Overleg gebruiker:IanBond

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Mar(c) in het onderwerp Bedankt voor je bijdragen
Hallo IanBond, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.671 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 5 okt 2011 22:51 (CEST)Reageren

Bedankt voor je bijdragen[brontekst bewerken]

Hallo IanBond,

Welkom bij Wikipedia en bedankt voor je bijdragen! Ik heb echter wel een paar kritische kanttekeningen. Wees voorzichtig met vertalingen van anderstalige wiki's, zoals bij het artikel Massively multiplayer online role-playing game: bij het overnemen en vertalen van de tekst kunnen ook onjuistheden meekomen die (al dan niet tijdelijk) op de anderstalige wiki staan. En machinevertalingen zijn verre van perfect, dus als je die gebruikt, controleer deze dan altijd grondig. Verder kwam ik een paar keer typefouten in namen van personen en games tegen – op zich zijn typefouten geen doodzonde (er zijn veel wikipedianen die ze opsporen en verbeteren), maar als je een stuk tekst vertaalt, controleer dan even dat je namen goed overneemt. Let ook op spatiegebruik rondom leestekens. (Zie mijn aanpassingen aan het artikel.)

Naar aanleiding van bewerkingen op andere artikelen:

  • Wijzigingen in taalgebruik: ik adviseer je WP:BTNI (met name Stijl en taalgebruik) eerst even te lezen. Bijvoorbeeld: "reeds" is prima Nederlands en hoeft dus niet overal vervangen te worden door "al".
  • Andere taalcorrecties: niet elke "een" die als "één" klinkt hoort met accenten op de e's geschreven te worden, zie dit advies op taaladvies.net.

Zie verder mijn aanpassingen (en de bijbehorende bewerkingssamenvattingen) aan Wilhelm Canaris, Adolf Eichmann, Friedensreich Hundertwasser, Arthur Seyss-Inquart en Vjatsjeslav Molotov.

O ja, en vergeet overlegbijdragen niet te ondertekenen met vier tildes (~~~~)! Zie ook WP:SIG.

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 20 jan 2012 11:25 (CET)Reageren

(reactie van IanBond, van mijn OP naar hier gekopieerd om de conversatie en tips bij elkaar te houden. ;-)
Beste Mar(c),
Bedankt voor je aanpassingen en vele tips. Zoals je waarschijnlijk zag ben ik nieuw in het wikipedia gebeuren. Ik ga er in de toekomst mee rekening houden.
--IanBond (overleg) 20 jan 2012 13:00 (CET)Reageren
(einde gekopieerd deel)
Beste IanBond, het was me inderdaad opgevallen dat je een nieuwe gebruiker bent. Ik ben blij dat je mijn kritiek oppakt, laat je vooral niet afschrikken te blijven bijdragen!
Nog een paar tips:
  • Met de "Toon bewerking ter controle"-knop kun je je toevoegingen controleren voordat je ze daadwerkelijk in de pagina opslaat.
  • In de voorvertoning die je dan krijgt, kun je ook je toegevoegde interne links controleren om te zien of ze wel bestaan en naar de juiste pagina verwijzen, maar ook voor het controleren van de gebruikelijke spelling van termen. Hiervoor zijn navigatie-popups trouwens erg handig: je kunt dan de inleiding van het gelinkte artikel lezen zonder de pagina te openen. (Vink in je Voorkeuren > tab Uitbreidingen > kopje Hulpmiddelen > Navigatiepop-ups aanaan.)
    Een artikel Third Reich bestaat bijvoorbeeld niet, en Nuremberg en Bavaria zijn doorverwijspagina's – ik heb ze gewijzigd in Derde Rijk (de Nederlandse naam), Neurenberg (de Nederlandse naam voor Nürnberg; Nuremberg is de Engelse naam), en Bavaria had ik al laten sneuvelen (ik zie nu dat het Latijn is voor de deelstaat Beieren). Gebruikelijke spelling: bijv. Nationaal Socialisme (→nationaalsocialisme) en Hitler Jugend (→Hitlerjugend).
Bedankt voor je berichtje op mijn overlegpagina! Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 20 jan 2012 14:01 (CET)Reageren