Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Peter Jacobus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door PatrickVanM in het onderwerp Bewerken van een inleiding van een pagina

Hallo Peter Jacobus,
Welkom op Wikipedia!

Ik zag dat je de tekst van Joop van den Ende volledig hebt vervangen door een andere tekst. Ik wil je daarover het volgende vragen:

  1. Wat mankeerde er aan de tekst zoals die er stond?
  2. Heb je die nieuwe tekst zelf geschreven, of heb je die ergens anders vandaan?

Het is tegen de gebruiken op Wikipedia om bestaande stukken tekst te verwijderen zonder goede reden. Die reden kun je dan op de overlegpagina plaatsen (in dit geval op Overleg:Joop van den Ende).

Nog enkele nuttige links:

(Het wordt aanbevolen je berichten op overlegpagina's en dergelijke te ondertekenen met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je gebruikersnaam, de datum en de tijd verschijnen dan automatisch op de plaats van de tildes, in jouw geval bijvoorbeeld zo: Peter Jacobus 21 jun 2024 15:27 (MEZT).)

Heb je nog vragen, dan kun je terecht op Help:Helpdesk of op mijn overlegpagina. Johan Lont 17 okt 2006 15:02 (CEST)Reageren

Artikel Joop van den Ende[brontekst bewerken]

Hallo Peter Jacobus,
Ik heb niet onmiddellijk geantwoord op je reactie op mijn overlegpagina, omdat daar eerst even over moest nadenken.

Je schreef "Het vorige (nu weer huidige) artikel laat Joop van den Ende niet zien zoals wij dat graag willen." Op zichzelf genomen is dat geen relevant criterium voor Wikipedia. Het enige relevante richtpunt is het belang van de lezer om toegang te hebben tot heldere, juiste en volledige informatie vanuit een neutraal gezichtspunt.

Bij Wikipedia proberen niet zelden 'fans', 'aanhangers' en dergelijke een organisatie of persoon zo mooi mogelijk voor te stellen en daar zijn we natuurlijk argwanend door geworden.

De tekst die je plaatste valt in dat opzicht best mee, vind ik. Ik vind het persoonlijk een beter lopend verhaal, dan het artikel dat er stond. Echter, aan de oude tekst hadden meer dan 12 mensen bijgedragen (dat is exclusief "kleine wijzigingen" zoals verbeterde typfouten). Ik vind niet dat je dat zonder gedetailleerde motivatie kunt schrappen.

Ik heb nu beide versies uitgeprint, en ga komende week eens kijken welke stukken of feiten uit de door jouw geplaatste tekst aan het artikel toegevoegd kunnen worden, of misschien stukken van het artikel kunnen vervangen.

Ondertussen zijn aanvullingen/correcties op het artikel altijd welkom en met name op de "Overlegpagina" (klik vanuit het artikel Joop van den Ende op het tabje "overleg", en daar op "bewerk") kun je aanmerkingen kwijt en geconstateerde fouten in het artikel, enzovoort.

Johan Lont 25 okt 2006 10:19 (CEST)Reageren

Ben benieuwd naar je bevindingen[brontekst bewerken]

Dag Johan,

Ik vroeg mij af of je al bent toegekomen aan het naast elkaar leggen van de twee stukken.

Groet, Peter Peter Jacobus 23 nov 2006 09:57 (CET)Reageren

Zoals gezegd heb ik de diverse versies uitgeprint en bekeken. Mijn eerste conclusie was dat het onderwerp Stage Entertainment een eigen artikel waard is, naast het bestaande artikel Joop van den Ende. Dat sluit ook aan bij de artikelen en:Stage Entertainment en de:Stage Entertainment in respectievelijk de Engelse en Duitse Wikipedia.
Ik ben zelfs begonnen om met behulp van die Duitse en Engelse teksten plus de verschillende versies van het artikel Joop van den Ende zo'n artikel op te zetten (off-line).
Dan zou het artikel 'Joop van den Ende' vervolgens kunnen worden omgezet in een soort historisch overzicht - omdat voor de details over theaters, musicalproducties enzovoorts naar dat nieuwe artikel Stage Entertainment verwezen kan worden.
Vervolgens werden mijn schrijfactiviteiten doorkruist door weer allerlei andere plannen en een verhuizing, zodat ik daar nu al vijf weken niets meer aan gedaan heb. Johan Lont 15 jan 2007 15:48 (CET)Reageren
Naar aanleiding van je vraag heb ik mijn ruwe tekst over 'Stage Entertainment' snel een klein beetje afgewerkt en in Wikipedia gezet. (Zie Stage Entertainment). Het is hier en daar nog wat rommelig en de parallele artikelen in de Engelse en Duitse Wikipedia's bevatten nog veel informatie over voorstellingen en een foto van het Palladium Theater in Stuttgart die hier ook aan het artikel toegevoegd zouden kunnen worden. Dat laat ik over aan anderen.
Het artikel Joop van den Ende zal ik nog eens bekijken als ik tijd heb, maar voorlopig komt het er waarschijnlijk niet van. Johan Lont 15 jan 2007 15:48 (CET)Reageren

Verwijderingsnominatie Henk Kivits[brontekst bewerken]

Beste Peter Jacobus, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Henk Kivits. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070905 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 6 sep 2007 02:15 (CEST)Reageren

Wellicht doe ik dit verkeerd hoor..maar ik vraag mij af waarom de pagina is verwijderd..dat is inmiddels gebeurd. Peter Jacobus 10 okt 2007 14:01 (CEST)Reageren

De procedure voor te verwijderen (of juist niet) artikelen vind je hier: Wikipedia:Te verwijderen pagina's#Uitleg.
De reden voor de verwijdering vind je via de hiervoor al genoemde link: Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070905. Daar staat (ik kopieer het even):
Een 'cv dump' wil zeggen, een artikel dat er uit ziet als een curriculum vitae dat iemand klakkeloos aan wikipedia heeft toegevoegd.
Johan Lont (voorbehoud) 11 okt 2007 10:17 (CEST)Reageren

Bewerken van een inleiding van een pagina[brontekst bewerken]

Hallo Peter Jacobus,
Ik las je vraag op mijn overlegpagina. Bovenaan de pagina vind je een aantal tabjes. (Althans als je Internet Explorer gebruikt, bij andere browsers is ziet de interface er misschien iets anders uit). Die tabjes luiden:

artikel  overleg    bewerk  geschiedenis  wijzig titel   volg

Om de pagina te bewerken klik je op het tabje 'bewerk'. Dan kun je de hele pagina bewerken. (Een paar jaar geleden is de software uitgebreid, en sindsdien is het ook mogelijk om losse paragrafen te bewerken door middel van het knopje [bewerk] dat rechts op de pagina naast de tussenkopjes staat. Voor de inleiding bestaat die mogelijkheid niet, omdat die geen apart kopje heeft). Johan Lont (voorbehoud) 11 okt 2007 09:51 (CEST)Reageren

Het antwoord op dit soort technische vragen staat vaak op Help:Uitleg, en anders kun je ook op Help:Helpdesk een nieuwe vraag stellen. Johan Lont (voorbehoud) 11 okt 2007 09:56 (CEST)Reageren

Dank je JohanPeter Jacobus 11 okt 2007 12:53 (CEST)Reageren

Op Overleg:Stage Entertainment had je deze vraag ook al gesteld (en daar had ik ook geantwoord). Zoals Johan al aangeeft, kun je dit soort vragen het beste stellen op de helpdesk. PatrickVanM 11 okt 2007 12:58 (CEST)Reageren