Overleg gebruiker:Jet Hilberdink

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Jet Hilberdink in het onderwerp J.L. de Jager
Hallo Jet Hilberdink, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.848 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

J.L. de Jager[brontekst bewerken]

Hallo Jet Hilberdink, ik heb je artikel J.L. de Jager ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! — Zanaq (?) 10 dec 2007 17:40 (CET)

Ik zie dat je al een aantal exemplaren onder verschillende titels hebt aangemaakt. Het is de bedoeling slechts één artikel per onderwerp te hebben. Alternatieve spellingen kunnen een Wikipedia:Redirect worden. Denk er aan de stijl droog en duidelijk te houden. Succes! — Zanaq (?) 10 dec 2007 17:45 (CET)
Als nieuwe gebruiker ben ik niet goed op de hoogte van verschillende conventies. Dat wil zeggen, ik begrijp ze wel, maar weet niet precies hoe ze worden uitgelegd. Gaarne hulp. Groeten, Jet Hilberdink
Ok, is goed hoor.
  • Kies om te beginnen de juiste titel voor het artikel (ik stel voor Jef de Jager) en werk daarin verder. De andere titels worden redirects.
  • De stijl van de tekst bij Jef de Jager is ok. Het uitgebreide stuk onder J.L. de Jager niet. Je kunt de feiten die daar genoemd worden het best zo droog mogelijk herschrijven op de juiste plaats. De werkenlijst kan daar ook komen te staan.
  • Interne links maak je zo: [[hoofdpagina]] geeft hoofdpagina, [[hoofd|pagina]] geeft pagina en [[hoofd]]pagina geeft hoofdpagina.
  • Je kunt je bijdragen op overlegpagina's met vier tildes (~~~~) ondertekenen. Je antwoord begint op een nieuwe regel, en met een aantal : kun je steeds verder inspringen.
In het welkomsjabloon hierboven staan nog meer links en tips, en als je concrete vragen heb hoor ik het wel, hè? Succes gewenst, en groetjes. — Zanaq (?) 11 dec 2007 11:19 (CET)
Dank, al weet ik niet precies wat je bedoelt met zo droog mogelijk. Ik zal maar een poging wagen. Verder wil ik dus graag de hoofdpagina " Jef de Jager" maken en dat als mensen J.L. de Jager intoetsten via een redirect bij Jef komen. Hoe doe je dit? En is het niet overzichtelijker als de werken zo onder elkaar staan opgesomd? Groeten, JetJet Hilberdink 11 dec 2007 11:36 (CET)Reageren
Op Help:Redirect staat mogelijk wat hulp. Uiteraard is een lijst het overzichtelijkst om werken op te sommen. Met * aan het begin van elke regel kun je lijsten maken, en met # genummerde lijsten: Ik zal het laten zien op Jef de Jager. Groet. — Zanaq (?) 11 dec 2007 11:43 (CET)
Ik zag dat de tekst verdacht veel hierop leek. Ik heb dus wat geschrapt en herschreven. Het kan toeval zijn voor zo'n kort stukje, maar bedenk dus dat het niet niet toegestaan is auteursrechtelijk beschermd materiaal op te nemen. Het heeft overigens geen zin om tegen Dhr. Robot hieronder te kletsen.... ;-) Groetjes. — Zanaq (?) 11 dec 2007 11:53 (CET)
Hallo Jet, ik heb van de artikelen met de "verkeerde titels" doorverwijzingen gemaakt ("redirects") naar Jef de Jager. Zo'n doorverwijzing maak je door het artikel met de "verkeerde titel" aan te maken en dan in het tekstvak #REDIRECT[[Jef de Jager]] te zetten (meer niet). Zodra iemand dan zoekt dmv die verkeerde titel komen ze toch in het juiste artikel uit. Hartelijke groet, eVe Roept u maar! 11 dec 2007 12:09 (CET)Reageren

Droog[brontekst bewerken]

Je hebt een stukje toegevoegd aan het artikel. Het is zoals gezegd absoluut niet droog genoeg. Wat ik noem lyrisch spraakgebruik: breedsprakig en met "mooie" woorden.

