Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Homy~nlwiki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Johjak in het onderwerp Verzoek
Hallo Homy~nlwiki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.182 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Aleichem


Kwakzalverij[brontekst bewerken]

hallo, ik heb je laatste bijdrage op dit onderwerp terug gedraaid. Mvg, SanderK 20 sep 2006 15:40 (CEST)Reageren

(Er werd een vraag overgesteld in wikipedia:Overleg gewenst, vandaar mijn reactie hier:) ik denk dat het terugdraaien van SanderK terrecht is. Hoe je er ook over denkt, in neutrale taal hoort er te staan: "volgens die en die is iets slect"en niet "dit is slecht" Zeker als het om zoiets gevoeligs als altarnatieve geneeswijzen gaat dienen wij ons voorzichtig en neutraal op te stellen en als iets een mening is, ook zeggen dat het een mening is en niet een feit. - QuicHot 20 sep 2006 17:35 (CEST)Reageren

Vervolg discussie alsjeblieft op kwakzalverij:overleg. En ik weet niet over welk "dit is slecht" citaat je bedoel. --Homy 21 sep 2006 09:53 (CEST)

Homeopathie[brontekst bewerken]

De verdunningsreeksentabel zou niet auteursrechtenvrije zijn (klopt dat?) en daarom geschrapt. Als je hem in zijn geheel uit één bron (e.g. wegsite) hebt overgenomen dan valt het waarschijnlijk onder auteursrechten van die website. Als je meerdere bronnen hebt is het wellicht Ok. --Johjak (!) 20 sep 2006 19:52 (CEST)Reageren

Pagina Homeopathic dilutions mag gerefereerd worden. (voetnoot: Using texts or terms (with ©) authorized when referring to www.healthspace.eu) --Homy 21 sep 2006 09:51 (CEST)

Niet dus. Er staat dat de tabel alleen met referentie mag worden overgenomen. Dat betekent dat het niet rechtenvrij is. En dan is het volgens de wikipediaregels niet toegestaan hier over te nemen. --Johjak (!) 21 sep 2006 10:08 (CEST)Reageren

Er staat "Using texts authorized" Lees beter!! --Homy 21 sep 2006 10:09 (CEST) Zie ook voetnote [1] Using texts authorized when refering to this site, we have copyrights but our ideals are freely available. By using texts please use them in proper context

Tot nu was ik bereid mee te helpen om tot een informatief en feitelijk juist artikel te komen. Omdat jij je geroepen mij te commanderen is die bereidheid weg.
Er staat inderdaad "Using texts authorized when refering to this site, we have copyrights...". De rest van die zin heeft hier geen betekenis. Je hebt nog duidelijker gemaakt dat die informatie weg moet. --Johjak (!) 21 sep 2006 10:41 (CEST)Reageren

Sorry als ik je gekwetst heb, dat was niet de bedoeling. Maar bij gebrek aan argumenten moet je je dit niet persoonlijk aantrekken, het was bedoelt als argument. Ik zal het voor je vertalen: "Bij gebruik van teksten gebruik ze alsjeblieft in de juiste kontekst", zeer duidelijk geef de website expliciet toestemming! --Homy 21 sep 2006 10:53 (CEST)

Vraag anders de website of ze de tabel volledig willen vrijgeven, ze mogen overigens dan geen eisen stellen aan de context, het mag dus dan ook in een verkeerde context gebruikt worden en de opmerking "we hebben copyrights" schept ook verwarring. Een korte verklaring dat de tabel volledig vrij gebruikt mag worden is voldoende. Mvg, SanderK 21 sep 2006 11:13 (CEST)Reageren

Ik was zelf al op het idee gekomen en ze waren blijkbaar online. Lees zelf hun antwoord op:Comments --Homy 21 sep 2006 11:21 (CEST)

Nog niet helemaal duidelijk voor mij, ik heb zelf ook wat vragen gesteld, als ze daarop antwoorden kunnen we vast stellen of het mag. Mijn excuses voor al het gedoe hier om heen. Mvg, SanderK 21 sep 2006 11:45 (CEST)Reageren
Okay, ik ben te tevreden met hun laatste antwoord, m.i. mag de tabel gebruikt worden. Mvg, SanderK 21 sep 2006 12:08 (CEST)Reageren
Je hoeft voor mij Engels niet te vertalen. Wat je nu wel doet is maar een deel van de voorwaarden vertalen. Dat kan misleidend zijn, maar in dit geval is het ook wel illustratief. Want niet alleen staat er, nogmaals: "Using texts authorized when refering to this site, we have copyrights...", hetgeen een beperking in overname van de informatie inhoudt, ook dat gedeelte wat je vertaald hebt, hierboven, is beperkend, want het geeft alleen toestemming van het gebruik "...in de juiste kontekst".
Verder staat op het aangegeven forum: "Yes, you may use everything on this page and even on the whole website and domains (...URL...). But you have to link back to our sources." hetgeen ook, opnieuw beperkend is omdat het eist dat er een link getoond wordt.
Een verder verzoek tot opheldering wordt beantwoord met: "It may be used in Wikipedia in all languages when linked back to it.", weer dezelfde beperking opleggend dat het gelinkt moet worden naar de website.
Verder worden die laatste berichten ondertekend door een anonieme moderator, hetgeen niet acceptabel is. Er is een procedure om toestemming tot gebruik per email naar wikipedia te sturen, volledig ondertekend en verantwoord, maar dat heeft alleen zin als het 100% rechtenvrij is.
De tabel is dus niet vrijgegeven en hoort dus niet op wikipedia.--Johjak (!) 21 sep 2006 14:04 (CEST)Reageren

Verzin je dit ter plekke? Important note: The Wikimedia Foundation does not own copyright on Wikipedia article texts and illustrations. It is therefore useless to email our contact addresses asking for permission to reproduce content. en:WP:C --Homy 21 sep 2006 14:17 (CEST)

Ik heb mijn vorige opmerking ingetrokken, ik ben kennelijk niet voldoende op de hoogte van alle voorwaarden voor het overnemen van informatie van andere websites. SanderK 21 sep 2006 14:19 (CEST)Reageren

In order to contribute, you therefore must be in a position to grant this license, which means that either:

  • you acquired the material from a source that allows the licensing under GFDL, for instance because the material is in the public domain or is itself published under GFDL. en:WP:C

Wij hebben dus duidelijk wel toestemming. --Homy 21 sep 2006 14:25 (CEST)

  • Opmerking: Wikipedia is een encyclopedie, bronnen moeten daarvoor referenties hebben, anders zijn het gewoon meningen. en:WP:cite --Homy 21 sep 2006 14:36 (CEST)

wp:NE

Verzoek[brontekst bewerken]

Als u wijzigingen in artikelen aanbrengt, zou u dan zo vriendelijk willen zijn niet elke kleine verandering met 'Pagina opslaan' te bevestigen, want elke opgeslagen pagina neemt schijfruimte in beslag. U helpt wikipedia door, bij veel veranderingen, slechts sporadisch op te slaan. U kunt het resultaat tussentijds bekijken als u 'Toon bewerking ter controle' aantikt.
Johjak (!) 23 sep 2006 13:11 (CEST)Reageren

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 05:18 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 23:10 (CEST)