Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:GodLover100

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Jman in het onderwerp Misleidende informatie
Hallo GodLover100, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.123 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Silver Spoon (?) 31 mei 2007 00:17 (CEST)Reageren


David Maasbach[brontekst bewerken]

Beste Godlover100, Bedankt voor de link. Die kende ik nog niet. Zal ik zeker gaan lezen de komende week. Ik zag ook dat je een artikel had aangemaakt voor David Maasbach. Zag er goed uit. Ik heb de vrijheid genomen het één en ander wat te bewerken. Omdat wikipedia een encyclopedie is, is het de bedoeling om het zo neutraal mogelijk is beschreven. Ook heb ik hier daar voor een helder overzicht wat heen en weer geschoven.

Wat betreft de campagne op Indonesië heb ik dit stukje even weggehaald. Niet omdat het niet zou kloppen, maar ik vroeg me af of dit niet heel erg met de actualiteit te maken had. Volgens mij heeft Maasbach wel meerdere van dit soort campagnes gehad. In de algemene zin zou er dus wel wat over geschreven kunnen worden, maar ik vroeg me af of de aandacht speciaal voor deze campagne niet te veel was. Als je er anders over denkt, dan hoor ik het wel. Gebruiker:Evert100 31 mei 2007 1:50 (CEST)

David Maasbach[brontekst bewerken]

Hoi GodLover. Sorry dat ik je wijzigingen tijdelijk heb teruggedraaid. Zo langzamerhand lijkt het op een langgerekte bewerkingsoorlog terwijl er geen enkele discussie op de overlegpagina bestaat. Kan je daar eens uitleggen wat er zoal niet klopt? Groet, Dolledre Overleg 15 jun 2007 01:52 (CEST)Reageren


Hallo Dolledre,

De wijzigingen die door 'Truthman', ofwel '83.83.21.166' zijn aangebracht kloppen niet. De tekst kan beter teruggegraaid worden naar het origineel. Ik heb zelf zeer lang onderzoek naar deze Maasbach gedaan en alles zo feitelijk en encycopedisch mogelijk beschreven. Enkelen zoals bijv. Evert100, hebben aangename toevoegingen/aanpassingen verricht.

Echter, Truthman's doel is blijkbaar om negatieve/niet-kloppende/niet relevante informatie te plaatsen over David Maasbach. De toon die gezet word in het stuk is niet 'neutraler', maar meer 'negatiever/afbrekend'. De tekst van 'Levensloop' is in mijn origineel namelijk (bijna) letterlijk van de Maasbach site gehaald, en Truthman heeft onrelevante (misschien zelfs onjuiste) informatie toegevoegd (Regina 17 jaar? - vroegtijdig school verlaten - etc.).

Wat 'Grootste christelijke leider' betreft: Deze toegevoegde qoute door Truthman "Waarschijnlijk een goed georganiseerde achterban, in combinatie met een brak internet-stemsysteem, waarop meermalen op dezelfde persoon gestemd kon worden[2]" verwijst naar iemand die dit zegt in een weblog, sinds wanneer nemen we dat als feit aan?! Al deze zaken zijn niet bewezen en dat is bekend. Maar die zin is weggehaald!

Televisiebediening: Niet alle zendtijd is gekocht. Sommige zenders zenden Maasbach uit eigenbelang (zonder kosten voor Maasbach) uit. Zoals bijv. NCRV/Geloven. Deze aanpassing van Truthman klopt dus niet.

Kortom, de conclusie is dat ik het écht zeer demotiverend vind dat er van een artikel waar ik het onderzoek voor gedaan heb een afbrekende karikatuur gemaakt word door ene 'Truthman', die (gezien zijn geschiedenis) alleen maar een paar aanpassingen aan David Maasbach heeft verricht en verder niks doet op Wikipedia. Bovendien geven jullie als moderators hem gelijk blijkbaar? Ik vind het écht heel jammer, kan de tekst teruggedraaid worden? En misschien beveiligd worden tegen de échte vandalisten in plaats van de enthousiaste schrijvers?

Met vriendelijke groet, GodLover100 16 jun 2007

Je vraag op Overleg gebruiker:Dolledre[brontekst bewerken]

Beste Godlover, technisch gezien hadden we hier last van een langgerekte bewerkingsoorlog waarbij jouw versie door verschillende IP’s/gebruikers werd teruggedraaid. Daar nog achteraan de opmerking “Ga zelf artikelen aanmaken” richting collega moderator Peter Boelens (die zowat elk streekje in Groningen heeft beschreven), maakte dat het artikel werd beveiligd in de versie Boelens – de eerste mod die een keuze maakte die ik conform Wikipedia:Richtlijnen voor moderatoren respecteerde.

