zo erg. Mocht je echter met het plaatsen ook nog een foutje in de tekst tegenkomen (zou je zomaar kunnen opvallen tijdens het voorlezen), dan is het de vraag welke versie je precies hebt voorgelezen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 20 jul 2020 15:54 (CEST)Reageren
Ah ja, daar had ik even niet bij stilgestaan. Encycloon (overleg) 20 jul 2020 15:59 (CEST)Reageren

Die cijfertjes...[brontekst bewerken]

Hallo Eensannebloem,

Ik zag dat je op de overlegpagina van Encycloon een vraag stelde, maar ook weer weghaalde.

Bij het inspreken van een artikel kies je ervoor om een bepaalde versie van een artikel voor te lezen. 'Het' artikel over yoghurt bestaat niet op Wikipedia. Dat wil zeggen, we hadden de versie van 13 mei 2020 (die heb jij gebruikt) en we hebben nu de versie van 20 juli 2020 (de versie waarin jij hebt aangegeven dat er ook een ingesproken versie bestaat.

Om even bij het artikel Yoghurt te blijven, als je op het kopje 'Geschiedenis' klikt, zie je alle versies van het artikel (of in ieder geval de vijftig meest recente). Als je in die lijst op de 'datum en tijd' van de bovenste versie klikt, opent die versie. Voor de versie van 13 mei 2020, 17:58 uur, opent dan de link nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Yoghurt&oldid=56274734. Belangrijk is het nummer dat achter 'oldid' staat: 56274734. Dat is de nummer van de revisie waarmee deze versie van dat artikel te benaderen is. Eigenlijk, maar voor mensen niet zo prettig, heb je aan dat nummer genoeg: [1].

In de Lijst van ingesproken artikelen/Y heb ik dat nummer voor je opgenomen. Ook heb ik gekozen voor Gwls (in plaats van Gwls2), omdat je de indruk wekt dat je het artikel in je eentje hebt ingesproken. Ik heb het (nog) niet beluisterd.

Fijn dat je je ervoor wil inzetten om Wikipedia ook voor mensen die moeite hebben met lezen of om andere reden een voorkeur hebben voor het gesproken woord, toegankelijk te maken!

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 20 jul 2020 15:39 (CEST)Reageren

deze manier van overleggen[brontekst bewerken]

deze manier moet ik nog even onder de knie krijgen.

Ik heb het inmiddels gevonden, ik begrijp nu dat het een permanente link is naar een artikel in de tijd, dank. Ik moet nu even al mijn toevoeging weer gaan bijpunten!

groetje Eensannebloem (overleg) 20 jul 2020 15:50 (CEST)Reageren

Op Wikipedia kan je op vele manieren overleggen (en dan heb ik het nog niet over constructief of destructief overleg). Je kan iemand gericht een vraag stellen, zoals je deed op de overlegpagina van Encycloon. Gewoonlijk komt het antwoord dan onder je vraag te staan. Bij een actieve gebruiker als Encycloon heb je vaak snel een goed antwoord, bij een passieve gebruiker kan het lang(er) duren. Je kan ook met (allerlei) vragen terecht op de Helpdesk. Naar die pagina kijken meer mensen, dus heb je ook daar kans snel een goed antwoord te krijgen. Soms krijgt een draadje daar een raar vervolg, maar dat kan je meestal negeren. Ook op de overlegpagina van een artikel kan je een vraag stellen. Of er veel mensen zijn die die vraag zien, is dan altijd afwachten.
Als er een gesprek gestart is, kan je daarop reageren via 'brontekst bewerken'. Kijk maar wat ik hierboven gedaan heb bij URL. Ik zie ook een link 'Reageer' achter jouw tekstje staan, weet niet of dat voor iedereen beschikbaar is of alleen voor een testgroep. Die gebruik ik nu voor deze reactie. Zolang je bij hetzelfde onderwerp blijft, open je gewoonlijk geen nieuw kopje. Dat ik het hierboven wel gedaan heb, was omdat ik tegelijkertijd met Encycloon een reactie aan het schrijven was op je alweer verwijderde vraag. De optie 'Kopje toevoegen' voegt de nieuwe tekst altijd toe als een nieuw kopje, en merkt niet op dat er door een ander al iets geschreven is (een zogeheten Bewerkingsconflict). Met vriendelijke groetjes, RonnieV (overleg) 20 jul 2020 16:03 (CEST)Reageren
Kleine aanvulling, op mijn beurt: de reageerknop moet eerst zelf nog worden ingeschakeld via Voorkeuren/Bètafuncties en daar de optie 'Overleghulpmiddelen'. Encycloon (overleg) 20 jul 2020 16:08 (CEST)Reageren