Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Herman.vandeputte

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Woodcutterty in het onderwerp Beoordelingsnominatie Schuttersveld 2
Hallo Herman.vandeputte, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.756 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Woody|(?) 21 jan 2014 18:08 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Schuttersveld 2[brontekst bewerken]

Hallo Herman.vandeputte. Allereerst van harte welkom geheten op de Nederlandstalige Wikipedia. U maakte recentelijk het artikel Schuttersveld 2 aan. Ik heb moeten constateren dat de inhoud direct en zonder bronvermelding is overgenomen van deze pagina en daarom inbreuk maakt op de auteursrechten van de organisatie Steeds althans van een van hun medewerkers. Dit is onrechtmatig en daarom heb ik het artikel voor directe verwijdering voorgedragen. U gaf in de bewerkingssamenvatting aan "Nieuw. Kader in het plan om de gebouwen van de TU te beschrijven. Bronnen ed moet ik nog toevoegen. Ook foto's." Daarmee miskent u volgens mij dat het opslaan van een pagina op Wikipedia niet hetzelfde is als het opslaan van bijvoorbeeld een Word-document op uw eigen computer. De inhoud is direct zichtbaar voor het publiek en is een openbaarmaking in de zin van de Auteurswet. U kunt daarom geen kladversies met van elders gekopiëerd materiaal opslaan, zeker niet als iedere vorm van bronvermelding mist. Hopelijk kunt u hier in de toekomst rekening mee houden. Als u nog vragen of opmerkingen heeft hor ik het graag. Vriendelijke groet, Woody|(?) 21 jan 2014 18:08 (CET)Reageren

Beste, Ik weet niet wie je bent. Maar je handelwijze is beneden peil. Ik ben een professioneel onderzoeker van deze universiteit en weet wat copyright is. Wat u niet hebt geweten is wie deze informatie aan dit onderzoeksteam heeft gegeven en wie dus de eigenlijke auteur is! U hebt daarnet bijna een vol uur werk van me vernietigd. En ik was heus wel van plan om dit aan te vullen met eigen materiaal. Het was het eerste artikel dat ik 'from scratch' maak. Hoe stout. Wat een welkom! Ik hoop dat je volgende keer even berichtje stuurt. Groeten, H.

Meneer Vandeputte, als u de rechthebbende van deze tekst bent kunt u het materiaal vrijgeven onder een geschikte licentie door een e-mail te sturen aan permissions-nlwikimedia.org. Een voorbeelde-mail vindt u hier. Bent u niet de rechthebbende, maar heeft u wel toestemming, dan kunt u die toestemming naar hetzelfde adres sturen. Ik kan slechts constateren dat genoemde website precies dezelfde tekst heeft geplaatst. Ik moet uitgaan van het vermoeden dat die tekst daar eerst geplaatst werd en dus dat de tekst op Wikipedia inbreuk maakt. Het is voor mij immers onmogelijk te controleren of u dezelfde persoon bent of dat u toestemming hebt om het materiaal te plaatsen. Bovendien bestond er voor mij geen aanleiding een link te leggen tussen de organisatie Steeds en de TU Delft, zodat ik er niet gerechtvaardigd op kon vertrouwen dat u de rechthebbende bent. Als u de toestemming verstuurd hebt kunt u daarin tevens vragen om terugplaatsing van het artikel. U kunt dat eventueel expliciet verzoeken op deze pagina.
Wat betreft de tekst op genoemde website: Indien u die geplaatst heeft wil ik u er nog op wijzen dat "bron: Wikipedia" onvoldoende naamsvermelding is en niet voldoet aan de licentievoorwaarden. Vereist is een verwijzing naar een specifiek artikel, het liefst met een permalink, zodat de geschiedenis van het artikel geraadpleegd kan worden en aldus de auteurs van het artikel bekend zijn. Tevens is vereist dat het materiaal onder dezelfde licentie verspreid wordt. U moet dus expliciet aangeven dat de tekst beschikbaar is onder de licenties CC-BY-SA en GFDL. Vriendelijke groet, Woody|(?) 21 jan 2014 18:50 (CET)Reageren