Ondertussen heb ik het artikel ontveiligd en kan je via de geschiedenis eender welke versie terugplaatsen.

Let er misschien op dat je niet zelf ook zowel ingelogd als oningelogd bewerkingen uitvoert, hetgeen je Gebruiker:Truthman blijkbaar ook aanrekent.

Vriendelijke groet, Dolledre Overleg 18 jun 2007 02:00 (CEST)Reageren

  • Hoi GodLover100. Ik zag dat je het tijdstip waarop David Maasbach is begonnen met uitzenden hebt aangepast. Kun je de aanduiding "meer dan 12 jaar geleden" misschien vervangen door "al voor 199.". Nu moet je ieder jaar de zin aanpassen ;-). Ik weet zelf niet het correcte jaartal, anders had ik het wel gedaan. Guusb 26 okt 2007 22:13 (CEST)Reageren

David Maasbach[brontekst bewerken]

Beste Godlover100

Er schuilt altijd een gevaar om teksten bijna letterlijk van de website van de betreffende partij te halen zonder er kritisch naar te kijken. Het idee van Wikipedia is dat iedereen die er verstand van heeft informatie/feiten kan corrigeren en toevoegen. Zelf heb ik een tijdje gewerkt bij de betreffend organisatie, dus mijn kennis is eerste rang.

De leeftijd van Regina Maasbach toen ze trouwde is algemeen bekend onder vrienden en werknemers(en ex-werknemers) van de stichting Johan Maasbach en is ook nooit ontkend.

Zendtijd voor lokale omroepen is niet gratis en is zeker ingekocht. Er word ook niet gesuggereerd dat zendtijd is ingekocht voor NCRV/Geloven.

Het is ook niet de bedoeling dat je persoonlijke aanvallen lanceert op andere gebruikers (mijn doel zou zijn om ‘negatieve/niet-kloppende/niet relevante informatie’ te plaatsen) maar gewoon inhoudelijk met ze overleggen.

Vriendelijk groet Truthman

  • Hallo Truthman,

Bedankt voor uw reactie. Natuurlijk ken ik het idee achter Wikipedia en zeker kijk ik ook kritisch naar alle genoemde informatie. Dat hoeft u mij niet te vertellen. Daarom 'beschermen' we de pagina's ook als Wikipedia-gemeenschap om toe te zien dat er geen vandalisme of dergelijke zaken gepleegd worden. Uw statement over dat u een tijdje heeft gewerkt bij de organisatie en dat uw kennis 'eerste rang' is, kan natuurlijk niet hard gemaakt worden. De informatie die u toevoegde was dusdanig, dat het onrelevant, foutief, of niet op aantoonbare feiten gebaseerd was. En dat is heel erg belangrijk op Wikipedia. Soms kun je daarop zeggen 'helaas, maar het is zo'.

Mocht u trouwens ook echt daar gewerkt hebben, wekt dat natuurlijk alleen maar meer argwaan op dat u 'negativiteit' of een 'neerhalende toon' probeerde te geven aan het artikel. Maar dat was misschien niet de opzet. Verder hoop ik dat u niet weer probeert om dusdanige zaken te verrichten, waar de moderators het moeten 'opknappen'.

U moet begrijpen dat ik als enthousiaste researcher en schrijver nogal 'geraakt' word als er zaken niet juist weergegeven worden, vandaar soms mijn toon.

Met vriendelijke groet, Gebruiker:GodLover100 Wo 20 juni 2007 - 23:00

Misleidende informatie[brontekst bewerken]

Hoi Godlover100

Graag zou ik weten welke informatie misleidend is.

Ik probeer objectieve info toe te voegen zoals de manier waarop TV-uitzendingen gefinancierd worden.

Het uitgebreid aanhalen van wat David Maasbach preekt en geloofd klinkt ook erg als het promoten van zijn boodschap(bv "We zijn God dankbaar voor elke mogelijkheid die we aan kunnen grijpen om de boodschap van hoop, redding, bevrijding, heling en verlossing door Jezus Christus te kunnen brengen aan alle mensen. Het is prachtig dat wij deze boodschap in de Nederlandse taal in Nederland kunnen uitdragen via de landelijke tv-zender SBS 6.")

Ook heb jij op 2 nov 2008 20:23 de laatste kijkcijfer van de TV uitzending erop geplaatst, maar toen dat ik dat had geupdate werd het verwijderd.

Het lijk een klein beetje erop of alle 'positieve'info erop word geplaats ipv alle objectieve info.

Groet Jman --Jman 12 dec 2008 13:24 (CET)Reageren