Overleg gebruiker:Inge versteegt

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Inge versteegt, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.938 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

MigGroningen 27 aug 2007 22:58 (CEST)[reageer]

Je tekening[brontekst bewerken]

Beste Inge,

Ik zag je een opmerking plaatsen op de overlegpagina van Londenp over de afbeelding die je hebt geüpload van je zelfgemaakte tekening. Je hebt een paar dingen niet goed begrepen denk ik.

Op de pagina waar jouw tekening staat wordt je naam vermeld. Iedereen kan zien dat de tekening van jou is. Omdat het fijn is de titel van een afbeelding kort te houden, kan het zijn dat iemand je naam uit die titel heeft verwijderd. Je naam blijft echter gewoon in de beschrijving staan, niemand zal die verwijderen.

Ten tweede heb je je tekening vrijgegeven onder een GNU-licentie. In de licentieverklaring staat letterlijk "Deze licentie staat onder meer het bewerken, verspreiden en kopiëren van het werk toe, ook voor commercieel gebruik". Dat betekent dat mensen jouw afbeelding mogen gebruiken, verspreiden en bewerken, of zelfs verkopen als ze dat zouden willen. Je kunt hem niet zo maar meer verwijderen, hij is nu namelijk publiek domein geworden. Woudloper overleg 29 aug 2007 01:01 (CEST)[reageer]


Beste Woudloper, dank voor je bericht

Ik begrijp wel dat mijn naam in de link staat, maar ik wil hem gewoon naast, op of bij de tekening hebben staan. Is dat zoveel gevraagd? Het geeft een goede beschrijving van het portret. Wat ik overigens had begrepen is dat de voorwaarde voor verspreiden via GNU is, dat de naam vermeld wordt van de auteur of maker. In ieder geval is het hier zo, dat ik ZO GRAAG een afbeelding van Tarkan op de wiki pagina wil, dat ik daarvoor over heb dat anderen mijn portret verwikineuken. Immers, het is de enige mogelijkheid om een afbeelding te plaatsen zonder dat deze wordt verwijderd. Alle andere afbeeldingen zijn verwijderd. Ik ken de goede man persoonlijk, volgende keer vraag ik of hij even lief wil poseren voor wikipedia. Of ik vraag zijn fotograaf om enkele foto's. Maar op dit moment heb ik gewoon zelf geen geschikte foto's voor op deze pagina. Ik heb ook niet het geld om copyright voor mijn portetten te regelen. Kennelijk werkt het op wikipedia zo dat het werk van betaalde fotografen onder alle omstandigheden wordt beschermd terwijl hobbyisten als ik niet eens hun naam naast hun werk mogen zetten. Als het niet meer mogelijk is dat ik mijn eigen portret terugneem dat vind ik dat erg jammer. DAT hadden ze er dan ook wel even bij kunnen zetten. Ik voel me zwaar verneukt door de wikimafia, niet de eerste keer trouwens.

Inge versteegt 29 aug 2007 01:32 (CEST)[reageer]

Hoi Inge,

Ik vind het jammer dat je zo teleurgesteld bent. Je tekening is een erg orginele en mooie bijdrage aan het artikel over Tarkan. Over het algemeen worden plaatjes niet meer bewerkt als ze eenmaal op wikipedia staan, omdat dit nogal snel als vandalisme zal worden opgevat. Dus ik zou niet bang zijn dat iemand erin gaat knoeien ofzo.

Werk waar copyright opzit zal hier altijd worden verwijderd, omdat wikipedia geen recht heeft zulk werk te gebruiken. Fotografen die copyright hebben op hun werk zul je op wikipedia daarom niet tegen komen, tenzij ze hun werk persoonlijk hebben vrijgegeven. Net als jij met jouw tekening hebt gedaan. Alles hier is namelijk vrijwillig. Dus alle plaatjes die je hier vindt, zijn vrij te bewerken/gebruiken/enz.

Ik heb Erik net gemeld dat ik het in dit geval niet met hem eens ben. Ik vind het geen probleem als jouw naam bij het plaatje in het artikel gemeld wordt. Weltrusten, Woudloper overleg 29 aug 2007 01:43 (CEST)[reageer]


Beste Woudloper,

dank je wel dat je het voor me hebt opgenomen, ik hoop dat het zo blijft staan. Overigens heb ik voor de zekerheid even gekeken op de pagina van stichting Beeldmerk. Ik kan niets vinden waaruit blijkt dat kunstenaars hun rechten verliezen zodra ze hun werk op wikipedia plaatsen. Volgens mij zijn de wikipedia bepalingen niet rechtsgeldig. Op elk kunstwerk berust het beeldmerk van de maker, ongeacht of dit een betaald copyright is of niet. Dat is wat ik eruit begrijp, maar nogmaals, ik zal me nog even laten informeren of ik inderdaad mijn rechten ben kwijtgeraakt op dit werk. Er staat wel iets over werken in de openbare ruimte (openbaar kunstbezit), die mag je wel fotograferen, zonder toestemming van de kunstenaar.

welterusten ook,

Inge versteegt 29 aug 2007 01:51 (CEST)[reageer]

Hallo,
Nog even een kleine toelichting. U gaf de afbeelding inderdaad vrij onder de GNU Vrije Documentatie Licentie, een licentie die het verplicht stelt minimaal 5 auteurs van de oorspronkelijke afbeelding te noemen (in dit geval dus 1). U gaf de afbeelding echter ook vrij onder de Creative Commons-licentie - Gelijkdelen, die toestaat dat de afbeelding onbeperkt gewijzigd en weer verder doorgegeven mag worden zonder naamsvermelding, een veel soepelere licentie dus. Men mag zelf kiezen welke licentie er wordt gebruikt, dus dan kom je al snel uit bij de Creative Commons-licentie. Het is bij Wikipedia altijd even opletten onder welke licentie u een afbeelding vrijgeeft.
Groet, Tukka 29 aug 2007 02:00 (CEST)[reageer]