Overleg gebruiker:Jaquelien

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 maanden geleden door Apdency in het onderwerp Hoe wordt je een dierenoppas?
Hallo Jaquelien, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.232 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

StuivertjeWisselen (overleg) 20 jan 2024 14:41 (CET)Reageren

Hoe wordt je een dierenoppas?[brontekst bewerken]

Dag Jaquelien, ik heb zojuist je artikel Hoe wordt je een dierenoppas? direct verwijderd. Het was geen zakelijke neutrale encyclopedische tekst maar een promotioneel artikel dat zowel qua inhoud als vorm niets met een encyclopedie te maken heeft. Wikipedia is geen platform om reclame te maken. Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 20 jan 2024 14:43 (CET)Reageren

Wat jammer... Heb hier veel werk in gestopt en dit is de reactie zou graag weten wat hier precies reclame aan is. Jaquelien (overleg) 20 jan 2024 15:08 (CET)Reageren
Kun je mij ook vertellen wat er aan aangepast moet worden voordat het geaccepteerd wordt? Want dit is mijn eerste artikel en vindt het abrupt en onpersoonlijk als iemand mij direct zo benaderd... Dat motiveert mij niet om bijdrages te gaan leveren. Jaquelien (overleg) 20 jan 2024 15:16 (CET)Reageren
  • Je plaatst allerhande linkjes naar steeds dezelfde externe bron, met geen ander doel dan dat platform te promoten en lezers een stappenplan te laten downloaden.
  • Je spreekt de lezer direct aan, zoals bijvoorbeeld: Het is erg belangrijk om te beseffen wat erbij komt kijken voordat jij overweegt om dierenoppas te worden.
  • De tekst is in niets neutraal en staat vol met meningen. Dat leidt tot onzin als: Mensen kunnen echt heel gemeen zijn en hun eigen schade bij jouw verzekeraar willen verhalen zodat ze het zelf niet hoeven te betalen. Vaak mensen die in de financiële wereld werkzaam zijn of zijn geweest, kunnen hier wel wat van.
  • Wikipedia is een encyclopedie, geen vraagbaak. Het onderwerp Hoe wordt je een dierenoppas? hoort hier überhaupt niet thuis.
Kortom, er schort van alles aan de geplaatste tekst. Iemand die daadwerkelijk van zins is aan deze encyclopedie mee te schrijven had met een korte blik op de meer dan twee miljoen artikelen die we hier hebben al direct gezien dat een tekst als deze absoluut niet de bedoeling is. StuivertjeWisselen (overleg) 20 jan 2024 15:30 (CET)Reageren
  • Je plaatst allerhande linkjes naar steeds dezelfde externe bron, met geen ander doel dan dat platform te promoten en lezers een stappenplan te laten downloaden. Dat is waar...
    • Je spreekt de lezer direct aan, zoals bijvoorbeeld: Het is erg belangrijk om te beseffen wat erbij komt kijken voordat jij overweegt om dierenoppas te worden. Dat klopt ook... Dat was niet neutraal maar inderdaad een verwijzing wat er bij komt kijken.
    • De tekst is in niets neutraal en staat vol met meningen. Dat leidt tot onzin als: Mensen kunnen echt heel gemeen zijn en hun eigen schade bij jouw verzekeraar willen verhalen zodat ze het zelf niet hoeven te betalen. Vaak mensen die in de financiële wereld werkzaam zijn of zijn geweest, kunnen hier wel wat van. (Dat is jouw mening dat jij het onzin vindt maar heb het zelf bijna meegemaakt in een huishouden en ben het gelukkig voor geweest.)
    • Wikipedia is een encyclopedie, geen vraagbaak. Het onderwerp Hoe wordt je een dierenoppas? hoort hier überhaupt niet thuis.
    Kortom, er schort van alles aan de geplaatste tekst. Iemand die daadwerkelijk van zins is aan deze encyclopedie mee te schrijven had met een korte blik op de meer dan twee miljoen artikelen die we hier hebben al direct gezien dat een tekst als deze absoluut niet de bedoeling is. Dus met andere woorden wat ik geschreven heb was meer een blogartikel en hoort niet thuis in op Wikipedia waar je alleen encyclopedie artikelen mag schrijven. Ik wist niet dat deze manier van communiceren volgens jou onder overleg valt. Omdat hierboven overleg staat.
  • Zou dan een encyclopedisch artikel over bijvoorbeeld papegaaien zonder verwijzing dan oké voor jullie zijn? Misschien als ik ooit niks te doen zou hebben, kijk ik er nog eens naar om een artikel te schrijven.
Jaquelien (overleg) 20 jan 2024 15:49 (CET)Reageren
Hoi Jaquelien, ik weet niet precies wat je bedoelt met 'zonder verwijzing', maar het klopt wat StuivertjeWisselen zegt: we geven geen handleidingen. Je zou eens kunnen kijken in een artikel als Oppasser, om een idee te krijgen hoe wij hier doen aan het neutraal beschrijven van een onderwerp. Apdency (overleg) 20 jan 2024 15:55 (CET)Reageren