Overleg gebruiker:EmmaRotman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, EmmaRotman! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.275 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding
Handleiding Wikipedia in PDF

Hallo en nogmaals welkom op Wikipedia!

Bedankt dat je aanwezig was bij de Wiki-a-thon bij Amnesty International Nederland afgelopen zaterdag. Graag wil ik je nog wat kleine tips meegeven die het je makkelijker maken om te bewerken op Wikipedia.

Wil je meer weten over de encyclopedie en is de handleiding van Amnesty die er zaterdag lag niet genoeg voor je? Lees dan onze uitgebreide handleiding eens door: hij handelt niet alleen over de praktische kant van de encyclopedie (“hoe schrijf ik een artikel”), maar ook over de sociale kant (“mijn artikel is genomineerd voor verwijdering” of “ik heb een conflict, wat nu?”).

Ben je geïnteresseerd in ons project om meer vrouwen en vrouwelijke schrijvers voor Wikipedia te krijgen, kijk dan eens op deze pagina. Die vertelt je meer over de beweegredenen van het project en je vindt er heel veel suggesties voor personen die nog beschreven kunnen worden. Ondertussen zijn de nog missende mensenrechtenactivisten van zaterdag toegevoegd en natuurlijk zijn deze vrouwen erg belangrijk, maar je vindt er ook veel andere categorieën.

Wil je vaker samen schrijven met andere mensen en in het echt je vragen stellen? Kom dan bijvoorbeeld naar onze Wikivrijdag in Atria Amsterdam op de derde vrijdag van de maand of onze Wikizaterdag in Utrecht, om de week. Kijk voor meer mogelijkheden in de agenda op de website van Wikimedia Nederland, of op Wikipedia:Ontmoeten voor een algemener overzicht.

Wikimedia Nederland brengt 10 keer per jaar ook een nieuwsbrief uit, waar je je op hun website voor in kunt schrijven, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe activiteiten en gebeurtenissen rondom Wikimedia en de projecten.

Ik wens je bovenal heel erg veel plezier met het delen van je kennis en bovenal: voel je vrij en ga je gang!

Vriendelijke groet, Ciell 21 mei 2018 12:02 (CEST)[reageer]


Bronvermelding anderstalige Wikipedia[brontekst bewerken]

Beste EmmaRotman, welkom op Wikipedia! Graag wijs ik je even op het sjabloon bronvermelding anderstalige Wikipedia. Bij vertalingen van anderstalige artikelen is dit gewenst, omdat het anders lijkt alsof je bewoordingen en bronnen allemaal zelf bedacht/gevonden hebt. Wel zo aardig om die credits aan het oorspronkelijke artikel te geven lijkt me. Verder veel plezier op Wikipedia! Mvg, Encycloon (overleg) 19 mei 2018 15:26 (CEST)[reageer]

Hoi Emma,

Als ik het goed zie, is je artikel klaar om gepubliceerd te worden, dus ik heb de vrijheid genomen om hem te verplaatsen naar de encyclopedie. Wat nu nog ontbreekt zijn links op andere artikelen die leiden naar jouw artikel over Fartuun Abdisalaan Adan. Zou je er daar nog een paar van willen maken?

Bedankt voor je bijdrage! Ciell 21 mei 2018 12:02 (CEST)[reageer]