Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:James Briskly

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Foto

Sietske[brontekst bewerken]

Hoi James,

Welkom op wikipedia! Ik zie dat je je eerste bewerkingen al gedaan hebt. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust!

Groetjes, Sietske Reageren? 1 nov 2006 15:01 (CET)Reageren


Hallo James Briskly, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.800 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dolledre[brontekst bewerken]

Ook van mij welkom natuurlijk James. Als een artikel werd verwijderd, wordt de link naar dit artikel rood op de verwijderlijst. Het heeft dus geen zin de verwijdernominatie zelf van de lijst af te halen. Dit komt verdacht over en ik had jouw bewerking op die lijst in eerste instantie dan ook blind teruggedraaid. Groeten, Dolledre Overleg 1 nov 2006 19:08 (CET)Reageren

JB: Dat was een testje van mezelf. En had dat artikel zelf al laten verwijderen met -nuweg- Het was niet mijn bedoeling om verdacht over te komen :-) James Briskly 1 nov 2006 19:37 (CET)Reageren

Laat reageren[brontekst bewerken]

Laat reageren? Valt wel mee hoor :-) Ik zie dat je het ondertekenen al onder de knie hebt.

Voel je niet te onzeker bij het bewerken op wikipedia; alle bovenstaande tips doorlezen is prijzenswaardig, maar het meeste geldt toch wel "al doende leert men". Ik heb in mijn eigen beginperiode op wikipedia veel beginnetjes aangevuld, om wat gevoel te krijgen voor de wikicode, en om een beetje te leren hoe de (losse) conventies zijn met betrekking tot de opmaak van artikelen. Als je je nog erg onervaren voelt, kun je daar wellicht ook mee beginnen. Maar als je het aandurft en een goed idee hebt, probeer dan gerust of je ook een heel nieuw artikel kunt maken! Als je hulp nodig hebt kun je me altijd aan mijn jasje trekken op mijn overlegpagina.

Succes! Sietske Reageren? 2 nov 2006 09:44 (CET)Reageren

JB : Aan Sietske[brontekst bewerken]

Danku, en... Wel, ik heb mijn eerste bewerking gedaan onder SLA :) Mijn vorige bewerkingen waren gewoon wat testjes. Met dat ondertekenen had ik eerst 3 ipv 4 tildes gebruikt.

James Briskly 2 nov 2006 20:55 (CET)Reageren

Foto[brontekst bewerken]

Plaats het volgende:

afbeelding = [[Afbeelding:The Family Man film.jpg]]|

Er bestaat nog geen foto met deze naam, zag ik. Klopt dat? Sietske Reageren? 16 nov 2006 10:08 (CET)Reageren


Hoi James,
Ik heb er nog eens naar gekeken, en dit is het geval:
Er zijn eigenlijk twee manieren waarop wikipedianen een fotootje kunnen plaatsen op wikipedia.
  1. De eerste manier is het uploaden van een foto naar de wikipedia in de eigen taal. Dat is wat er gedaan is bij en:Image:The_Family_Man_film.jpg. Deze foto is geupload naar de Engelstalige wikipedia, en kan dus ook alleen vanaf dáár worden opgeroepen.
  2. De tweede manier is een foto uploaden naar Wikimedia-commons. Alles wat daar staat, kan vanaf álle wikimediaprojecten uit alle talen worden opgeroepen, bijvoorbeeld een willekeurig plaatje van een paar indianen bij een tipi, zoals hiernaast.
Het plaatje dat jij wilt plaatsen, staat niet op wikimedia-commons. Wat je dan normaal gesproken kan doen, is het plaatje downloaden vanaf de engelstalige wikipedia, en hem dan weer uploaden naar nl.wikipedia of (nog beter) naar Commons. ECHTER: Het plaatje waar je op doelt, is een officiele filmposter of filmhoes. Deze dingen vallen onder de zogeheten fair use-licentie. Een licentie die men in Amerika en Engeland wél kent, maar in de Nederlandse (en Belgische?) wetgeving niet. Onze wetgevingen zijn namelijk een stuk strenger op het gebied van auteursrechten. Omdat we ons op de Nederlandstalige wikipedia houden aan onze landelijke auteurswetten, mag het plaatje van de filmposter of filmhoes dus niet geplaatst worden. Tenzij je natuurlijk connecties hebt in de filmwereld, waardoor je het voor elkaar krijgt dat de auteursrechthebbenden toestemming geven voor gebruik... Naar commons uploaden mag ook niet, want daar worden - uit voorzorg - echt alléén plaatjes geplaatst waarvan zeker is dat ze onder de GNU Vrije documentenlicentie vallen, en dus (mits de bron vermeld wordt) 100% vrijelijk gebruikt mogen worden. Heb ik het zo een beetje duidelijk uitgelegd? Sietske Reageren? 17 nov 2006 09:42 (CET)Reageren