Overleg gebruiker:Oysie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Oysie, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.979 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hi Oysie, op 'TBP' zijn wij in een gesprek beland over delaware. Ik heb het vermoeden dat je nauw betrokken bent bij de organisatie. Hier hoef je vanwege privacy natuurlijk niet op in te gaan. Ervan uit gaande dat ik gelijk heb, wil ik je toch de tip geven om niet te schrijven over zaken waar je nauw bij betrokken bent. Dat maakt het lastig om relevantie goed in te schatten en om neutraal te blijven. Bijdragen aan de encyclopedie worden gewaardeerd, maar onthoud dat Wikipedia geen bedrijvengids is. hiro the club is open 19 sep 2022 22:18 (CEST)[reageer]

Beste, ik begrijp volledig dat wikipedia geen bedrijvengids is. Doch zijn er heel veel bedrijven met een encyclopedische beschrijving op wikipedia. Of ik nu betrokken ben of niet bij delaware, mijn vraag is een eerlijke vraag, wat is het verschil tussen de nederlandstalige pagina van La Loraine of Accenture en de delaware pagina? Oysie (overleg) 20 sep 2022 16:07 (CEST)[reageer]
Zo ook de Cegeka wikipedia pagina.Waarom is Cegeka wel een relevant vlaams bedrijf en delaware niet? Wat zijn de regels/gedachtengang om tot zulke beslissing te komen?
Groet. Oysie (overleg) 20 sep 2022 17:32 (CEST)[reageer]
Als ik zeg dat Wikipedia geen bedrijvengids is, dan bedoel ik niet te zeggen dat bedrijven niet in aanmerking komen voor een artikel op Wikipedia. Een onderwerp, of dat nu een bedrijf of iets anders is, komt in aanmerking voor een artikel als er relevantie aangetoond kan worden. Die relevantie volgt uit de beschikbaarheid van onafhankelijke en gezaghebbende bronnen die het onderwerp beschrijven. Dit klinkt ondertussen vast als een bekend riedeltje, maar ik herhaal het graag nog eens. Verder hebben wij geen eis dat bronnen vermeld worden in artikelen, maar die bronnen moeten wel beschikbaar zijn. Ze moeten bestaan, te vinden zijn. (Als je het mij persoonlijk vraagt; ik zou liever zien dat bronvermelding een vereiste is, maar de gemeenschap als geheel denkt daar anders over.) Ik ben er op dit moment onvoldoende van overtuigd dat er dergelijke onafhankelijke en gezaghebbende bronnen beschikbaar zijn die delaware beschreven hebben.
Je noemt Accenture, Cegeka, La Lorraine... Het heeft geen zin om naar andere artikelen te kijken. Dit klinkt ontwijkend, maar laat me uitleggen waarom. Andere artikelen kunnen geen of weinig bronnen vermelden, maar dat zegt nog niets over de beschikbaarheid van bronnen. Die beschikbaarheid is er mogelijk wel. Daar ben ik niet in gedoken. Het artikel over delaware wordt nu beoordeeld. Andere artikelen die mogelijk niet aan onze regels en richtlijnen voldoen, zijn wellicht simpelweg nooit op dezelfde manier beoordeeld. Wij werken met een handjevol vrijwilligers met meer dan twee miljoen artikelen. Er zullen artikelen zijn die wij niet op het netvlies hebben die eigenlijk geen 'bestaansrecht' hebben. Dat er dergelijke artikelen zijn, wil niet zeggen dat er ruimte is voor nog meer artikelen over onderwerpen met twijfelachtige relevantie maar dat er werk aan de winkel is om ook die artikelen aan een beoordeling te onderwerpen. hiro the club is open 20 sep 2022 21:58 (CEST)[reageer]