Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Johanna ferrier

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Ymnes in het onderwerp Welkom
Hallo Johanna ferrier, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.271 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom[brontekst bewerken]

Beste Johanna ferrier, welkom op Wikipedia. Je maakte een grote aanvulling op het artikel over Uraiqit Ramsaran. Deze heb ik weer ongedaan gemaakt, omdat die niet geschikt is voor Wikipedia. Ik zal je uitleggen waarom.
Allereerst verwijderde je bijvoorbeeld de bronnen uit het artikel, terwijl die juist zo belangrijk zijn. Op Wikipedia is het belangrijk om te schrijven op basis van wat je in onafhankelijke bronnen vindt (je mag het niet zelf bedenken) en daar zijn die bronvermeldingen voor bedoeld. Daarbij was je eigen aanvulling niet voorzien van een bronvermelding. Verder vulde je het artikel aan met een grote loftuiting over de verworvenheden van de minister in dit kabinet. Het heeft wel wat weg van verkiezingsretoriek en dat is niet geschikt voor Wikipedia. Je vulde het daarna aan met niet neutrale kwalificaties (eveneens zonder bronvermelding waarom dat encyclopedisch of waar zou zijn) over dat hij prijzenswaardig volgens velen zou zijn, trendy, intelligent, sociaal, hulpvaardig en de knapste minister in het kabinet Santokhi-Brunswijk. Het komt over alsof je de minister een veer wilt geven en aanprijst aan de lezer, terwijl het gevolg is dat er geen neutraal en onafhankelijk encyclopedisch artikel meer staat. Zulke teksten zijn niet geschikt voor Wikipedia. Je zou ze wel op een eigen website e.d. kunnen plaatsen.
Wat me trouwens ook opvalt, is dat ik dit op een vergelijkbare manier heb uitgelegd aan gebruiker Sergekromo: als ik beide stukken met elkaar vergelijk, dan heb je grotendeels letterlijk hetzelfde stuk van toen herplaatst. Misschien ben je wel dezelfde persoon en ik wil je vragen de richtlijnen van Wikipedia serieus te nemen. Wanneer je werkt met twee verschillende gebruikersnamen op één artikel riskeer je trouwens dat al je bewerkingsrechten hier ontnomen worden. Het is dus de bedoeling om maar met één gebruikersnaam in te loggen.
In het sjabloon hierboven staan allerlei richtlijnen en andere handige hulp waaruit je kunt opmaken wat en hoe wel op Wikipedia geschreven mag worden. Ik raad je de volgende pagina's dan ook sterk aan voordat je verder gaat: Wikipedia:Snelcursus en Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel.
Wil je volgens de richtlijnen van Wikipedia schrijven, dan ben je niettemin zeker van harte welkom. Persoonlijk denk ik dat het moeilijk voor je zal zijn om over Uraiqit Ramsaran te schrijven, omdat je je te betrokken voelt en het in artikelen nodig is afstand te nemen van je onderwerp. Maar er valt nog genoeg te schrijven op Wikipedia, over Suriname bestaan nog tal van artikelwensen, terwijl we zelf nog niet eens weten welke onderwerpen we verder nog missen. Als je wilt meehelpen encyclopedisch over Suriname te schrijven, dan hoop ik je terug te zien. Vraag me dan ook gerust om hulp. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 16 okt 2021 08:09 (CEST)Reageren