Overleg gebruiker:Stunteltje/Kladblok/Scheepvaartrecht

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door KlaasZ4usV

Ik heb een artikel geschreven over de scheepvaartrechten. En omdat in de Nederlandstalige Wikipedia artikelen enkelvoud wordt aangehouden, werd het Scheepvaartrecht. De eerste vraag is dus: Wordt het enkel- of meervoud? Daarnaast bleek dat er al vele jaren discussie is over het betalen van scheepvaartrechten, maar dan meestal onder de noemer van Vaarbelasting. En om nu de functie van informatievoorziening van Wikipedia recht te doen, heb ik de discussie opgenomen in het artikel. Dan hoeft de vaarweggebruiker niet straks, als ongetwijfeld opnieuw de vraag om vaarbelasting opduikt, alles weer vanaf het begin op te zoeken. Dan kan voor verder onderzoek Wikipedia het startpunt zijn. Maar de tweede vraag is dus, of Vaarbelasting geen eigen artikel moet krijgen en ook of dat in deze vorm kan. De belasting is er niet, kan er volgens de tot nu toe aangedragen argumenten ook nooit komen, en dan zijn er hier altijd scherpslijpers die een artikel over een niet-bestaande belasting gelijk op de verwijderlijst plaatsen. Dan moet ik het artikel weer verdedigen en gaat het niet over de inhoud, maar over dat uitgangspunt, dus fundamenteler. Dat voorkom ik liever door die discussie vooraf te voeren. Het alternatief is een artikel Discussie Vaarbelasting, die komt namelijk om de paar jaar weer terug. Maar eigenlijk vind ik dat een zwaktebod.Stunteltje (overleg) 10 jan 2016 11:59 (CET)

In dit geval moet je m.i. de meervoudsvorm gebruiken, mijn Van Dale kent ook alleen de meervoudsvorm, bij het enkelvoud heb ik direct het idee dat het over iets geheel anders zou gaan, nl het recht dat de scheepvaart beheerst ipv een vergoeding om met je bootje te mogen varen. Peter b (overleg) 10 jan 2016 12:00 (CET)
Nou, Terra Nova (schip, 1929), Stella Maris (schip, 1929), bootjes. :=)) Stunteltje (overleg) 10 jan 2016 12:07 (CET)
Ik sluit me aan bij de meervoudsvorm. We hebben ook niet Douanerecht maar Douanerechten en niet Precariorecht maar Precariorechten. Wikiwerner (overleg) 10 jan 2016 12:22 (CET)
Ja, meervoud. Soms kan dat niet anders. Bovendien: bij Scheepvaartrecht denk ik in eerste instantie aan het geheel van wetten waarmee de scheepvaart omgeven is en niet aan één regeling. Sander1453 (overleg) 10 jan 2016 13:24 (CET)
Het is niet de bedoeling dat hier overlegd wordt. Doe dat ajb op de gelinkte pagina.  Klaas `Z4␟` V11 jan 2016 08:42 (CET)Reageren
Ik ben het met Peter op overleg gewenst eens dat hier de meervoudsvorm beter zou zijn.  Klaas `Z4␟` V:  11 jan 2016 08:46 (CET) Streepjes van mij. Stunteltje (overleg) 11 jan 2016 09:38 (CET)Reageren