Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Montezuma33

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wikipedia fout (?): Eva Braun is (g)een "Maîtresse"?[brontekst bewerken]

- Op de pagina (https://nl.wikipedia.org/wiki/Maîtresse) wordt vermeld dat Eva Braun een 'Maîtresse' was (in se van Adolf Hitler).

- Op diezelfde pagina staat echter (ook) vermeld:

'De term wordt in het Woordenboek der Nederlandsche Taal van Van Dale geduid als "minnares buiten het huwelijk".'

Naar mijn weten was noch Adolf Hitler, noch Eva Braun, getrouwd tijdens hun relatie.

Zo, is het niet correct te stellen dat Eva Braun aldus onmogelijk als voorbeeld (zoals bv. wel Madame de Pompadour) van een 'maîtresse' kan gesteld worden?

Inmiddels opgelost, dus ik heb je coach-sjabloon weer weggehaald. Mvg, Encycloon (overleg) 12 feb 2019 18:55 (CET)Reageren

Welkom[brontekst bewerken]

Hallo Montezuma33, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 11 mrt 2019 21:34 (CET)Reageren

Verschil tss en.wikipedia.org & nl.wikipedia.org: (para-) militaire rang 'Otto Skorzeny'[brontekst bewerken]

Op https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Skorzeny (= Engelse versie) alsook op https://fr.wikipedia.org/wiki/Otto_Skorzeny (= Franse versie) staat vermeld dat Otto Skorzeny zijn (hoogste) (para-)militaire rang "SS-Obersturmbannführer" was, daar waar op https://nl.wikipedia.org/wiki/Otto_Skorzeny (= Nederlandse versie) vermeld staat dat deze "SS-Standartenführer" was.

Volgens mijn informatie is "SS-Obersturmbannführer" de correcte rang? Montezuma33 (overleg) 6 aug 2022 09:03 (CEST) Montezuma33 (overleg) 21 aug 2022 10:39 (CEST)Reageren

Bij de Engelse versie staat er een boek als bron. Bij de de Franse op het eerste zicht geen bron voor deze rang of het staat ergens in een algemene bron. Misschien kan Maddriver371 (ping) dit bevestigen? Een prettige dag verder. Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 21 aug 2022 12:51 (CEST)Reageren
Ik heb even het opgezocht: Allgemeine SS - Polizei - Waffen-SS Volume 1, van Thierry Tixier geeft aan SS-Standartenführer der Reserve bevorderd op 6 februari 1945. De laatste SS-Dienstalterslisten is van 9 november 1944, wat voor rang hij daarin heeft is mij onbekend. Ik heb deze versie niet in bezit. Op Lexikon der Wehrmacht wordt hij als SS-Obersturmbannführer neergezet. Maar gezien de late bevordering in de oorlog, wordt het moeilijk om dit te checken. Ik heb overigens geen ander boek of bron waarin hij wordt benoemd. Op Traces of War wordt hij neergezet als SS-Standartenführer bevorderd op 20 februari 1945. Ik heb helaas ook niet meer info. Succes. Vr.gr. Maddriver371 (overleg) 21 aug 2022 17:03 (CEST)Reageren