Overleg gebruiker:MrBert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo MrBert, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.931.810 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Raven Dice[bewerken]

Beste MrBert, Wikipedia is niet bedoeld voor reclame, bijvoorbeeld als promotiemiddel voor nog onbekende schrijvers zoals Raven Dice. Zie voor meer informatie onder andere: Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. Bij de gebruikte Creative Commons licentie voor de boekomslag van Het Genot van een Prooi heb ik zo mijn twijfels, omdat deze licentie betekent dat iedereen een boek kan uitgeven met deze omslag, als de naam wordt vermeld... Graag lees ik uw reactie op beide punten. Met vriendelijke groet, Ilse@ 26 okt 2006 23:10 (CEST)

Hallo Ilse,

Mijn bijdrage aan wikipedia is een eerste die gerelateerd is aan een onderwerp dat ik nog vrij beperkt aan tref binnen wikipedia. het is nl gelinkt aan BDSM en vooral BDSM gerelateerde boeken. Het is ook mijn plan om over wat meer boeken met dit onderwerp iets te te voegen. Deze schijfster is op dit moment actueel dus daar ben ik mee begonnen. Als je onde BDSM kijkt staan daar nu een aantal boeken genoemd waar ik in de loop der tijd wat over denk te schrijven.

Wat de licentie betreft, Heb ik denk ik dan de verkeerde licentie gekozen. Ik kon daar niet goed wijs uit worden. Ik mag deze cover plaatsen met toestemming van de schrijfster Maar niet zo dat iedereen het zomaar voor iets anders kan gebruiken. Wat had dat dan moeten zijn? Hoe kan ik dat nog achteraf wijzigen?

Beste MrBert, volgens mij verdient het onderwerp BDSM een artikel op Wikipedia. Het lijkt me persoonlijk niet zo zinvol om alle debuterende schrijvers uit welk genre dan ook een artikel te geven op Wikipedia, maar daarover zal altijd wel discussie mogelijk zijn. Een oplossing kan zijn om te beginnen met die schrijvers wiens naam (binnen het genre) gevestigd is.
Alle tekst op Wikipedia wordt onder de GNU GPL gepubliceerd. Afbeeldingen moeten onder een vrije licentie worden gepubliceerd, die ook commercieel gebruik toestaat. Ik denk dat de boekomslag dus niet op Wikipedia kan worden geplaatst. Voor meer informatie over het laatste zie: Wikipedia:Beleid voor gebruik van media.
Met vriendelijke groet, Ilse@ 28 okt 2006 06:12 (CEST)

OK ik die foto dus voor de zekerheid verwijderd. Ik hoop weer snel met de rest verder te gaan.

MrBert 31 okt 2006 23:46 (CET)

"MrBert 13 nov 2006 14:25 (CET) snap even niet of dit de juiste manier is om te reageren op sluiten van de leiband? Stukje tekst komt van mijn eigen website en heb ik daarvoor al jaren gelden zo geschreven en geplaats?"

Nee, MrBert, dat was inderdaad niet de goede plek. Dus ik heb het weer verwijderd. En zal hier even reageren. Stukjes van je eigen website hebben geen plek op Wikipedia. Hier maken we een rechtenvrije encyclopedie, geen kopieën van websites. Verder is op het artikeltje De Leiband ook nog bovenstaande van toepassing, de eerdere tips die u op deze overlegpagina kreeg. Lees anders eens Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. Want zelfs als 'De Leiband' geen auteursrechten zou schenden, zou het m.i. nog immer 'niet encyclopedisch' en 'slecht geschreven' zijn. Verdorie het eerste woord van het artikel mist al een letter! Waar nu 'ooi' staat moet volgens mij nl. 'ooit' staan... En verderop in de tekst wordt het voor mij als leek al niet veel duidelijker. Al met al reden genoeg voor u om zich nog eens te verdiepen in de conventies van Wikipedia. En bedenk; we zijn soms wel streng, maar staan altijd open voor vragen! Vriendelijke groeten, MigGroningen 13 nov 2006 14:35 (CET)
  • Het artikel staat nu wel op de verwijderlijst, hier om precies te zijn. Daar kan je eventueel nog verder discusseren. Roelzzz Flag of the Netherlands.svg 13 nov 2006 14:38 (CET)

MrBert 13 nov 2006 15:07 (CET) Tja alle begin is moeilijk zal ik maar zeggen. Ik zag net ook al dat ik een paar type fouten had gemaakt. Ik probeer in alle oprechtheid iets bij te dragen over en onderwerp waar ik de nodige ervaring heb. Als er aan de vorm iets mankeert wil ik daar best nog eens naar kijken natuurlijk. Ik wist overigens niet dat het verboden is stukjes die je op een eigen website hebt staan hier ter info te zetten.

De Leiband[bewerken]

Dit artikel bevatte het sjabloon 'reclame'. Ik heb het artikel herschreven maar er is weinig informatiefs van overgebleven. Zou je misschien de plot kunnen toevoegen alsmede wat meta-informatie zoals jaar van uitgave, uitgeverij en dergelijke? - Maarten Flag of the Netherlands.svg (Overleg) 19 nov 2006 20:28 (CET)