Overleg gebruiker:Lezenne

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door DXL in het onderwerp Moderne vorm van monopsonie
   Welkom op Wikipedia, Lezenne!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgt een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise aanvullen met je eigen gegevens.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!

--Algont 28 sep 2005 23:16 (CEST)Reageren

Slachtoffers van het bombardement 22 feb. 1944 op Nijmegen Begraafplaats Daalseweg - Nijmegen.jpg[brontekst bewerken]

Hallo Lezenne. Ik zie dat je één of meerdere afbeeldingen hebt geupload, waaronder (Afbeelding:Slachtoffers van het bombardement 22 feb. 1944 op Nijmegen Begraafplaats Daalseweg - Nijmegen.jpg). Je hebt helaas niet vermeld waar je 'm vandaan hebt gehaald. Het is op Wikipedia verplicht om herkomst bij elke afbeelding te zetten (zie de regels). Afbeeldingen die je op het internet 'vindt', bijvoorbeeld bij Google Images, zijn (bijna) altijd ongeschikt voor Wikipedia omdat er auteursrecht op zit: voor alle afbeeldingen op Wikipedia moet je toestemming hebben van de maker voor bewerking, verspreiding en commercieël gebruik. Als je de afbeelding zelf hebt gemaakt kun je op 'bewerk' klikken bij de afbeelding en er dan {{ewmulti}} bij zetten. Wellicht is het ook een idee om Wikipedia:Welkom voor nieuwelingen te lezen. Als je nog vragen hebt kun je die op mijn overlegpagina stellen. Alvast bedankt! Husky (overleg) 27 mrt 2006 01:13 (CEST)Reageren

Louis seveke.jpg[brontekst bewerken]

Halllo Lezenne. Ik zie dat je één of meerdere afbeelding hebt geupload, waaronder (Image:Louis seveke.jpg). Je hebt wel een bron vermeld, maar het lijkt erop dat er auteursrecht op de betreffende foto zit. Afbeeldingen mogen alleen op Wikipedia worden geupload als de maker (ook als je dat zelf bent) uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de foto, ook voor commercieël gebruik. Aangezien de foto het auteursrecht lijkt te schenden heb ik de foto op de Verwijderlijst afbeeldingen gezet. Fotos die je bijvoorbeeld van Google Images haalt zijn (bijna) altijd ongeschikt voor Wikipedia. Je kunt eventueel toestemming vragen aan de maker. Een voorbeeldbrief vindt je hier. Als je de afbeelding zelf hebt gemaakt kun je op 'bewerk' klikken bij de afbeelding en er dan {{ewmulti}} bij zetten, dan licenseer je de afbeelding onder zowel de GFDL als Creative Commons CC-BY-SA. De afbeelding kan dan worden bewerkt, verspreid en commercieël gebruikt. Als je meer wilt weten over wat er wel en niet mag op Wikipedia qua afbeeldingen moet je onze regels eens lezen. Als je een vraag hebt kun je 'm stellen op m'n overlegpagina. Groet, Husky (overleg) 27 apr 2006 12:09 (CEST)Reageren

Afbeelding:Montzenroute.JPG[brontekst bewerken]

Beste Lezenne,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker de afbeelding heeft vrijgegeven.

-- Arafi 3 apr 2007 11:39 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Contra proferentem[brontekst bewerken]

Beste Lezenne, ik heb je artikel Contra proferentem ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd, omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven.

Op de lijst met te verwijderen artikelen staan alle genomineerde artikelen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt het artikel verwijderd, tenzij het dusdanig wordt aangepast dat het verzoek door een medegebruiker kan worden ingetrokken. Wanneer je denkt dat het artikel compleet in orde is, vermeld dat dan op de genoemde lijst.

Voor vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk of (als je er echt niet uitkomt) onderaan mijn overlegpagina.

Vriendelijke groeten,

Erik'80 · 21 mei 2008 16:12 (CEST)Reageren

Moderne vorm van monopsonie[brontekst bewerken]

Beste Lezenne,

Ik heb uw kopje "Moderne vorm van monopsonie" en de inhoud die er bij hoort, van die pagina verwijderd. Er zijn een klein aantal zeer machtige supermarktketens, maar het blijven er meer dan één, dus lijkt me dat er sprake is van een oligopsonie en niet een monopsonie. Ik heb het voorbeeld dan ook naar het artikel oligopsonie verplaatst. Na een groot deel van de aangehaalde uitspraak te hebben gelezen, ben ik bovendien van mening dat uw samenvatting een onjuist beeld gaf van de betreffende casus. Aangezien die uitspraak voor de rest van het artikel niet van belang was, heb ik die in zijn geheel geschrapt. Mocht u het niet met mij eens zijn, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet, --DXL (overleg) 5 jul 2011 18:12 (CEST)Reageren