Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:TJV-TOT

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Dqfn13 in het onderwerp Directe verwijdering van Throne of Thorns
Hallo TJV-TOT, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.163.663 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

TheGoodEndedHappily (overleg) 13 feb 2023 16:21 (CET)Reageren

Directe verwijdering van Throne of Thorns

[brontekst bewerken]

Beste TJV-TOT, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Throne of Thorns helaas (direct) moeten verwijderen, omdat het in de aanwezige vorm niet geschikt was voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

  • Expliciete reclame - Wikipedia kent een neutraal standpunt. Wervende teksten horen hier dan ook niet thuis.

Meer informatie is na te lezen op Wikipedia:Vijf zuilen, een samenvatting van richtlijnen die het karakter van Wikipedia bepalen. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers.

Met vriendelijke groeten,

Dqfn13 (overleg) 13 feb 2023 16:48 (CET)Reageren

Omdat er duidelijk onvoldoende afstand was tussen u als schrijver en het onderwerp, heb ik er voor moeten kiezen om het artikel over Throne of Thorns te verwijderen. De tekst las wel degelijk ietwat promotioneel. De enige aangegeven referentie was ook de website van de band, niet zo gek ook als blijkt dat de band nog geen muziek heeft uitgegeven en er geen optredens genoemd worden. Ik hoop op uw begrip. Mocht u vragen hebben: stel ze gerust hieronder, dan zal ik ze ook hier beantwoorden. Mocht u het niet met mijn beslissing eens zijn, dan kunt u op deze verzoekpagina een gemotiveerd terugplaatsingsverzoek indienen, een andere moderator zal er dan naar kijken. Dqfn13 (overleg) 13 feb 2023 16:52 (CET)Reageren
Beste Dqfn13,
Het is inderdaad zo dat er weinig afstand is tussen mezelf (als schrijver) en het onderwerp, dat wil ik dan ook geenszins betwisten. Ook begrijp ik dat er in dit geval nauw wordt toegezien op het woordgebruik. Echter ben ik van mening dat de tekst neutraal en informatief werd opgesteld voor de personen die mogelijks interesse tonen in het initiatief, en betreur ik het feit dat het als 'ietwat promotioneel' wordt geïnterpreteerd. 'ietwat' lijkt mij erg subjectief en allicht in belangrijke mate gebaseerd op het feit dat er weinig afstand is tussen mezelf en het project waardoor de tekst er kritischer werd op nagelezen (...?). Een neutrale schrijfstijl hanteren maakt immers deel uit van mijn hoofdberoep als wetenschappelijk beleidsadviseur, ik draag het bijgevolg hoog in het vaandel dit tevens te hanteren binnen de voorliggende context. Wel merk ik inhoudelijk (op het vlak van promotionele berichtgeving) weinig verschil op tussen de door mij aangemaakte pagina en deze van talloze andere Belgische muziekgroepen ... Ik ben van mening dat een online encyclopedie net zo'n grote meerwaarde met zich meebrengt door het bijna exhaustief karakter van het medium, zodoende dat de gebruiker vlot door 'alle' relante artikels kan geloodst worden. Graag had ik vernomen welke specifieke zinnen als promotioneel worden beschouwd. Ik kom dat ook graag tegemoet aan uw voorstel tot wijziging zodoende het bericht te kunnen terugplaatsen. Indien het aantal externe linken te hoog ligt kan dit uiteraard ook aangepast worden.
Met vriendelijke groeten en hopend op een positieve respons. TJV-TOT (overleg) 13 feb 2023 20:21 (CET)Reageren
Als wetenschappelijk beleidsadviseur weet u ook dat zaken verifieerbaar dienen te zijn, dat is ook beleid op Wikipedia. Ik kan alleen filmpjes op YouTube vinden van eigen hand en die bevatten geen informatie óver de band. Belangrijke zaken die niet in orde waren, waren bijvoorbeeld het voornaamgebruik om een bandlid aan te wijzen, wezelwoorden. Het ontstaan en de vorming van de band wordt ook beschreven alsof de schrijver er onderdeel van uitmaakte. En vooral: er wordt nog gewacht op de release van het eerste album, dit jaar en dat staat twee keer in het artikel. Dit artikel is niet neutraal bedoeld als kennisartikel, maar als artikel om naamsbekendheid te genereren. Dqfn13 (overleg) 13 feb 2023 22:20 (CET)Reageren
Beste,
Ik ga uiteraard akkoord met uw (en Wikipedia's) statement rond verifieerbaarheid. In de huidige context, waarin een ‘louter feitelijke en neutrale’ biografie wordt neergeschreven, acht ik echter een bandlid/manager best geplaatst om het doorlopen traject te duiden, eerder dan dat het artikel zich zou baseren op externe interviews waarvan de finale versie niet steeds door de band is gevalideerd (een peer-reviewed publicatie over een muziekgroep lijkt me eerder moeilijk). Voor een korte feitelijke biografie lijkt de algemene groepswebsite mij dan ook een valabele bron, er staan immers geen gekleurde of wereldschokkende beweringen in vermeld, integendeel.
