Overleg gebruiker:Obbe h. norbruis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Ymnes in het onderwerp Radboud van Beekum
Hallo Obbe h. norbruis, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.351 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom en opmerking[brontekst bewerken]

Dag Obbe. Allereerst welkom op Wikipedia. Ik heb uit het artikel Eduard Cuypers (architect) zijn oeuvre verplaatst naar het artikel Lijst van bouwwerken van Eduard Cuypers. Ik weet niet overigens wa je precies in de lijst met zoiets als HH 1902 p. 12 of HHON 1908 p.32 bedoelt. Zou je dat kunnen toelichten, bijvoorbeeld door noten aan te maken in het artikel of dergelijke? Mvg Sonty (overleg) 15 jan 2017 12:33 (CET)Reageren

Radboud van Beekum[brontekst bewerken]

De foto's die ik in een gallerie bij Radboud van Beekum wilde opslaan zijn door mijn fout bij Wikimedia commons beland. Het lukt mij niet ze te terug te vinden, daar te verwijderen en/of op de juiste plek te zetten. vr.groet Obbe H. Norbruis

Hallo Obbe h. norbruis, ik zag je artikel Radboud van Beekum waarin de afbeeldingen niet werkten en toen vond ik toevallig je toelichting hier. Ik heb gekeken op Commons (wat trouwens de juiste plek is om foto's te uploaden) en daar zijn ze verwijderd met de toelichting auteursrechtenschending. Kan het zijn dat dit geen zelfgemaakte foto's waren? Want dan is dat de reden geweest. Foto's zijn namelijk in de regel beschermd tot 70 jaar na de dood van de fotograaf. Maar er zijn ook foto's die vrijgegeven worden onder een vrije licentie. Mochten het je eigen foto's geweest zijn, dan lijkt het me handiger als je de nominator navraagt. Dat was Gebruiker:Rots61 (een Nederlandstalige wiki-collega trouwens). Veel schrijfplezier hier verder! Ymnes (overleg) 7 mrt 2020 10:08 (CET)Reageren

Dank voor je reactie. Ik deed het inderdaad fout. Ik dank jou en Rots61 voor jullie interventie. Obbe H.

Beste Rots61 en Ymnes,
Er staan bij mij 13 foto's klaar die ik bij Radboud van Beekum wil plaatsen. Ze zijn licentie vrij en eigendom van de ontwerper die toestemming gaf. Hoe nu verder? Ik hoor het graag. Obbe H. Norbruis
Mocht het geheel om eigen foto's gaan van dingen waar verder geen auteursrecht op rust, dan is het vrij eenvoudig. Nederland, en ook België sinds een paar jaar, kennen Vrijheid van panorama, waardoor het auteursrecht van je foto's in de openbare ruime meestal gewoon van jezelf zijn. In die gevallen upload je de foto's op de normale manier op Commons, waarbij je bij 'bron/source' het volgende sjabloon zet: {{own work}}.
Je noemt echter dat het auteursrecht van je foto's bij een ander liggen. In dit geval is het belangrijk om de auteursrechten zorgvuldig vast te leggen. Dat gebeurt in afstemming met het OTRS-team.
Naar mijn ervaring is de volgende werkwijze het meest praktisch:
  1. Upload de foto's op Commons en voeg aan elke pagina het volgende sjabloon toe: {{OTRS pending}}.
  2. Vraag de eigenaar van de foto's een e-mail naar je toe te sturen, waarin gebruik is gemaakt van de tekst uit de volgende Wikipedia:OTRS/Standaardmail.
  3. Daarnaast plaatst de eigenaar de linken van alle betreffende foto's in dezelfde e-mail (je kunt natuurlijk helpen door ze op een rijtje te zetten).
  4. Vervolgens stuur je deze e-mail door naar OTRS, zie Wikipedia:OTRS.
Verder wijst alles zich vanzelf.
Het voordeel van deze aanpak is dat je de foto's meteen in artikelen op Wikipedia kunt gebruiken en niet hoeft te wachten tot de OTRS-medewerker er tijd voor heeft.
Succes! Ymnes (overleg) 13 mrt 2020 18:37 (CET)Reageren
Ik zag dat het niet helemaal wilde lukken om foto's in het artikel te zetten. Ik heb even twee in gezet als voorbeeld. Vraag gerust als het nog niet helemaal lukt. Mvg, Ymnes (overleg) 24 mrt 2020 18:17 (CET)Reageren