Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:T.a.sanders1986

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Apdency in het onderwerp Verwijdering artikel

Hallo T.a.sanders1986, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Dqfn13 (overleg) 24 feb 2021 21:17 (CET)Reageren

Verwijdering artikel[brontekst bewerken]

Hallo T.a.sanders1986,

Zojuist heb ik het door jou geplaatste artikel over een Utrechtse winkelier verwijderd, omdat ik het toch zie als privacyschending. Een keer in een nieuwsitem komen maakt iemand nog niet van encyclopedische waarde, door hier meer dan het nodige aan aandacht geven aan iemand kan gezien worden als privacyschending. Ik hoop op jouw begrip, Dqfn13 (overleg) 24 feb 2021 21:17 (CET)Reageren

Beste Dqfn13, Bedankt voor uw bericht. Fijn dat er mensen zijn die de tijd nemen om nieuwe artikelen te controleren. Ik ben het in dit geval echter niet eens met uw argumenten:

Het valt allereerst te betwisten of een Wikipedia-pagina nog enige invloed heeft op de privacy van een persoon die er zelf mee ingestemd heeft om tijdens primetime op nationale televisie te komen.

En hoewel ik uw mening over de encyclopedische waarde respecteer, zou een Wikipedia-pagina niet verwijderd mogen worden vanwege een subjectiviteit van de moderator. U dient erbij stil te staan dat het verhaal van meneer Verboom anderen wellicht meer heeft aangegrepen dan dat het u heeft gedaan.

Gezien het bovenstaande wil ik u vragen om de pagina weer te openen.

T.a.sanders1986 (overleg) 24 feb 2021 22:25 (CET)Reageren
Beste T.a.sanders1986,
In één nieuwsbulletin komen is iets anders dan de privacy op willen geven, zoals het vermelden dat het onderwerp getrouwd is. Een nieuwsbulletin is ook iets anders dan een internationale encyclopedie.
Daarnaast is mijn mening gestoeld op richtlijnen zoals Wat Wikipedia niet is, Biografiën van levende personen en kijk ik ook naar wat de gemeenschap over het algemeen wel relevant vindt. Een winkelier die eenmalig op tv is geweest, voldoet daar allemaal niet aan. Als u echt van mening bent dat het onderwerp wel relevant is, dan kunt u op deze verzoekpagina een onderbouwd terugplaatsverzoek indienen. Ik plaats de pagina in ieder geval niet terug.
Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 24 feb 2021 23:14 (CET)Reageren
Beste T.a.sanders1986, goed dat je kritisch reageert. Ook ik heb overwogen de pagina zonder procedure te verwijderen, maar eerder omdat wat mij betreft duidelijk was dat een artikel over een persoon die zojuist in een tv-programma is verschenen terwijl hij daarvóór geen enkele bekendheid buiten zijn eigen kring (familie, vrienden, klandizie en leveranciers) genoot, geen kans maakt behouden te worden, omdat zijn winkelierscarrière, zo neem ik aan, niet in betrouwbare en gezaghebbende bronnen is beschreven (ik heb het dan niet over een plaatselijk huis-aan-huisblad o.i.d.). Het woord privacy kwam niet in mij op. Maar dat is niets nieuws op deze taalversie van Wikipedia: over de begrippen 'privacy' en 'privacyschending' wordt zeer uiteenlopend gedacht. Een terugplaatsverzoek kan inderdaad, maar lijkt me zo goed als kansloos. Maar stel dat zo iemand nog eens een levensloop gaat krijgen als Joe the Plumber, dan wordt het een ander verhaal. Groet, Apdency (overleg) 25 feb 2021 18:46 (CET)Reageren