Met de opmerking rond het voornaamgebruik ga ik evenwel niet akkoord, laat staan de beschuldiging van het gebruik van wezelwoorden. Alle bandleden worden met naam en familienaam vermeld en zijn bijgevolg perfect traceerbaar, en kunnen eenduidig op de bandfoto worden geïdentificeerd. In eenzelfde adem wil ik duiden dat wij gesprekken lopende hebben met een manager/platenlabel met het oog op het genereren van naambekendheid, en dat wij Wikipedia geenszins aanwenden (of als het platform bij uitstek aanzien) voor deze doelstelling, in tegenstelling tot uw persoonlijk aanvoelen. Verder vraag ik mij openlijk af waar de lijn wordt getrokken tussen een ‘kennisartikel’ en ‘genereren van naambekendheid’, dit lijkt mij een zeer arbitraire grens te zijn ... indien het criteria inhoudt dat een bandlid/manager zelf niet mag bijdragen tot het artikel, dan mogen de helft van de Belgische groepspagina’s op Wikipedia onmiddellijk geschrapt worden.
Wel heb ik begrip voor uw laatste punt, waarbij u stelt dat er nog steeds gewacht wordt op het eerste album (los van het feit of dit in het artikel vermeld wordt). Indien dit het voornaamste criterium betreft, dan had dit ook als dusdanig gecommuniceerd kunnen worden als zijnde dat de publicatie van het artikel pas mogelijk is nadat het eerste album is gereleased en de output van de band kan worden geverifieerd (met vermelding platenlabel, artikels, andere ...). Dit zou getuigt hebben van een constructievere attitude waarbij het stellen van concrete verwachtingen de bijdragers kan ondersteunen bij het uitwerken en finetunen van het artikel, naast Wikipedia's 'vijf zuilen' die ik er op voorhand heb op nagelezen. Op dit ogenblik is het zelfs niet duidelijk of het artikel wel degelijk gepubliceerd zal mogen worden (met bron) nadat de release heeft plaatsgevonden.
Mvg TJV-TOT (overleg) 14 feb 2023 08:55 (CET)Reageren
Beste, als Wikipedia het toe zou gaan staan dat onderwerpen over zichzelf schrijven, of artikelen gebaseerd mogen worden op louter wat het onderwerp over zichzelf bekend heeft gemaakt, dan krijgen we wat we hier ook aanduiden als een Wc-eendje. In dit geval zou de band zelf bepalen wat zij bekend willen maken op Wikipedia en wat niet. Ik zie hierboven in ene ook worden als we en wij, dat betekent dat u in opdracht van de band schrijft en dat is inderdaad niet gewenst op Wikipedia. Andere band proberen ook wel eens zichzelf meer bekendheid te geven, maar u zult zien dat er over hen geschreven is, dat er onafhankelijke bronnen over hen bestaan. Het voornaamste punt, voor u dan, is dat de band vrijwel niet verifieerbaar is middels onafhankelijke bronnen. Dat de band geen releases heeft zoals een album of singles via een label, is alleen maar een extra punt waardoor de band nog niet relevant voor de encyclopedie is. Dqfn13 (overleg) 14 feb 2023 21:40 (CET)Reageren
Beste,
Dank voor de concrete duiding in uw laatste communicatie.
Hier nu over naar de orde van de dag ... een thema die u allicht ook nauwer aan het hart ligt: "hiaten in de wetgeving rond de bescherming van onderwater erfgoed bij de implementatie van het UNESCO-verdrag van 2 november 2001" ... zou trouwens een mooi onderbouwd artikel kunnen worden, maar dat laten we even voor wat het is ;)
Nog een prettige dag.
Mvg TJV-TOT (overleg) 15 feb 2023 09:54 (CET)Reageren
Mocht de band ooit echt bekendheid gaan krijgen (interviews bij 3voor12, Knack of een artikel over de band) dan kan er zeker een artikel hier geplaatst worden. Beter om dat artikel dan wel door muziekliefhebbers te laten schrijven, zodat er voldoende emotionele afstand blijft tussen de schrijver en de band. Ik wens u veel geluk en voldoening in uw werk en de band ontzettend veel plezier met het maken van hun muziek. Hopelijk slaat het album straks aan bij de fans. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 15 feb 2023 10:01 (CET)Reageren
Dank voor de positieve afsluiter, dit wordt erg geapprecieerd. TJV-TOT (overleg) 15 feb 2023 11:51 (CET)Reageren
Uiteraard, ik heb dit niet gedaan om te pesten of iets dergelijks. En plezier houden in het bewerken van Wikipedia is ook belangrijk. Geniet van de zon buiten, het is lekker weer vandaag. Hopelijk treffen wij elkaar een volgende keer onder betere omstandigheden met een mooi artikel als resultaat. Dqfn13 (overleg) 15 feb 2023 12:01 (CET)Reageren