Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Evertmetdepetop

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Rode raaf in het onderwerp Rocco Ostermann
Hallo Evertmetdepetop, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.231 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Rocco Ostermann[brontekst bewerken]

Hallo Evertmetdepetop. Ik zag dat een bewerking van uw hand op 16 okt 2018 01:33‎ voor het eerst ongedaan werd gemaakt door een moderator. Dat voegde u op 16 okt 2018 01:37‎ weer toe. Misschien een tip, als uw bewerking ongedaan gemaakt wordt door een ervaren gebruiker, dan is er iets niet in orde met de toevoeging. Ik heb daarom deze bewerking wederom ongedaan gemaakt. Los van het feit dat door uw bewerking de gehele opmaak verstoord werd, bevatte de inhoud een aantal zaken die niet in lijn liggen met onze richtlijnen. Tekst was irrelant, lyrisch en bevatte origineel onderzoek. Inhoud op Wikipedia hoort neutraal en encyclopedisch te zijn. Waardeoordelen/meningen zoals: "ware passie", "zeer populaire" of "een platencontract scoorde ging voortvarend van start" horen hier daarom niet thuis. Citeren mag wanneer dit een doel dient dat gerelateerd is aan het werk waaruit geciteerd wordt en er conform het citaatrecht een bronvermelding is. Wikipedia kan geen spreekbuis zijn voor iemand. Tenslotte, niet overbodig te vermelden dat dit de Nederlandstalige Wikipedia is. Een woord als "DISCOGRAPHY" mag gewoon "discografie" zijn, zonder schreeuwende hoofdletters. Daarnaast, als het artikel (zoals in dit geval) over een soloartiest gaat, dan werken opnemen van de artiest, niet bands en/of projecten waarin hij deelneemt. Het artikel gaat immers over de persoon, niet over bands en/of projecten. De vermelding van een eerste band hoeft niet noodzakelijk gevolgd te worden met de namedropping van een lijst bands waarvan vermeende stijlinvloeden aanwezig zouden zijn. Een aantal richlijnen van toepassing zijn: WP:NE, WP:NPOV WP:GOO/WP:BLP, WP:NIET, WP:5Z en Wikipedia:Toch een paar regels. Zie ook: Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Krijgt u hiervoor een vergoeding, dan moet u bovendien hierover openheid van zaken geven. Hopelijk heeft u er begrip voor dat artikelen op Wikipedia getoetst worden aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Rode raaf (overleg) 16 okt 2018 05:34 (CEST)Reageren