Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Erikmobile1

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Wikiklaas in het onderwerp Dagboek
Hallo Erikmobile1, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.111 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dagboek[brontekst bewerken]

Beste Erikmobile1, zojuist plaatste u tweemaal een "artikel" over Inge Jansen. Bij de tweede poging bleek dat u dat in de eerste persoon enkelvoud schreef, waarbij dus de indruk ontstaat dat u hier een verhaal over uzelf schreef. U deed dat in een verhalende stijl, die voor een dagboek of wellicht een autobiografie toepasselijk is, maar niet voor een artikel op wikipedia over Inge Jansen. Van zo'n artikel wordt verwacht dat het in een neutrale stijl feitelijke informatie geeft over een persoon. Dat is dus iets heel anders dan iemand die over zichzelf meldt vlot geboren te zijn en al snel begon te bewegen.

Ik heb hierboven een kader geplaatst met daarin een aantal links. Die vormen samen min of meer de handleiding van Wikipedia. Ik raad u aan vooral de stukken die gaan over het schrijven van encyclopedische artikelen goed te lezen, alvorens te beslissen of u uw poging om hier een artikel over uzelf te schrijven wel moet doorzetten. U raadt het al: mijn advies is om dat niet te doen en om het aan anderen over te laten. WIKIKLAAS overleg 15 feb 2015 16:02 (CET)Reageren

en ook maar zoveel mogelijk stukken tekst neerplempen is geen artikel schrijven. Neem bovenstaand sjabloon graag door en probeer het eerst eens in uw kladblok. mvg Agora (overleg) 15 feb 2015 16:41 (CET)Reageren
Ik sluit me graag aan bij de opmerking van Agora: lees nu eerst eens de handleiding, en begin daarna een artikle in uw kladblok, want met de onhandige pogingen die u tot nu toe in de hoofdnaamruimte hebt gedaan, schiet niemand wat op.
Een goed Wikipedia-artikel geeft in de inleiding kort aan wat het onderwerp van het artikel is, en behandelt daarna in afzonderlijke kopjes deelaspecten. Bij een sporter liggen jeugdopleiding (sport wel te verstaan), eventuele specialisaties, en behaalde resultaten voor de hand. Daarbij kunnen bijzondere zaken, zoals trainers, eventuele tegenslagen, opofferingen (bijvoorbeeld een verhuizing om betere faciliteiten te hebben) genoemd worden. Over het schrijven van een inhoudelijk goed artikel, kunt u veel meer lezen bij "tips voor het schrijven van een goed artikel" en bij "Conventies".
Dan moet het artikel ook nog als een Wikipedia-artikel herkenbaar zijn, en een opmaak hebben die de lezer helpt bij het vinden van de informatie. Daarover zou u vanzelf gelezen hebben als u even de "Snelcursus" had gevolgd: bijWikipedia:Snelcursus/Opmaken kunt u vinden hoe u tekst vet maakt, of cursiveert, en hoe u lijsten maakt (dat laatste bleek in uw geval erg nodig). Als u dat in uw kladblok doet, dan kunt u andere gebruikers om feedback en om hulp vragen, en net zo hard aanknoeien als u zelf wilt. In de hoofdnaamruimte horen alleen artikelen thuis die ten minste aan de elementaire conventies voldoen.
Dit is geen poging u zoveel mogelijk dwars te zitten, maar goedbedoelde hulp, die u uiteindelijk langs de weg der geleidelijkheid leert om een artikel te schrijven. Want het is duidelijk dat u daar nog weinig ervaring mee heeft, en dan is de hoofdnaamruimte niet de meest plezierige om in bezig te zijn. WIKIKLAAS overleg 15 feb 2015 17:14 (CET)Reageren