Overleg gebruiker:JimiOoms

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Wikiklaas in het onderwerp Verwijdernominatie Omnes
Hallo JimiOoms, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.160 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

groeten,
vis →  )°///<  ← overleg 3 jan 2018 14:49 (CET)Reageren

Verwijdernominatie Omnes[brontekst bewerken]

U protesteerde op een verzoekpagina voor moderatoren (hier) tegen de verwijdernominatie van Omnes. Die pagina is echter voor verzoeken om verwijderde artikelen terug te plaatsen. Het door u aangemaakte artikel is nog niet verwijderd. De discussie erover vindt hier plaats, en daar kunt u ook het beste reageren.

Ik geef u alvast mee dat de vergelijking die u maakt tussen een studentenvereniging en een politieke partij, als het om de relevantie ervan voor de encyclopedie gaat, zo bizar is dat u daarmee hooguit de lachers op uw hand zult krijgen. In het verleden is al gebleken dat over de meeste studentenverenigingen niet meer te melden is dan dat ze opgericht zijn, een bestuur en commissies hebben, een lied en bepaalde tradities, activiteiten, en een stamkroeg. De verhalen die erover in de encyclopedie verschenen waren uitsluitend interessant voor de eigen leden en een kleine groep bekenden: dan kunnen ze beter op de eigen website worden geplaatst (en in de praktijk staan ze daar ook vrijwel altijd al, dus een extra plaatsing ervan in de encyclopedie is overbodig). De artikelen in Wikipedia waren bovendien vrijwel zonder uitzondering door de eigen verenigingsleden geschreven, en gebaseerd op eigen waarneming en eigen meningen. Vrijwel nooit is er sprake van een artikel dat is geschreven op basis van een gedegen bespreking van een club door een onafhankelijk historicus. Op al deze punten scoort het door u aangedragen artikel de hoogst mogelijke negatieve score. Als er geen onafhankelijke bespreking van uw club voorhanden is op basis waarvan een artikel te schrijven valt, dan moet er een klein wonder gebeuren wil dit artikel de twee weken beoordelingstijd overleven. Het lijkt me handig dat u zich dat nu reeds realiseert, om eventuele verrassingen en grote teleurstelling te voorkomen.

Oh ja, onnodig te zeggen dat vrijwel al die andere artikelen over uw bierdrinkende collega-verenigingen inmiddels ook uit de encyclopedie verwijderd zijn. WIKIKLAAS overleg 3 jan 2018 17:02 (CET)Reageren