Overleg gebruiker:Natuur12/publicatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Natuur12/publicatie
Guignardia bidwellii
Taxonomische indeling
Rijk:Fungi (Schimmels)
Stam:Ascomycota
Klasse:Dothideomycetes
Orde:Botryosphaeriales
Familie
Botryosphaeriaceae
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Schimmels

Botryosphaeriaceae is een familie van schimmels'uit de orde Botryosphaeriales. De familie is echter nog niet in een subklasse geplaatst.

De vruchtlichamen zijn een- of meercellig en bezitten meerdere donkerbruine wanden en komen individuelen voor of in groepen. De sporenzakjes bestaan uit twee lagen en hebben een goed ontwikkelde apikalkamer. De ascosporen zijn hyaline of gepigmenteerd en hebben zijn ellips- tot eivormig. Een sluimerig aanhangsel of omhulsel kunnen aanwezig zijn.

Eriksson (2006) heeft de familie niet ingedeeld bij de Dothideomycetes of Chaetothyriomycetes maar als incertae sedis. Schoch et al. heeft de familie ingedeeld bij de orde Botryosphaeriales die behoort tot de klasse Dothidiomycetes maar heeft geen onderklasse. Eriksson rekent de volgende geslachten tot de familie:

Bericht moderatoren[brontekst bewerken]

Beste collega, u ontvangt dit bericht omdat u vier of meer bezwaren hebt ontvangen bij de eerste ronde van de herbevestiging. De tweede ronde loopt van 10 oktober 00:01 (CEST) tot 17 oktober 00:01 (CEST). U kunt desgewenst een motivatie geven op de herbevestigingspagina. U behoudt de moderatorknopjes wanneer meer dan 75% van stemmers voor het behoud van uw bitje stemt. Veel succes toegewenst. Met vriendelijke groet, Natuur12 (overleg) 7 okt 2013 23:08 (CEST)Reageren

Tweede ronde herbevestiging[brontekst bewerken]

Beste Husky,

In de eerste ronde van de lopende herbevestigingsprocedure hebben er vier gebruikers een bezwaar tegen je moderatorschap ingediend. Dit houdt in dat je één van de moderatoren bent die in de tweede ronde wordt geëvalueerd. Deze tweede ronde is van 10 oktober 00:01 (CEST) tot 17 oktober 00:01 (CEST). Je moet in deze ronde minstens 75% voorstemmen ontvangen om herbevestigd te worden. Het is aan te raden om een reactie te plaatsen in de tweede ronde, zodat gebruikers over meer informatie beschikken bij het stemmen.

De tweede ronde is hier te vinden, daar kun je ook je reactie plaatsen. Dat kan nu al, voor het begin van de ronde.

Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 8 jan 2011 00:06 (CET)Reageren

Tweede ronde herbevestiging oktober 2013[brontekst bewerken]

Beste Collega,

In de eerste ronde van de lopende herbevestigingsprocedure hebben er vier gebruikers een bezwaar tegen je moderatorschap ingediend. Dit houdt in dat je één van de moderatoren bent die in de tweede ronde wordt geëvalueerd. Deze tweede ronde is van 10 oktober 00:01 (CEST) tot 17 oktober 00:01 (CEST) (CEST). Je moet in deze ronde minstens 75% voorstemmen ontvangen om herbevestigd te worden. Het is aan te raden om een reactie te plaatsen in de tweede ronde, zodat gebruikers over meer informatie beschikken bij het stemmen.

De tweede ronde is hier te vinden, daar kun je ook je reactie plaatsen. Dat kan nu al, voor het begin van de ronde.

Met vriendelijke groet, Natuur12 (overleg) 7 okt 2013 23:33 (CEST)Reageren