Overleg gebruiker:Koder~nlwiki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Koder in het onderwerp Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070924
Hallo Koder~nlwiki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.767 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten.

Veel plezier ;). SNRbot 17 sep 2007 17:16 (CEST)Reageren

Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070924[brontekst bewerken]

Je opmerking op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070924 is niet geheel hoffelijk, noch terecht. Er is een maand geweest om het artikel te verbeteren en te reageren. Bovendien is het verwijderproces niet democratisch: dat is democratisch vastgesteld. — Zanaq (?) 8 okt 2007 12:17 (CEST)

Minstens 3 mensen hebben dit artikel aangepast. En naar mijn weten waren er minstens 7 reacties tegen het verwijderen. De initiële reden van reclame was natuurlijk eveneens volstrekt ongegrond. Buiten dat het om een wiu ging, werd er niks anders aangegeven. Elke wiki zou een wiu moeten zijn, en ik kan u onmiddellijk een handvol artikels aanwijzen die heel wat kleiner en/of slechter gestructureerd zijn. Het is de bedoeling dat men verbetert, niet vernietigt. Deze moderatie zou de rotte appels er van tussen moeten halen... niet de beginnende artikelen over verloren gegane successen!

Schrap misschien ook meteen maar World_Online? Lijkt mij een wiu, en reclame, en helemaal niet relevant! (sarcastisch)

Mijn opmerking is dan niet hoffelijk, maar vast en zeker terecht.

- koder 8 okt 2007 12:48 (CEST)Reageren

Ik heb het artikel (in de google cache) bekeken, en ben het eens met Erik1980, die stelt op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070910: Dit artikel kan zeker nog worden verbeterd m.b.t. taalgebruik en NE-elementen. Ik raad je aan MoiraMoira (overleg · bijdragen) vriendelijk te vragen het terug te plaatsen in jouw eigen naamruimte, bijvoorbeeld onder Gebruiker:Koder/Out-4-Fun om het verder bij te schaven. Daar wil ik eventueel wel behulpzaam bij zijn. Groetjes. — Zanaq (?) 8 okt 2007 13:38 (CEST)
In mijn naamruimte? Ik wist niet dat dat kon? Ik was het trouwens ook eens met die stelling van Erik1980, maar ik zag dat er anderen mee bezig waren. Voor mij leek het prima, en ik had verwacht dat iemand het wel zou verfijnen. Dat is tenslotte hét doel van Wikipedia, niet waar? Ik apprecieer ook tenzeerste uw aanbod tot hulp! Ik vrees echter dat dat niet de echte reden was voor de verwijdering; Wikipedia bevat heel wat waardeloze artikels die uitpuilen van de taalfouten en/of hun onvolledigheid. Dat kan dus de reden niet zijn. Nu, ik heb er nog weinig zin in hoor. Dit is demotiverend, en in de Engelse versie lijken mijn bijdragen geapprecieerd. Maar goed, ik wil nu wel weten wat er dan wel fout was! Daarom aanvaard ik met veel plezier uw aanbod en zal ik MoiraMoira de vraag stellen. Voor het artikel, maar vooral om te leren hoe het dan wel moet. Alvast bedankt! - koder 8 okt 2007 14:07 (CEST)Reageren

Hoi. MoiraMoira is inmiddels zo vriendelijk geweest de termijn met nog twee weken te verlengen, en heeft het onder Out-4-Fun teruggeplaatst. Enige tips:

  1. Een encyclopedisch artikel is geen epische sage. Kopjes als opkomst en ondergang en zinnen als In september 2001, bijna dag op dag drie jaar na de stichting, sloeg het noodlot toe geven het een nodeloos dramatisch effect. Zorg dat de stijl droog is.
  2. Schrap irrelevante feiten. Meestal zijn dat feiten die niet of nauwelijks verifieerbaar zijn, of slechts via het onderwerp zelf: dat is Origineel onderzoek. Daar vallen ook irrelevante namen onder: Vermeld niet de naam van de oprichter als die niet breed bekend is. Waar inspanningen op gericht zijn is vaak onverifieerbaar: vermijd refereren aan beweegredenen en emoties, tenzij die goed gedocumenteerd zijn. De technische kenmerken bevatten ook een groot aantal feiten die de engelsen als cruft zouden omschrijven.
  3. Vermijd geruchten. Als ze belangrijk zijn, vermeld dan ook van wie die geruchten afkomstig zijn en wanneer: zie ook punt 2.

Ik raad dus aan te beginnen een en ander te schrappen en droger te maken. Groetjes. — Zanaq (?) 8 okt 2007 14:29 (CEST)

Ik heb de naam van de stichter overal verwijderd. Vond dat relevant, maar voor de meeste ex-bezoekers maakt dat natuurlijk niet uit. Ik heb enkele termen met een "nodeloos dramatisch effect" proberen te vervangen of uit te filteren. Wat die technische gegevens betreft, is het uiteraard een lichte vorm van cruft. Maar wel relevante! Dit was namelijk het revolutionaire.
Ik vind het nog steeds erg lyrisch en vaag. Bijvoorbeedl:
  • De reden om te stoppen in het intro roept meer vragen op dan zij beantwoord.
  • De vraag waarom het gestart is, is vaag, en mogelijk het Originele Onderzoek waaraan ik hierboven refereer.
Succes! — Zanaq (?) 8 okt 2007 18:42 (CEST)

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 05:23 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 23:16 (CEST)