Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:NitroNarc

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Nlwikibots in het onderwerp Beoordelingsnominatie Talpalarm
Hallo NitroNarc, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.031 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Ik heb je laatste wijzigingen in je artikel verwijderd; op deze manier hoort dat niet in wiki thuis. Lees bovenstaande tips voor meer info! groeten, Rosalien 3 aug 2006 18:49 (CEST)Reageren

Dag nitronarc, ik heb gezien dat je de wijzigingen weer hebt terug gezet; ik heb ze inmiddels weer verwijderd. De informatie die je toevoegd is, zoals eerder gezegd, niet encyclopedisch en hoort dus niet in wiki thuis. Wil je het zo laten en niet nogmaals onzin toevoegen? succes verder Rosalien 13 aug 2006 10:53 (CEST)Reageren

Dus jij was het. Ik ben erg benieuwd wat precies je rationale achter het verwijderen is geweest. Ik zie in het log dat je op 3 augustus een wijziging hebt afgekeurd en naar aanleiding daarvan 90% van het artikel hebt weggehaald. terwijl er op dat moment slechts 2 woorden 'eerste landelijke' waren toegevoegd. In dat stuk wordt toch echt de ontstaansgeschiedenis (het idee, de eerste uitvoering, het vervolg daarop) van TalpAlarm wordt uitgelegd. Deze geschiedenis moet ik normaal zo woord voor woord bij elk interview dat we over TalpAlarm geven oplepelen, en is ook in alle publicaties over TalpAlarm zo terug te vindden. Ook in de handleidingen mbt publicatie wordt beschreven dat je de ontstaansgeschiedenis moet melden. Kijk bijvoorbeeld ook maar eens bij lemma's als AYBABTU. Ik laat het graag aan de professionals die naar de informatie vragen over wat ze onzin vinden en wat niet, en als deze info het meeste wordt gevraagd denk ik dat jouw definitie van het woord 'onzin' niet helemaal strookt met die van de mensen voor wie de informatie daadwerkelijk bedoeld is.

Daarnaast denk ik niet dat jouw summiere mededeling van 3 augustus voldoet aan de volgende aanbeveling: "Voel je vrij, om alles aan een artikel te verbeteren, maar geef argumenten op de overlegpagina zodra je merkt dat iemand het er niet mee eens is (ook als die persoon ongelijk heeft)." Ik hou me aanbevolen voor beargumenteerde opmerkingen, maar dan wel met verstand van zaken van het actuele onderwerp en wat daar relevant voor is. NitroNarc 14 aug 2006 11:29 (CEST)Reageren

Dag Nitronarc,

Ik ben met je eens dat 'onzin' niet de beste beschrijving is ;)! En prima als je iets over het ontstaan wilt vertellen, maar doe dat dan in een meer algemene zin. De letterlijke inhoud ' yo Bart' etcetera is niet interessant , en ik kan me niet voorstellen dat een tijdschrift of krant dat publiceert.

Een zin als ' ... is de zondagavond onherkenbaar verhanderd' is een POV (point of view ' statement. Dat kan namelijk voor jou zo zijn, maar een ander kan dat heel anders ervaren.

Om kort te gaan; prima als je er een stuk ontstaansgeschiedenis in wilt zetten maar doe het dan algemene, encylopedische bewoordingen, bijvoorbeeld

Talpalarm is een idee van Dirk Poot en Bart Riet. Met het veranderen van de programmering van voetbal op zondag door Talpa, onstond de behoefte... We hoeven de details niet te weten, een encyclopedie hoort je in korte tijd veel info te geven. Nu is je verhaal onnodig lang en de details bevatten weinig toegevoegde waarde. Dus als je het bondig wilt herschrijven, in een neutrale manier (zonder woorden als ' uitzitten' en andere pov-bewoordingen) prima. Je tweede link, en zeker de quote die je er uit hebt gehaald, wordt zo niet in wiki ttoegepast. Je link naar je eigen site is prima, maar wiki is over het algemeen spaarzaam met toevoegen van artikelen e.d. Natuurlijk is wiki een 'voel je vrij en ga je gang' project, maar zoals je gezien zal hebben zijn er ook een paar regels. Je persoonlijke betrokkenheid helpt in deze discussie niet echt en het feit dat dit het enige lemma is waar je aan gewerkt hebt. Het 1e doel onder wikipedianen is: het schrijven van een goede encyclopedie, vanuit een neutraal standpunt.

Dus als het stukje ontstaansgeschiedenis wilt herschrijven op een neutralere, bondige manier; voel je vrij en ga je gang!

Groeten Rosalien 14 aug 2006 14:30 (CEST)Reageren

Beste Rosalien, Hier kan ik dus wat mee. Dank je!

Grtnx NitroNarc 15 aug 2006 14:12 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Talpalarm[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Talpalarm dat is genomineerd door Sjoerddebruin. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171210 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 11 dec 2017 01:04 (CET)Reageren