  • Lyrisch: Geboren pal naast een fabriek in Mierlo-Hout en opgegroeid in het katholieke Helmond heeft hij zich publicitair voornamelijk gericht op zijn komaf, althans wat er in de loop der jaren van restte.
  • Droog: Hij is naast een fabriek in MH geboren en opgegroeid in het katholieke Helmond. Hij heeft zich publicitair voornamalijk gericht op zijn afkomst.

komaf lijkt me een niet-encyclopedische uitdrukking. Wat er met althans wat er in de loop der jaren van restte. bedoeld wordt is een raadsel. bekende hij zich tot is ook niet-encyclopedisch

  • Lyrisch: Met De Helmondse ziekte gaf hij een nieuwe inhoud aan het verschijnsel moppenboekje en toonde hij zich ook van zijn poëtische zijde.

nieuwe inhoud aan verschijnsel geven, van poetische zijde tonen. Onduidelijk, vaag: Niet encyclopedisch spraakgebruik. Ik hoop dat dit het wat verduidelijkt. groet. — Zanaq (?) 12 dec 2007 10:42 (CET)

Ik heb nu weer de tekst veranderd. Is het zo goed? Raak ik nu dan ook de tijdelijke status kwijt. Als reden staat namelijk dat er niet genoeg info staat. Dit lijkt me nu wel opgelost. Groeten, Jet Hilberdink

  • WIU. Ha Zanaq, ik zie dat je nog tijd hebt gehad om naar de nieuwe gewijzigde versie te kijken. Wellicht kan je dit doen? Dan kan ook de tijdelijke status misschien worden opgeheven. Er staat immers nu toch wel voldoende informatie? Groeten, – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jet_Hilberdink (overleg · bijdragen)
Ik heb een aantekening gemaakt op de lijst dat het wmb niet meer weghoeft. Er zijn nog wel wat kleine probleempjes waardoor de procedure niet vroegtijdig gesloten kan worden:
  • Waarom beginnen bijna alle zinnen niet gewoon met het onderwerp? Ook zijn sommige zinnen nog wat complex.
  • zich publicitair richten op zijn afkomst schijnt me nog steeds erg vaag.
  • wat is een todfabrikant? Wat is een buitenkerkelijk ritueel?
Groetjes. — Zanaq (?) 13 dec 2007 15:06 (CET)

Hoi Zanaq, weer wat wijzigingen aangebracht. Zo goed? Hoop van wel. Groeten, Jet--Jet Hilberdink 13 dec 2007 23:04 (CET)Reageren

Wmb is het zo redelijk ok. Ik hoop dat de anderen het ermee eens zijn. Groet — Zanaq (?) 13 dec 2007 23:40 (CET)

Jet Hilberdink[brontekst bewerken]

Verwijderingsnominatie van o.a. J.L. (Jef) de Jager[brontekst bewerken]

Beste Jet Hilberdink, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om J.L. (Jef) de Jager en J.L.(Jef) de Jager. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071210 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 11 dec 2007 01:02 (CET) Ik ben nieuw op Wikipedia en wil een bijdrage leveren voor de schrijver Jef de Jager. Vroeger schreef hij onder de naam J.L. de Jager, maar dat doet hij nu onder de naam Jef de Jager. Ik had een beetje moeite met het aanleggen van een pagina. Vandaar de hoeveelheid pagina's. Daarnaast zou mijn bijdrage niet voldoen aan de conventies van Wikipedia. Aangezien deze vrij algemeen zijn, en er niet gespecificeerd wordt wat er verbeterd moet worden, tast ik in het duister. Graag een uitleg. Dank u wel. Groeten, Jet HilberdinkReageren